Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kovačica

Kovačica

 

Mala opština, ali joj je predsednik veliki lopov

 

Naivna slikarka i prevejani pljačkaš

 

Što manja opština, to veća pljačka - staro je pravilo koje se potvrđuje i u slučaju opštine Kovačica gde je izgrađen mamutski otvoreni bazen za navodno milijardu dinara, a rupu u opštinskom budžetu od skoro 200.000 evra pokrila je Agrobanka kreditom za koji je garantovao nepostojeći opštinski fond.

 

A. Nađ

 

Mala opština Kovačica kod Pančeva sa nepunih 30.000 stanovnika ima enormne finansijske prohteve.

   Za bazen u ovom mestašcetu plaćeno je skoro milijardu dinara, o čemu je Tabloid već pisao. Izgradnja ovog bazena počela je još u 2007. godini, a najveći i najskuplji radovi izvođeni su pred kraj realizacije projekta, kada je došlo i do proširenja plana.

   Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine  do avgusta 2010. odobrio je 835.783.065,97 dinara za pomenuti bazen.

   Samo nekoliko meseci ranije, međutim, opštinska vlast se suočila sa minusom u svom budžetu koji nije mogao da bude pokriven iz realnih izvora. Zbog toga 12. novembra 2009. opština sa Agrobankom sklapa ugovor o zajmu koji ispred Kovačice potpisuje Jan Tifenbah, a za banku svoje potpise stavljaju Dragoljub Krstić i Svetlana Pribičević.

   Visina uzetog kredita bila je 15.000.000 dinara.

   Kao korisnik kredita, međutim, nije navedena sama opština Kovačica, već jedno od njenih javnih preduzeća - JP Naš Dom. Kao garant za vraćanje kredita, opet se ne pojavljuje opština, nego Fond za komunalnu izgradnju i građevinsko zemljište opštine Kovačica.

   Kako može da se vidi iz Zapisnika o izvršenoj kontroli primene zakona u oblasti materijalno - finansijskog poslovanja za period od 1. januara 2009. do 31. decembra 2009. koji je 26. decembra 2011. sastavila i potpisala Jovanka Ušljebrka, viši inspektor Ministarstva finansija Republike Srbije, Sektor za budžetsku inspekciju, pomenuti Fond u trenutku kada je postao žirant JP Našem Domu uopšte nije ni postojao.

   Na strani 76 Zapisnika, Ušljebrka  navodi: "Fond ima direktora koji je u stalnom radnom odnosu u Fondu kojeg je imenovala Skupština opštine Kovačica. Fond ima svoj pečat." Međutim, odmah ispod toga inspektoraka piše: "Na uvid nije dat dokaz da je Fond za komunalnu izgradnju i građevinsko zemljište opštine Kovačica upisan u registar kod Trgovinskog suda ili neki drugi registar kod nadležnog organa."

   Fond nije ni mogao da bude registrovan, jer uopšte nije ni osnovan po zakonu. Konačni zaključak Ušljebrke glasi: "Prema napred navedenom Odluka o osnivanju Fonda (Službeni list opštine Kovačica 7/98 od 5. oktobra 1998. godine) nije doneta u skladu sa tada važećim propisima, niti je do dana kontrole status Fonda usklađen sa zakonom."

   Kontrola je vršena u prostorijama opštine sa prekidima od 31. januara 2011. do 10. juna 2011, a zatim do sastavljanja zapisnika u prostorijama ministarstva. Znači da Fond do leta 2011. nije zvanično bio pravno lice, niti je mogao bilo šta zvanično da radi bez obzira što je imao i direktora u stalnom radnom odnosu i pečat.

   Tako je izvesno da je u stečaj gurnuta Agrobanka šakom i kapom delila kredite korisnicima bliskim tadašnjoj žutoj vlasti, čak i u slučajevima kada se kao žirant pojavljivalo nepostojeća organizacija. Niko ništa nije hteo ili smeo da proverava. Razmenjivali su se potpisi i novac je jednostavno na "majke mi". Tek će nove kontrole finansijskog poslovanja opštine Kovačica otkriti koliko je zaista para predsednik opštine Miroslav Krišan stavio u svoje i džepove svojih stranačkih prijatelja. Prema informacijama iz opštinskog odbora Demokratske stranke u Kovačici, Krišan je stavio u džep preko šest miliona evra, mada ima indicija da je zgrabio više od devet miliona evra.

   Nakon njegove posete Aleksandru Vučiću 13. avgusta, gospodin Krišan je spokojno sa ženom naivnom slikarkom otišao na odmor.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane