Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad

Novi Sad

 

Dok jednima ne ugase sijalice, drugima ne sine kako da zarade

 

Mračna strana svetle budućnosti

 

Ko nije po volji vojvođanskoj privredno-političkoj mafiji, tu je "Elektrovojvodina" da mu očita opelo.  Neko je iz vrha novosadske političke "manufakture" odlučio da sahrani "Elektroporcelan", kako bi zaradio na uvozu loše robe iz Kine.

 

A. Nađ

 

 U četvrtak 27. 09. 2012. godine, tačno u u 12 sati, novosadska „Elektrovojvodina" je

isključila struju privrednom društvu „Elektroporcelan"  iz Novog Sada, uručivši mu samo dan ranije obaveštenje kojim je zahtevala da društvo izmiri dug istog dana ili će mu biti obustavljena električna energija...

U svom zvaničnom obaveštenju, sa potpisom i pečatom direktora (u prilogu), snabdevač električnom energijom se pozvao na član po kome će se obustava izvršiti odmah, shodno Zakonu o energetici koji je prestao da važi pre 13 meseci!

Novim Zakonom o energetici koji je stupio na snagu 09.08.2011. godine, pravo na izmirenje duga je regulisano članom 147. Zakona o energetici i ono ne može biti kraće od 15 dana niti duže do 30 dana, od dana kada je uručena pismena opomena.

Ovo preduzeć, inače, nije dobilo ni dinar subvencionisanih sredstava za proizvodnju i prodaju izolatora na domaćem tržištu, pa čak ni dinar bespovratnih sredstava iz raznih fondova, ni povoljne kredite za proizvođače jer mu, naravno, uvek "fali jedan papir".

Činjenica je, takođe, da je ovo preduzeće "dignuto iz mrtvih" godinu i po dana ranije i da uopšte nije ni radilo pre nego što ga je vlasnik kupio na aukciji 2004. godine.

U međuvremenu je ono uspelo da vrati dugove svim radnicima, drugim preduzećima i raznim sumnjivim licima koja su tužila preduzeće za fiktivne dugove, pa tako i „Metals banci" ili tada poznatijoj kao „Stečajnoj banci" dug koji je sa ondašnjih 10.000,00 nemačkih maraka (od 2001 godine), narastao na neverovatnih 350.000,00 evra 2006. godine! I to nije tretirano kao očigledno zelenaštvo, nego kao „validan Ugovor"!

 Elektrovojvodina, inače poznata po surovim obračunima sa svakim ko nije sa njom u političko-privrednom "gangu",  već više od godinu doslovno davi "Elektroporcelan", šalju mu obaveštenja u kojima se pozivaju na nevažeći Zakon o energetici, a sa druge strane, sistematski bojkotuju kvalitetna izolatore "Elektroporcelana" (namerno neće da ih kupe ili naplate tom, njima uvek bitnom robom eventualna potraživanja), već kupuju izolatore kineskog proizvođača bez odgovarajuće dokumentacije!

Očigledno, postoji neostvarena želja nekog od moćnika elektromafije da uguši "Elektroporcelan" iz Novog Sada kroz sve vidove pritisaka i nasilja jer bi tada mogli da kažu ono što uvoznički lobi koristi kao opravdanje: nema domaćeg proizvođača!

Interesantno, ali istoimeni „Elektroporcelan" iz Aranđelovca, koji je u agoniji i u ovom trenutku duguje šest miliona dinara za struju i nije mu isključena. Diskriminacija ili podstrek privredi? Istovremeno, šteta koja je u novosadskom "Elektroporcelanu" nastala, već je nesaglediva. Naime, uskraćivanjem električne energije i nasilnim gašenjem sušara, peći i onemogućavanjem 120 radnika da rade, nemerljivo je veća od dugovanog iznosa! No, problem nije u dugu koji će uskoro biti izmiren, nego u nezakonitim rokovima i pritiscima koji su kriminalni i zelenaški.

   

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane