Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Somborska carina na raskršću dva režima

 

Somborska carina na raskršću dva režima

 

Šefica Renata i njena regata

 

Nigde tako nije vidljiva slika jedne države kao na carinama i graničnim prelazima. Na žalost, slika Srbije, gledana iz perspektive tih institucija, mračna je, onako kao je to za očekivati u jednom kriminalnom podzemlju. Ali, ovde je reč o državnim organima, i taj kriminal i korupcija izgledaju još bednije kad putnik-namernik obrati pažnju na prostačke manire službenih lica i na njihovu "tarifu".

 

M. Grabež

 

Čuda u siromašnoj Srbiji su vidljiva već na carinama! Svako ko je ove sezone (a i ranije)imao šta da radi na carini u Somboru, na severu Bačke, mogao je samo da se prekrsti i da se pridruži veselim carinicima sklonim krkanju jagnjetine "u službenom dvorištu" od 15 do 16 sati.  Lokalnim novinarima nije ni palo na pamet da pitaju upravnika carine u Somboru ko živi dobro od njegovih dobročinstava, kome je dao da radi dva jutra zemlje u carinarnici i to u trajanju od sedam-osam godina, i mnogo šta drugo, što dnosi prihode. Zašto, ako je pošten, te pare ne da u budžet opljačkane Srbije?

Osim što mu je u svakom smislu pala sekira u med, palo je čak i drvo na njegovo službeno auto, ali ne u dvorištu Carine nego noću u gradu ! Ko je onda vozio službeni auto po Somboru noću? Kao ljubitelj noćnog života, takođe jedne noći, pre dve godine, kriminalci su mu obili čak pedeset automobila na carinarnici u Somboru, polupali na desetine stakala na autima, a sve samo zato da opljačkaju radio aparate i povade preko četrdeset akumulatora. Niko za to nije odgovarao, sve se zataškalo, iako je policija pozvana i snimila sve, ali posle par dana vetar i kiša opraše dokaze.

Portir spava, a lopovi pljačkaju državu i niko ne odgovara! Umesto da ih smeni i kazni, čuveni direktor srpskih carina Predrag Petronijević naredio je da se gradi ograda oko ovog crnog vilajeta, vredna stotine hiljada evra!

A iz magacina robe, doslovno nosi ko šta stigne!  Kako i ne bi kad njegov ortak iz G 17 drži ključeve od ovih "rajskih vrtova".

Šefica Renata na Bačkom Bregu je u velikoj ljubavi sa komandirom Furtulom na Bačkom Bregu, te tako "sarađuju" i danju i noću! Takođe, na bačkom Bregu svaki kombi i autobus "mora da časti" carinike da bi prošao "bez drndanja".

Tarifa je od 50 do 100 evra, a oni što ozbiljno švercuju, plaćaju i po nekoliko hiljada evra, a sve se to deli sa policijom na prelazu pod budnom komandom šefice Renate i komandira Furtule. Ali, treba znati i ovo: šefica Renata je ranije osuđena za falsifikovanje dokumenata kod izgradnje prelaza, priznala krivicu i platila kaznu od 500 evra sudu.

I ovo je zataškano jer je tako upravnik Živković dogovorio sa sudom u Somboru ali i sa direktorom Petronijevićem.  Isti slučaj je i sa šefom Stepanovićem na Bezdanu. Ovaj čovek je pravi jurišnik zadužen deljenje otkaza u Carini, tako reći i leva i desna ruka Grahovca, direktora za kadrove u Carini koji radi i u disciplinskoj komisiji, mada nije pravnik. I on je falsifikovao dokumenta kad su građeni prelazi i priznao je krivicu na sudu, platio je i kaznu od 500 evra za uslugu građevinskoj mafiji, isto kao i šefica Renata.

Ako nova vlast želi da nastavi put svojih kriminalnih prethodnika, onda bolju osobu od Predraga Petronijevića neće naći, niti takvog takvog poslušnika. Preko njega će moći da rade šta hoće, da još smanje plate carinskim službenicima, da ih i ukinu ako treba, da zaposle familiju, švalerke, i to na rukovodećim mestima i na sve to on će im se snishodjivo smeškati !

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane