Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Korupcija

Korupcija

 

Čudo savremenih komunikacija: polaganje ispita iz zatvora i hotelskih soba

 

Do diplome za 3000 evra!

 

Beogradska poslovna škola je leglo dobro organizovanog kriminala. Diplome se štancuju kao na pokretnoj traci, ispiti se polažu kada ko i gde stigne, ali se novac sliva u džepove direktora Ilije Samardžića i njegovih najvernijih saradnika.

 

Igor Milanović

 

Tokom 2003. i 2004. godine policija je vršila istragu o nedostajućim zapisnicima sa ispita, koja je pokazala da u Beogradskoj poslovnoj školi (BPŠ) postoji više od 20 profesora koji su ocene upisivali studentima i nakon što su bili predali zapisnike o polaganju ispita. Pojedini profesori su ocene upisivali i po nekoliko meseci posle ispitnog roka.

   Prema izveštaju koji je sastavila Uprava kriminalističke policije najviše nepravilnosti je bilo u radu profesora Ilije Samardžića, koji je danas na funkciji direktora BPŠ. Tokom 2004. istraga je zaustavljena, jer nekome istina nije odgovarala.

   Samardžić se u međuvremenu hvalio svojim navodnim prijateljstvom sa Borisom Tadićem i da mu zbog toga niko ništa ne može. Njegove lopovluke, ipak, nije morao da pokriva lično bivši predsednik Republike, ali ni sadašnji koji je svojevremeno bio predsednik Upranog odbora Škole i odlično zna šta se tamo dešava.

   Sin Veljka Odalovića, bivšeg generalnog sekretara Skupštine Republike Srbije, u BPŠ je zaposlen od 2008. godine, gde obavlja administrativne poslove. Na radno mesto je primljen bez konkursa.

   Veljko Odalović je bio i redovni gost na simpozijumima, savetovanjima, naučno-istraživačkim skupovima i kako se sve ne zovu terevenke koje BPŠ organizuje na Zlataru. Njegove troškove plaćala je škola, a očevici Odalovićevo ponašanje opisuju kao bahato.

   Dok je Odalović bio generalni sekretar skupštine isto preduzeće je imalo ekskluzivno pravo da renovira skupštinsko zdanje, ali i BPŠ - MG Coop. Ovo preduzeće je  26. marta 2012.  za molersko farbarske radove od republičke skupštine naplatilo 3.894.000,00  dinara, 19. aprila 3.822.751,90, dok je 25. maja za krečenje uzelo čak 3.784.112,50  dinara.

 MG Coop se pojavljuje i kao izvođač radova na preuređenju nekadašnje fiskulturne sale BPŠ u amfiteatar. U nekoliko navrata su objavljivani tenderi za pomenute radove, ali su poništavani. Vrednost prvog oborenog tendera bila je oko 27 miliona dinara, a drugog oko 32 miliona.

   Konačno su amfiteatri A5 i A6 napravljeni preko MG Coopa, bez prihvaćene tenderske dokumentacije, ali i bez firme koja je prošla tender, pa se na kraju platilo pola miliona evra!

   U BPŠ je zaposleno mimo konkursa preko davdesetoro dece radnika, od kojih mnogi ne poseduju odgovarajuću stručnu spremu. Jedan od njih je i sin profesorke Milice Vučković koji je po zanimanju - teniski trener.

Tu je i sin profesora Bogdana Pušare, glavni organizator prodaje ispita na BPŠ-u. Priča se da direktor Samardžić naplaćuje 10.000 evra da nekog primi na posao. Mnogi referenti škole rade kao stručni saradnici ili asistenti u nastavi bez odgovarajućih kvalifikacija, kao na primer: Slavica Tot, Milan Bjelić, Biljana Radovanović, Branka Vasić, Dragan Matović, Željko Babić i drugi. Za ove aktivnosti dobijaju po 16.000 dinara dodatno na platu. Pored toga, škola ima i veliki broj stručnih saradnika koji se retko pojavluju, kao na primer Ružica Stanković iz matematike.

Uprkos platama od po nekoliko stotina hiljada dinara skoro svi profesori primaju mito da bi studente pustili na ispitima.

   Direktor je svog sina Mileta Samardžića i sina profesora Milovana Filipovića, Luku (takođe zaposlen u BPŠ-u iako je jedva završio srednju školu), poslao o trošku škole devet dana u Brazil. Odseli su u hotelu sa pet zvezdica Windsor Barra Hotel koji je na samoj plaži u Rio De Žaneiru, gde jedno noćenje košta od 250 do 320 evra. Njih dvojica su imala plaćeni pun pansion i još dobili i devizne dnevnice.

   Kao stalni član komisije koja potvrđuje diplome studenata, Ilija Samardžić je za samo tri godine zaradio oko tri miliona dinara. Zato ne čudi da je sazidao motel u Čarapića brestu, podno Avale, koji se formalno vodi na brata njegove supruge.

   Izvesni Z. M. iz Zrenjanina je ispite na BPŠ "polagao" i za vreme boravka u zatvoru. U januarskom ispitnom roku prijavio je četiri ispita, dok je za aprilski rok prijavio preostalih 11 ispita?! Početkom aprila policija je ispitivala profesore upletene u ovu aferu, ali je ceo slučaj zataškan.

   Na isti fantomski način je ispite polagao i fudbaler Vladimir Volkov i to u vreme dok je dokazano bio u inostranstvu i igrao za svoj klub.

   U Mojkovcu u Crnoj Gori već godinama radi istureno odeljenje BPŠ koje za to nema nikakvu dozvolu ni nadležnih u Srbiji, ali ni u samoj Crnoj Gori. Odeljenje zovu "Bogavska škola" po izvesnom Bogavcu koji je glavni organizator ovih "univerziteta". Za 3.000 evra bukvalno svaki polaznik dobija diplomu BPŠ-a. "Predavanja" se drže po kafanama, a ispiti polažu u hotelskim sobama. Slučaj je otkriven kada je glavni prosvetni inspektor Miomir Anđić lično "izašao" da polaže ispit na ovoj ilegalnoj školi!

BPŠ ima 24 nastavna centra, oko 15.000 studenata i nekoliko miliona evra u svakom trenutku na računu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane