Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Policija

 

Koliko koštaju zabave funkcionera policijskih sindikata

 

Nema hleba, ima igara

 

Umesto da novac prikupljen od članarine troši na pomoć najugroženijim članovima, vrh Nezavisnog sindikata policije odlučio je da ga razbacuje na sportske igre i sopstvene neopravdane troškove.

 

Piše: major Goran Mitrović

 

 

   Nezavisni sindikat policije (NSP) o svojim članovima vodi računa na jedan veoma neobičan način. Dok većina članova jedva da preživljava mesec, dotle se drugi razbacuju parama sakupljenim od članarine.

   Tako je Nadzorni odbor ovog sindikata utvrdio da je ukupan transfer za troškove članova organa u 2011. godini iznosio ukupno 4.449.816 dinara, i to propratio primedbom: "Nadzorni odbor u većini slučajeva nije bio u mogućnosti da utvrdi opravdanost naplaćenih sredstava, jer u centrali NSP nema evidencije o prisustvu članova organa, sem izuzetno kada su održavani sastanci Predsedništva i Izvršnog odbora."

   Po potrošenim sredstvima u 2011. godini prednjači nekadašnji čelnik NSP-a Velimir Barbulov sa 332.443 dinara u šta nije uračunata vrednost službenog automobila koji je slupao u pijanom stanju. Generalni sekretar sindikata Zoran Stanimirović potrošio je 141.056 dinara, predsednik Izvršnog odbora Dejan Đukić 236.056 dinara, predsednik Predsedništva Blažo Marković 183.992 dinara, Darko Matić 222.858 dinara, Tomislav Nikolić 227.700 dinara, Miroslav Stanić 196.294 dinara, Zoran Kovačević 127.810 dinara...

   Bilo je i onih skromnih. Tako su troškovi za Predraga Đorđevića iznosili samo 10.500 dinara, a za Željka Đurovića 13.356 dinara.

   Od 21. do 23. septembra ove godine NSP je u Lepenskom Viru organizovao sindikalne sportske igre, koje su zastrašujuće mnogo koštale, posebno kada se uzme u obzir vreme u kome živimo. Prvobitno je bilo planirano da na pomenutoj manifestaciji učešće uzme 550 članova sindikata i da troškovi po jednom članu budu 55 evra. Onda je nekome to bilo malo, pa se konačno broj učesnika i zvanica popeo na 600 ljudi, cena po jednom učesniku je duplirana, a ukupni troškovi iznosiće oko 70.000 evra - i to za samo tri dana!

   Prenoćišta u hotelu u Lepenskom Viru, čiji je vlasnik kako se priča odličan prijatelj sa Miloradom Veljovićem, za sve učesnike i visoke goste koštaju 35.000 evra.

   U bizarne troškove predviđene planom rasipanja para spada i 100.000 dinara za - muziku. Za pehare i plakete izdvojeno je 50.000 dinara.

   Sportske igre su organizovane od strane fantomskog Odbora za sport NSP-a koji nema nikakav legitimitet, jer jedino skupština sindikata sme da formira odbore, dok je ovaj izmišljen od strane Izvršnog odbora. Na čelu pomenutog odbora je Miomir Voinović.

   Za novac nemilice trošen na trodnevne igre moglo je da se pomogne 700 đaka prvaka, dece članova, koja od pojedinih grupa NSP-a dobijaju po 10.000 dinara pri polasku u školu. Za iste pare mogao je da se kupi jedan prostran stan u Beogradu ili nekoliko manjih u provinciji, i da se tako reši stambeno pitanje za bar jednog člana sindikata i njegovu porodicu.

   Samo nedelju dana pre ovih igara, svoje sportske igre je na Zlatiboru organizovao Sindikat srpske policije. Sve troškove ove jednodnevne manifestacije snosili su sponzori i počasni članovi, a iz prikupljene članarine nije potrošen ni dinar.

   Zbog ovakvog rasipništva mnoge Sindikalne grupe NSP-a osudile su pomenute igre, dok su neke već obustavile transfer dela članarine u centralnu kasu.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane