Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kriminal

Kriminal

 

Hajdučka otimačina kao način života

 

"Došli su moji na vlast!"

 

Umesto da ljušti krompir u nekom od srpskih zatvora, Slaviša Purić nastavlja da pljačka i otima, ovog puta pod potpunom zaštitom državnih organa koji čak ni ne primećuju da u preduzeća upadaju dugim cevima naoružani privatni jurišnici koji formiraju paralelnu vlast u državi.

 

M.G.

 

Slaviša Purić, o kome je Tabloid u više navrata pisao, lišen je slobode 2009. godine. Iza sebe je ostavio svoju matičnu firmu Inter Eksport u dugu od oko šest milijardi dinara, gde je država Srbija većinski poverilac. Po izlasku iz pritvora, novembra 2011. godine, nastavlja delovanje, ovog puta pod plaštom novog preduzeća SP Kapital Plus čiji je osnivač nepostojeća firma iz Sjedinjenih Američkih Država. Na nju prebacuje skoro kompletnu imovinu Inter Eksporta u stečaju.

Direktorka SP Kapital Plusa Ljiljana Jokić, istina, tvrdi da ne poznaje Purića, ali i pored toga se nudi da zainteresovane novinare sa njime poveže.

Od decembra 2011. godine Purić počinje i sa eksploatacijom rečnog materijala, šljunka i to bez dozvole JP Srbija vode i JP Vojvodina vode, izbegavajući tako plaćanje taksi. Eksploataciju i transport šljunka vrši brodovima otetim od Inter Eksporta u stečaju, kojim stečajni upravnik Zoran Milovanović ni dan-danas ne može da raspolaže.

  Prodaju šljunka vrši preko šljunkara koje je oteo (a i dalje ih otima) od privatnih preduzeća nasilnim upadima, ucenama i iznudama uz pomoć angažovanih kriminalnih grupa. Tako je letos grupa naoružanih privatnih komandosa iz preduzeća Protektor upala na posed preduzeća Cipros u Beogradu i bukvalno ga otela. Cipros je ovu šljunkaru na čuvanje i upotrebu legalno dobio od stečajnog upravnika Inter Eksporta, o čemu su sastavljeni i odgovarajući ugovori.

  Sa svoje strane Purić, koji je angažovao Protektor, nije imao nikakav validni dokument kojim bi se legitimisao kao vlasnik ili korisnik šljunkare. Iza dugim cevima naoružanih momaka preduzeća za navodno fizičko - tehničko obezbeđenje stoji kontroverzni biznismen Dušan Dunđer. Ljubomiru Periću, prijatelju koji je pokušao da razreši nastali spor, Dunđer nije mogao ili hteo da objasni na osnovu kojih dokumenata Purića uvodi u posed.

  Ovakvim delovanjem Purić je do današnjeg dana (preciznije: u proteklih 11 meseci), ostvario nezakonitu finansijsku dobit od oko tri miliona evra. Tim novcem finansira svoje upade u napuštena preduzeća, koja je prethodno izgubio poništenjem privatizacije, a koja namerno nisu obezbeđena od strane države.

  Lažnim i falsifikovanim prikazom vlasništva mnogobrojnih objekata koja je legalno izgubio, iste registruje u APR-u i postavlja fiktivne direktore, a onda objekte rentira i opet ostvaruje dobit koju deli sa svojim mentorima iz podzemlja, pravosuđa, policije i vlasti. Tako je zauzeo i zemljište Luke Beograd i JP Beograd vode čiji zakup plaća druga firma, zbog čega ima preko 10 krivičnih prijava na koje niko ne reaguje.

  Purić trenutno radi pod maskom sledećih preduzeća:  SP Kapital Plus doo (šljunak), Gat egal doo (šljunak), EC Eurobiznis SAD, Literas štampa doo, Sieger doo (benzinske pumpe Slap), Super Invest doo.

  Poslednja u nizu afera u kojoj se Purić našao je Agrobanka, od koje je, preko izvesnog gospodina Korićanca, uzeo kredit od preko milion evra na firmu Slap Group (čipsara PIK Čačak),  koji nije vraćen, a privatizacija je poništena i Slap je završio u stečaju.

Na scenu polako stupa već i druga generacija Purića. Slavišin sin, koji bi da preuzme bar neke od poslova svog oca, na sav glas se hvali svojim bliskim odnosom sa sinom direktora srpske policije Milorada Veljovića zbog čega mu, navodno, niko ništa ne može.

  U poslovnim krugovima i privatnom okruženju, Purić se hvali svojom devizom: „Došli su moji na vlast". Da li je to puka slučajnost? U svakom slučaju, oštećeni i opljačkani su se u više navrata obraćali nadležnima tražeći zaštitu od pomahnitalog Purića i njegovih do zuba naoružanih jurišnika, ali niko ne reaguje. Bilo bi sasvim dovoljno kada bi nadležni obišli šljunkare u Beogradu i okolini i proverili na osnovu kojih dozvola one uopšte posluju. Naravno, to se neće desiti dokle god su Purićevi na vlasti.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane