Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Epizoda 86

 

Epizoda 86

 

Nismo mi od juče

 

 

Osmog septembra, obraćajući se mladim potporučnicima, predsednik Nikolić je izgovorio da "obeležavamo sto godina od borbe za oslobođenje"! Sto godina? Od koga? Od čega? Možda Ajnštajn i nije "šarmantan", kako je govorio Tesla, ali je štošta relativno! Svaki Tito svog Đilasa ima, pa tako i svaki Tadić svog Đilasa ima. A, relativno je da ga nema. tako ta relativnost neće uticati na sudbinu Srbije.

Javni servis "evropske Srbije" (Jutarnji program!), i jedna banka, poklonili četiri kompletna kamiona za decu koja vole da čitaju.

Među knjigama sve strani pisci, da osnovci na popularan način nauče da je najvažnije da je Evropa u Srbiji nego da je Srbija u Evropi. Srpskoj deci treba da bude važnija sudbina Žana Valžana od sudbine Hajduk Stanka. Ako se ovako nastavi, Evropska unija i Amerika će poslati i štake na kojima će srpska mladost lutati kao vukovi u magli.

Na dan smrti Princeze Dajane, slušamo Drakče bakalin i ja "kako ju je voleo ceo svet" i da se stalno bavila humanitarnim radom. Drakče vrti glavom: "...Lako joj je bilo da bude humana, kad je trošila pare koje je britanska kruna vekovima krala od Indije do Srbije". Naruči Drakče dva piva pa me potapše po leđima: "...Tako je to u zapadnom svetu, kradu s kolena na koleno, pa postaneš postojan kao mladica vinove loze...".

Reditelji Dragojević i Paskaljević, ko će Srbiju da predstavlja u Holivudu za najveću nagradu. Izabran paskaljević, a Dragojević za njega rekao da je "ljakse" i sada će na sud. A ja sam gledao sve filmove obojice. Likovi iz njihovih filmova su, po mom mišljenju, nepostojeći likovi među Srbima.  To su "kukavičja jaja", koja nam evropejci "Dragojević i Paskaljević" podmeću.

Srbi ipak vole i poštuju drukčija jaja. To su jaja koja se pozajmljuju korisniku u ambalaži koja sadrži dršku za podršku kvalitetu proizvoda.

Jelko Kacin, kad dođe u Srbiju, obožava da deli savete i da bude pametan. Ali ja tvrdim da bi on rado pristao da bude Srbin, vidi mu se čežnja. Tovariš Jelko, nema izbora, u Briselu je, što bi rekla moja pokojna baba Zagorka sa Kosova, "dao dupe pod kiriju" pa nema kud.

Nadam se da to isto neće uraditi i ovi iz "nove vlasti" koji su "kroz staru vlast" izneli u Briselu južni deo leđa na gotovs, kako neprijatelj ne bi mogao da prodre u našu pozadinu.

U Hrvatskoj se sve češće piše kako su Jasenovcu u stvari, ubijani hrvatski vojnici. Svojim pisanjem se posebno ističe i Stjepan Razum. Mene ne brine Hrvatska priča o Jasenovcu niti se pitam da li taj razum ima pameti. Ja se kidam iznutra što niko iz Srbije da digne glavu.

Svako ima pravo na svoju robiju, ali dokle će Srbi biti zarobljenici svoje nepameti?

Venčali se neka Katarina Živković i neki Bane Janković. Seka Aleksić kupila prašak za buve. Milica Bursać se skinula za Plejboj! Ovo su naslovi iz dnevne štampe od početka septembra. Istovremeno, novine pišu da je ove godine u prvi razred krenulo 2000 prvaka manje nego prošle.

Kad kuja maše repom, svaki ker zna šta joj ispred ispod repa fali. Današnje "golišave kuje" posebno vole da u tuđem dvorištu mahnu repom. Vole da ih vide svi sponzori. Zbog sponzoraja u Srbiji nema đaka prvaka.

Moraće tu da se primene starovremenske metode.

U jednom lokalu, novinar, "demokrata", još iz osamdesetih zaključuje "...EU je škola za neuke Srbe! Evropa treba da služi za nauk Srbima!". Drakče bakalin pokaza prstom na njega: "...Zbog tvojih učitelja, tebe i tvojih đaka, umesto da vlada nauk, Srbijom vlada neuk, a u dušama srpskim, se sve više čuje jauk. Ukost se stiče uz muku i uku. Taj uk sad kače o kuku pa svom rodu čine bruku, dok dželatima idu na ruku...". Jauk ili nauk su isto. Isto je znanje iz nauka i iz jauka.

Ispitivanje pulsa Srbije oko priznanja "šiptarskog Kosova" je prešlo svaku meru. Za početak ponudio bih Rusima da, za cenu koju ne mogu odbiti, kupe aerodrom, železaru, Borski rudnik, a poklonio bih im i aerodrom u Lađevcima. Pa neka licemeri iz EU, neka razmišljaju. Nisam rusofil ali sam evrofob. Više mrzim EU nego što volim Rusiju!

Na Kosovu ništa novo. Spremamo se da 26 oktobra pokažemo svu snagu srpske kulture prosvete i rodoljublja. Sačuvajte osmeh na svom licu, biće dobrovoljno da se sjedinimo sa suncem.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane