Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

[okantno

Šokantno

 

Srpski zvaničnici na bolestan način izigravaju dogovore sa Vladom Rusije

 

Nema ništa od ruskih kredita!

 

Milovan Brkić

 

 

Beograd, 31. oktobra

 U jutarnjem programu RTS-a, u utorak 30. oktobra, kajronom su obaveštavani gledaoci da je pri kraju realizacija ruskog kredita od milijardu dolara, namenjenom kao pomoć srpskom budžetu za ovu, i narednu kalendarsku godinu.

Na isti način svoje čitaoce su obavestile i neke dnevno novine u Beogradu.

Tragom ove vesti krenuli su istraživači Tabloida, i došli do šokantnih saznanja.

Tačno je da je u razgovoru između predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i srpskog Tomislava  Nikolića u Sočiju, bilo reči i o kreditima za podršku srpskom budžetu i za obnovu železnice u Srbiji.

Prilikom ove posete ruski predsednik je uputio srpkog kolegu Nikolića da se srpski premijer (Ivica Dačić) obrati pismenim zahtevom za odobravanjem kredita za pomoć budžetu u iznosu od jedne milijarde, koji je bio planiran, kao izdatak u ruskom budžetu.

Šta se dalje događalo?

Dopisnicima Tabloida iz Moskve saopšteno je da predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev nije, ni do današnjeg dana, dobio taj pismeni zahtev premijera Srbije!

Umesto njega, pismeni zahtev uputio je ministar finansija Mlađan Dinkić svom ruskom kolegi Antonu Siluanovu, koji nije bio zadužen za realizaciju ovog posla, obaveštavajući ga da je srpska strana spremna da formira radnu grupu za uslove kredita i predložio je termine za sastanak.

Ruski ministar finansija našao se u neugodnoj situaciji, jer je taj zahtev trebalo podneti premijeru Dmitriju Medvedevu.

Ambasadorka Srbije u Moskvi Jelica Kurjak pozvana je tim povodom u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopštavajući joj da srpska strana ne poštuje dogovor dva predsednika, i da to ugrožava realizaciju dogovorenog kredita.

Kako saznaju dopisnici Tabloida iz Moskve, ambasadorka Srbije Jelica Kurjak, kako ona tvrdi, poslala je depešu premijeru Dačiću, izveštavajući ga o demaršu koji joj je uručen. Ambasadorka Srbije gospođa Kurjak prenela je, potom, ruskom ministarstvu spoljnih poslova, da je dobila odgovor od premijera Dačića, kojim on, od nje traži da Ambasada Srbije njemu organizuje sastanak u Moskvi, sa još nekim ministrima, sa ruskim premijerom Medvedevim, kao zvaničnu i radnu posetu.

Usledio je potom i odgovor iz kabineta premijera Medvedeva, da u narednih mesec dana premijer nema slobodnih termina za prijem delegacije iz Srbije, koju bi predvodio Ivica Dačić!

Šef Ruske Vlade Dmitrij Medvedev nije spreman primiti Dačića, jer je on ponudio potpuno drugačiji format rada - umesto zvaničnog pisma po jednom konkretnom pitanju, on insistira na radnoj poseti, pa čak sa delegacijom od 5-6 ministra... Zato taj kredit i nije planiran u Ministarstvu finansija Rusije.

O čemu bi sa njima razgovarali u Moskvi, kada Vlada Srbije nije sposobna ni pismo uputiti? Za takvu vrstu radne posete treba precizna priprema, a srpska strana ne nudi nista konkretno... To se zove, smatraju u Moskvi, politički turizam, pa je i svrha poznata. Dačiću se ljulja stolica premijera, pod pritiskom spolja (od strane Amerikanaca, koji žele izbaciti SPS iz Vlade)  i iznutra (od strane Vučica, koji namerava pohapsiti ministre-socijaliste. Zato on želi ojačati svoju poziciju spekulišući na Ruskoj podršci.

 Inače, nema nista ni od produžetka razgovora Vučića sa Dmitrijem Rogozinom,  zamenikom sefa Vlade Ruske Federacije, zaduženim za vojnu industriju, o izgradnji namenske fabrike u Srbiji...Da li je neko od saradnika Vučića otputovao za Moskvu u svrhu preciziranja uslova zajedničkog poslovanja?

Ili je i to državna tajna?

Poznato je da je predsednik Nikolić pozvao Vladimira Putina da poseti Srbiju, u vezi početka izgradnje gasovoda Južni tok.

Srpski političari, poput ministra Baćevića, pokušavaju prevariti domaću javnost (zdravo za gotovo) ponavljajući na svakom ćošku da će  Ruski Predsednik doći u Srbiju...Možda, možda... - je ključna reč.

 Kako stvari stoje, jedva da će se Putin odlučiti za dolazak, jer ne voli on, za razliku od Nikolića, Dačića, Vučića i ostalih u Beogradu - politički turizam. A sa bajkerima njemu je ugodnije sastati se u otadžbini...

Tabloid pita: Predsedniče Nikoliću, da li ste Vi svesni funkcije Predsednika države  koja se nalazi u rasulu, ali koja ipak računa na podršku Velike Rusiji? Da li ste Vi u stanju kontrolisati Vaše saradnike, koordinirati rad Vlade, na kraju da li ste uopšte saopštili Dačiću da on mora uputiti poruku Dmitriju Medvedevu da Rusija odobri kredit Srbiji, i uključi  milijardu dolara u svoj budžet?

 Kako ćete istrajati sa neprijateljima, kada i sa prijateljima ne znate sarađivati na pravi način? Napaćeni narod koji ima samo nadu u podršku Rusije, čeka da se Vi  izjasnite...Molim Vas!

I, na kraju, još jedno pitanje za Vas, gospodine predsedniče. Da li Vi znate da je Rusija odobrila Srbiji kredit od 800 miliona dolara za revitalizaciju Srpske železnice? Da li znate da je direktor Ruske železnice Vladimir Jakunin, preko Ambasade Srbije, pitao ko će iz Srbije doći po taj kredit (!), ali niko nije došao, pa poslovi na realizaciji kredita ne mogu biti ni započeti!

Tabloidu su  jutros rano saopštili u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije da sa gospođom Jelicom Kurjak postoji „zatišje u komunikacijama”, obećavajući nam da će odgovoriti na pitanje da li je ona, uopšte, slala MIP-u Srbije depeše, čiju sadržinu smo naveli u tekstu.

Očekujemo odgovore od predsednika Nikolića i premijera Dačića.

U Moskvi postoji dilema da li srpski političari svesno opstruišu saradnju sa Rusijom, ili je, zaista, reč o diletantima koji rukovode Srbijom.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane