Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otvoreno pismo Zaštitniku građana Republike Srbije

 

Otvoreno pismo Zaštitniku građana Republike Srbije

 

Živimo li u verskoj državi?

 

Poštovani gospodine Zaštitniče građana republike Srbije. Molim, da mene, građanina i državljanina Republike Srbije, uzmete u zaštitu, kao i moja Ustavom zagarantovana građanska prave koje su ugrožena od strane najviših lokalnih vlasti u opštini Zemun. Gospodine zaštitniče, ja dr. Husnija Bitići, sa mestom stalnog boravka u Beogradu, opština Zemun, ulica Sava Burića br. 8/16 , bio sam  dana 27/09/2012  izložen maltretiranju, uvređen i ponižen od strane onih koji su plaćeni da budu na uslugu građana.

 Evo, gospodine zaštitniče o čemu se radi...  Gore navedenog dana otišao sam u zgradu opštine Zemun. Tamo je smeštena Uprava prihoda, a cilj mi je bio da izmirim neke svoje građanske obaveze prema državi Srbiji...

Kada sam se približio toj zgradi, čula se neka čudesna verska-crkvena muzika koja trešti na sve strane od koje može da pukne i bubanj u uhu. Ulazna vrata, gde se normalno ulazi u zgradu, bila su zatvorena, pa sam ušao an neka druga vrata. Muzika je sve više i više treštala. U holu zgrade video sam na stolu jednu pogaču i osoblje obezbeđenja u svečanom ruhu. Stekao sam utisak da ulazim u crkvu pa sam pitao osoblje: "Da li je ovo zgrada opštine ili možda se ovaj deo pretvorio u crkvu?" Dobio sam odgovora da je zgrada opštine, ali da je to krsna slava opštine Zemun!

Da nisam bio u tesnacu sa vremenom (sutradan sam otputovao u inostranstvo) ja bih se vratio neobavljenog posla ali bio sam prinuđen za svo vreme dok sam bio u toj zgradu da držim zapušene uši i budem izložen teroru koju su mi priredili oni koji su dužni da se staraju za to kako bih ja, kao građanin, najlakše ostvarivao moja Ustavom zagarantovana prava.

 Gospodine zaštitniče građana Srbije, svima nam je dobro poznato da je Srbija država građana a ne hrišćanska odnosno pravoslavna. U Srbiji ne žive samo Srbi već i mnoge druge nacije i religije. U Srbiji živimo i mi ateisti! Siguran sam da nisam jedini, pa zašto nas onda "odgovorni" ljudi u ovoj opštini, zarad svojih ćefova-hirova, izložu teroru? Zašto jednom državnom organu jedne građanske-sekularne države, daju versko obeležje? Krsna slava je porodična slava, lokalne vlasti mogu u svojim kućama da slave, i to ne jednom već više puta po svojoj volji u jednoj godini, ali niko nema pravo da vređa moje osećanje, da versko obeležja daju organima moje države u kojoj sam rođen i živim više od sedam decenija!

Nalazim se, dakle, u osmoj deceniji života, i neću dozvoliti nikome da se igra mojim osećanjima. Moja država po Ustavu je sekularna, tako treba i da ostane. Crkva je odvojena od države još za vreme Francuske revolucije, taj princip je usvojila i Srbija pa se Ustavom opredelila kao građanska država a ne hrišćanska, odnosno pravoslavna. U ovoj državi sam rođen i odrastao kao njen državljanin, te ova država ima obavezu da me štiti od terora kojem sam izložen od strane lokalnih vlasti.

 Nadam se, gospodine zaštitniče, da ćete preduzete potrebne zakonske mere, to je smisao mog obraćanja, da pokrenete postupak pred Ustavnim sudom Republike Srbije, da se proglasi neustavnim odredba Statuta opštine Zemun, kojom se predviđa krsna slava kao slava opštine.

 Nadam se da će se naći dovoljno zdrave snage u ovoj državi, da se hirovi pojedinaca izbace iz svakodnevnog života građana Srbije u vezi ostvarivanja svojih prava i vršenja svojih ovlašćenja kod državnih organa.

Na žalost, u protivnom ću biti prinuđen da podnesem zahtev za brisanje iz državljanstva Srbije i potražiti neku drugu građansku-sekularnu državu, jer neću da okončam svoj život u hrišćanskoj, pravoslavnoj, islamskoj ili bilo kakvoj drugoj verskoj državi.

 

 S poštovanjem

 

Dr. Husnija Bitići

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane