Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Obra~un

Obračun

 

Kako je vlast u Beogradu zaratila sa vlasnicima splavova na Savi i Dunavu

 

Biće svađe, oko svake lađe!

 

Početkom ove godine, čelnici grada Beograda došli su na ideju kako da popune gradsku kasu koju su prethodno zdušno pljačkali. Nimalo im ne smeta ni to što je njihov naum neustavan i u suprotnosti sa svim zakonima koji regulišu ovu materiju - važno im je samo da na brzinu inkasiraju još preko tri milijarde dinara pre nego što im lisice škljocnu na rukama.

 

Igor Milanović

 

  U proleće 2012. gradska vlast u Beogradu donela je uredbu kojom se planira sprovođenje javnog konkursa za dodelu mesta za splavove. Po njoj, sve dosadašnje dozvole, koje ionako zbog nedostatka propisa nisu ni mogle da budu izdavane, povlače se, svi do sada u komercijalne svrhe korišćeni splavovi, njih oko 160, postaju ilegalni, a novi korisnici prostora za privezivanje moraće, pored svih komunalnih i ostalih taksi, gradu da plaćaju još i dva miliona dinara godišnje i to za deset godina unapred!

  Grupa vlasnika splavova restorana i marina na Savi i Dunavu se odmah organizovala kako bi se suprotstavili ovoj odluci i već 30. aprila pokreće pred Ustavnim sudom postupak za utvrđivanje nezakonitosti ovih akata skupštine Beograda, jer su isti iz najmanje dva razloga neustavni. Prvo zato što se ograničava pravo vlasnika imovine da njome slobodno raspolažu time što im se nameće zabrana davanja lokala sa dozvolom u zakup trećim licima. Drugo, jer se faktički učešće na konkursu zabranjuje osobama koje već imaju plutajući objekat na Dunavi ili Savi. Iako su vlasnici splavova od Ustavnog suda tražili da donese privremenu meru zabrane sprovođenja konkursa do konačne odluke suda, a koja se donosi po hitnom postupku, ni pola godine od tada sudije USS se nisu ohrabrili da se oglase. Advokati tužilaca su se 9. avgusta obratili i predsedniku USS Dragiši Slijepčeviću od koga ni do danas nisu dobili nikakav odgovor, budući da je on poznati kadar DS-a koji je na vlasti u Beogradu i koji se ne zamera svojoj stranci.

  Posle silnih urgencija i molbi predstavnici vlasnika splavova su uspeli da se sastanu sa Dejanom Malim, nezaobilaznom mirođijom u svim beogradskim čorbama i predsednikom konkursne komisije, Milošem Milovanovićem, direktorom JP Beogradvode, Jovanom Antić, direktorkom Uprave za vode pri gradskom sekretarijatu za komunalne i stambene poslove i Oliverom Milutinović, pomoćnicom gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove. Predstavnici gradskih vlasti nisu mogli da odgovore na pitanja vlasnika splavova, jer im pravna materija nije poznata. Zato je dogovoreno da konačan odgovor bude pismeno dostavljen vlasnicima u roku od sedam dana, a da za to vreme grad ne preduzima ništa u vezi sprovođenja konkursa. Uprkos tome, vlast je pokušala da ukloni splavove čiji vlasnici nisu učestvovali na konkursu, ali ih je u tome omeo narod koji se okupio na protestima ispred objekata predviđenih za uklanjanje.

  Splav Mediteran čak su pokušali da odšlepuju uz pomoć plovila koje nije registrovano od 2007. godine, a od odvlačenja Kolosa se odustalo kada su shvatili da ga je nemoguće provući ispod bilo kog gradskog mosta.

  Vlasnika jednog splava policija je pozvala na informativni razgovor samo zato što se upravo u njegovom lokalu okupljaju nezadovoljni ugostitelji. Od strane policije mu je zatim  preporučeno da prestane da podržava pobunjenike, pa će mu se progledati kroz prste.

  O svemu su obavešteni i ministar Milutin Mrkonjić i njegov pomoćnik zadužen za vodni saobraćaj Pavle Galić, ali se do danas nisu oglasili da su živi. Na sve dosadašnje dopise nisu reagovali ni gradonačelnik Dragan Đilas, a ni predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić. Načelnik gradske upravne inspekcije Bojan Vučković se tek posle dužeg vremena setio da se proglasi nenadležnim za pokretanje postupka vanrednog inspekcijskog nadzora, ali taj zahtev ne prosleđuje ni nadležnom Ministarstvu infrastrukture. Isto postupa i direktor republičke upravne inspekcije Zoran Petrović uz obrazloženje da žalbeni razlog "nije razmatran, jer nije od uticaja na njegovo odlučivanje". Svetske turističke agencije su kao najatraktivniju ponudu srpske prestonice navele upravo splavove na kojima zabava traje celu noć. Njih bi sada Đilas i njegovi saučesnici da opljačkaju i na kraju pozatvaraju. Dvadeset miliona dinara, puta 160 splavova, donelo bi žutim ubicama ovog naroda 3,2 milijarde dinara, a posle neka druga neka vlast lupa glavu šta da radi sa desetogodišnjim dozvolama koje su izdali njeni prethodnici.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane