Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na dnevnom redu

Na dnevnom redu

Ko igra u korist amerikanaca…

Milovan Brkić

 

Da, na rečima svi su u Beogradu za Risiju, za Juzni tok! A u stvari, Tabloid je dobio šokantne vesti, podtvrđene u Moskvi, da Dušan Bajatović već odavno pregovara sa Amerikancima da  će on napraviti probleme u realizaciji tog projekta, a kasnjie će neke firme iz SAD-a, umesto Gasproma, da udju sa vlastitima projektima u Srbiju.

To su potvrili Tabloidu ruski diplomatski izvori.

Naš "gasni genialac" Dušan Bajatović, koji je opelješio pola Srbije, i zadužio Srbijagas za  oko milijardu eura, što je pre par dana ozvaničio i Mladjan Dinkić, nedeljama boravi u Moskvi, ubedjuići sagovornike (o tome drugi put) da samo on može biti ključni igrač u gasnim projektima, posebno u vreme izgradnje Južnog toka. Lopov još kakvog svet nije video! Nije slučajno da je Zorana Mihajlović htela da ga hapsi, ali  Dačic i Baćevic to ne daju. Da podsetimo baš ovaj dvojac ugovarao je sa Moskvom novu Vladu…

Ali ko ne zna, nek se čudi dalje. U decembru prošle godine Bajatović je uz pomoc Meri Vorlik (kakva šteta, ona i njen suprug takodje ambasador, srećom bivši, u Sofiji, završili su svoje mandate pre roka, jer, kako su nam potvrdli u  americkoj Ambasadi, "nisu ispunili zadatak, dopustivši Rusima da grade Juzni tok u Bugarskoj i Srbiji", razgovarao je sa rukovodstvom General Elekrtic, a u februaru ove godine i ugostio amerikance u Novom Sadu.  Šta je uradio drug Bajatovic? "Yes" - upoznao amere sa planovima Gasproma o gradnji Južnog toka i obećao njima učesće u ruskim projektima. Naravno iza ledja Rusa!

Dobar je "товарищ". A ovim letom - uz dozvolu "Velikog Srbina" Kirila Kravcenko - Bajatović u pratnju Meri Vorlik obišao je postrojenja NiS-a. Bajatović je, izgleda, čovek i po, preduzimljiv (kako inače oceniti da je  platio pola miliona eura da na jednoj te-ve ne izađe istina sa vestima kako je on  uspeo samo za 4 godine opelješiti Srbjagas, inače čitavo napaćeno stanovništvo Srbije -  pita  se otkud njemu takve pare?).

Ali ipak on je tupavko, smatraju Rusi.

Mislio je vazda da niko ništa neće saznati. Pa saznali… On se napije u Novom Sadu i priča svojim prijateljima kako će zajebati Ruse na sreću Amera, pa onda i Amere na sreću Rusa. J... ga, Balkanac! A sledeceg dana ambasador Aleksandr Konuzin (da podsetimo veći Srbin od većine Srba) čita izvestaj - ipak KGB, ili tačnije Federalna spoljna obaveštajna služba,  informise ga da  je  "товарищ Bajatovic" rekao  Meri Vorlik da on zajedno sa Kravčenkom naporno se trudi da bankrotira NiS, i da posle toga po savetu Vašingtona, neka turska državna kompanija ga kupi. Za jednu rublju!

A šta radi Bajatović u Moskvi, ko su njegovi sagovornici? Nemojte verovati - jedan od glavnih je Medvedev. Hvala Bogu, nije predsednik Ruske Vlade.  Aleksandr Ivanović Medvedev, drugi čovek Gasproma, šef Gasprom Eksporta - kompanjie, koja se bavi isporikom plina u inostranstvo. Rečju, ona zaradjuje pare za Gasprom i Rusiju. Rukovodioc, koji je član skoro svih Saveta direktora različitih kompanjia. Recimo Jugorosgaza. Tu je svakako i naš "товарищ" u članstvu. Evo, gledajte nacrt sporazuma o isporuci Gasproma Srbiji gasa na rok od deset godina, od 2013 g.  - mediji su objavili ga krajem augusta - tamo  piše da Gasprom se obavezuje da isporuči godišnje 5 (!) milijardi kubika plina samo za srpske potrosače (nema reeksporta!) i da Yugorosaz ostane posrednik u gasnim poslovima (to se čita medju redovima).

Ej, Zorana Mihajlovic! Ej, Aco Vučiću!

Gde je transporentnost? Gde je borba sa korupcijom!!!

 Gospodjo, Zorana Mihajlović, na Vama  je podpisivanje ovog papira, tamo se kaže da ga podpisuju ministri energetike dveju zemalja, a ne Bajatović i, recimo, A.I Medvedev . Kakvih pet milijardi kad Srbija u stanju potrošiti samo 1,5 - maksimum 2 milijarde, jer privreda slabo radi…Gde ide ostalo? Elektrane na gas, kao i novo skladište gasa tek treba sagraditi. Kuda idu 3 milijarde kubika gasa? Kome će  Gasprom Eksport isporučiti ovu već planiranu količinu gasa na deset godina? Pitanje je koje traži odgovor.

Ali, kako stvari stoji - inače kako posluje drug Bajatovic, jedan deo novca će otići na finansiranje Vlade Srbije, koja je uprona u odluci da ne smeni Bajatovića, jer on nosi zlatna jaja, i koji se dogovora u Moskvi da ona podrži na "gasni način" Srbiju. Gde idu ostale milijardi? Odgovoriti sami…

Znaju li o tome Nikolić, Dačić, Vučić, Dinkić, naravno Baćević, koji odgovara za odnose sa Rusijom? Naravno da znaju, zato i ne mogu smeniti Bajatovića, u sukobu oko naimenovanja Dimitrija Malisšva. Čak i srpki Patriarh je blagoslovio Mališeva, pa i Nikolić sa Dačićem, primili su ga u svojstvu direktora South Strem doo Novi Sad…Zna o tome i Miki Rakić - pobratim, koji se plaše da Rusi ojačaju novu Vladu. Zna i Ambasada SAD, koja samo čeka da Rusi se useru zajedno sa Vladom Dačića. Tek tada počinje… Da li je Moskva spremna za takav scenarij?

Gasprom je veliko preduzeće (da podsetimo za par igrača iz Portugala za "Zenit" platili su pre mesec dana 100 miliona evra). Ali, njen menedzment mora da shvati, da ono što se može raditi u Rusijij, u gubernijama, teško prolazi u inostranstvu, pogotovu u suviše politizirovanoj Srbiji, u Moskvi, ima obaveštajnih struktura, koji puno znaju o Kirilu Kravčenku i njegovim kolegama, te i partnerima, recimo "Citadeli", koja se dogovara sa NiS-om kako podeliti pare, recimo u projektu skrljci iz Aleksinca.  Sve je transparentno, mada Bajatovic i Kravčenko (i Ko iz državnog Vrha), misle da  je sve skriveno.

U Srbiji se ništa sakriti ne može! Pogotovo za Tabloid.

Zamislite, NiS plaća nekim prozapadnjim medijama stotine hiljade eura samo da oni ne pišu nista loše o njegovom poslovanju - o korupciji, nameštanjin tenderia, kurvanju… Idiotizam! Ameri samo trljaju ruke -  Rusi sami finansiraju antiruske medijie, pa može ustediti koji dolar!

Biće jos pitanja. Naprimer, šta radi u Beogragu Aleksandr Mihajlović Babakov, deputat Ruske Dume? O čemu on non-stop razgovara sa Dačićem,  Baćevićem i Bajatovicem? Možda svi oni znaju nešto, šta za sada ne zna Tabloid?

Ali i Tabloid će sve saznati.

Ovaj tekst njia antiruski, on ja za čistoću rusko-srpskog prijateljstva.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane