Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Leskovac

Leskovac

 

Kad dno ispliva na površinu i krene autoputem za Beograd

 

Drumski presretač Frenki

 

U Leskovcu vedre i oblače braća Zoran i Branislav Ilić koji su počeli kao vlasnici tri trula kamiona, a danas imaju preko 40 autobusa! Narod kaže da do 5. oktobra 2000. godine "ni pas nije imao za šta da ih ujede", a danas se hvale kako gazduju celim Leskovcem.

 

M. Hadžić

 

Frenki-Komerc je preduzeće za transport putnika u drumskom saobraćaju, sedište mu je u mestu Zagužani pored Leskovca, a vlasnici su braća Zoran Ilić (13,02 odsto) i Branislav Ilić (86,98 odsto). Preduzeće ima četrdeset autobusa, u prošloj godini je zapošljavalo zvanično 51 radnika, a bar još dvadesetak na crno, i imalo poslovni prihod od 142.233.000 dinara.

   Braća Ilić se odavno bave drumskim prevozom. Nekada su imali tri kamiona jedva u voznom stanju, pa se po Leskovcu priča kako su češće bili ispod kamiona nego za volanom. A onda je došao čuveni 5. oktobar i braći je svanulo.

   U Leskovcu je na vlasti koalicija oko Demokratske stranke, a braća su kućni prijatelji sa predsednikom skupštine opštine Živojinom Stefanovićem, zvani Bojta, odbornikom Sašom Pešićem i mnogima drugima koji odlučuju u ovom malom mestu na jugoistoku Srbije. Od kako su u Leskovcu na vlasti političari bliski bratskom paru Frenki-Komerc napreduje neverovatnom brzinom.

   U međuvremenu su braća toliko ojačala da se po Leskovcu priča kako "na koga se oni namerače ima da ga nema". Danas imaju kuće u Zagužanima i u Leskovcu, u tržnom centru u Leskovca ELU poslovni prostor, kao i veliki plac u Leskovcu pored puta za Vlasotince u takozvanom Podrum-naselju na kome su izgradili poslovne objekte i hale za kamione i autobuse.

   Do "osnivačkog" kapitala za svoje preduzeće Ilići su došli pljačkom firme Jedinstvo, sekcije za puteve koju su izveli uz pomoć gradskog prevoza.

   Intervencijom odozgo braća Ilić su za samo tri dana sredila svu neophodnu papirologiju i podigla kiosk za prodaju karata ispred samog ulaza na leskovačku autobusku stanicu. Nikom drugom osim njih to nije pošlo za rukom tako da su oni ekskluzivni prodavci karata za prevoz izvan autobuske stanice.

   Da bi mogli nesmetano da rade, braća uz pomoć prijatelja u pravosuđu i policiji Leskovca uspevaju od preduzeća Joveks - Vlasina Turs da preotmu sve gradske linije u vreme dok je vlasnik te firme bio u pritvoru, gde su ga sama braća strpala u sklopu jedne prevare. I od Jović tursa su, počevši od 1. septembra 2012. godine, na sličan način preoteli liniju Leskovac - Beograd.

   Ilići voze na velikom broju gradskih i prigradskih linija koje su delom dobili na tenderu, ali i izvan njega. Svuda pričaju da mogu da rade šta hoće, a to svojim postupcima i dokazuju.

   Frenki-Komerc je po naređenju odozgo izuzet od svih kontrola: počevši od poreske, pa do saobraćajne. U Leskovcu svi znaju da su Ilići nedodirljivi.

   U međuvremenu za korišćenje staničnih usluga Frenki-Komerc duguje preko dva miliona dinara, ali se zbog toga niko ne uzbuđuje.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane