Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Ovaj tekst nije u {tampanom izdanju)

 

(Ovaj tekst nije u štampanom izdanju)

 

Na dnevnom redu

 

Srbija je jedina država na svetu koja nema saveznika

 

Zašto je Moskva tako daleko?

 

Milovan Brkić

 

Beograd, 22. novembra 2012.

 

Naredne sedmice u Srbiju će doputovati ruska delegacija predvođena zamenikom predsednika Vlade Dmitrijem Rogozinom.

Sa visokim ruskim zvaničnikom u Moskvi  je razgovarao je 22. avgusta ove godine prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić, koji je, nakon zvaničnog razgovora bio i na večeri sa trećim čovekom u Ruskoj federaciji.

Agencija Beta javila je: "...Srbija namerava da izgradi fabriku modernog naoružanja, a potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin pokazao je veliku želju da pomogne Srbiji u njegovom plasmanu, izjavio je danas u Moskvi prvi potpredsednik srpske vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić. On je juče razgovarao sa Rogozinom, zaduženim za pitanja odbrane u ruskoj vladi, a danas sa predstavnicima Jedinstvene Rusije (JR) sa kojom Srpska napredna stranka (SNS) ima potpisan sporazum o saradnji...".

 "Prvi put sam veoma zadovoljan razgovorima", Rogozin je pokazao veliku otvorenost i veliku želju da pomogne Srbiji - kazao je Vučić novinarima.

On je naveo da je na sastanku bilo reči o strateško-političkim pitanjima, unapređenju odbrambene politike obe zemlje i razvoju srpske namenske industrije, plasiranju robe na rusko tržište i zajedničkom izlasku na treća tržišta. Na pitanje da li očekuje pritiske zapadnih zemalja zbog vojne saradnje sa Rusijom, Vučić je odgovorio negativno, navodeći da i evropskim partnerima odgovara razvoj srpske privrede. On je kazao da je u razgovorima u Moskvi ponovio da Srbija neće biti članica nijednog vojnog saveza i da će sačuvati neutralnost.

Vučić je naveo da je sa predstavnicima Jedinstvene Rusije među kojima i potpredsednikom Dume Sergejem Neverovom, razgovarao o stranačkoj saradnji i da je pozvao JR da prisustvuje kongresu SNS 29. septembra. Vučić je takođe naveo da Srbiju do kraja godine treba da poseti ruski ministar odbrane Anatolij Serđukov.

- Pošto smo Rogozin i ja potpredsednici vlada razgovarali smo o svim važnim temama. Potrebno nam je još samo malo vremena da neke stvari konkretizujemo i onda ćemo izaći u javnost. Gospodin Rogozin je pokazao izvanredno prijateljstvo i naklonost prema Srbiji na čemu smo veoma zahvalni - rekao je Vučić i izrazio nadu da će Srbija svojom korektnošću, ozbiljnošću i odgovornošću umeti da uzvrati.

Ali, čim je otišao iz Moskve, gospodin Vučić je zaboravio na ove razgovore...

 Iz njegovog ministarstva niko se nije interesovao za konkretizaciju saradnje sa ruskim kolegama. Nije bilo čak ni telefonskih razgovora. Srbija je, ovih dana, u velikim neprilikama. Razorni učinak prethodnih vlada, a naročito delovanje političke oligarhije koju je predvodio bivši predsednik Boris Tadić, učinio je sve da Srbija bude na kolenima - ponižena, opljačkana, osramoćena, sa mogućnošću da nestane kao država!

I dok se gospodin Tadić razmetao putovanjima po belom svetu, i susretima sa stranim zvaničnicima, ružeći državu čiji je predsednik, u Srbiji je cvetao kriminal i haos. Sumanute aktivnosti Tadićeve klike na međunarodnom planu donosile su poraz za porazom. Umobolna odluka da se od Međunarodnog suda pravde u Hagu traži savetodavno mišljenje o legitimnosti otcepljenja Kosova, umesto da se podnese legalna tužba, ignorisanje svojih građana izručenih  Tribunalu u Hagu, i odbijanje da im se pruži svaka vrsta pomoći, doveli su Srbiju u situaciju da su, uglavnom, njeni građani oglašeni krivim i osuđeni na drakonske kazne.

Šepurenje Borisa Tadića, i njegova opsednutost misijom da pomiri narode na Balkanu, tako što će se svima izvinjavati, i kad treba i gde ne treba, i ružiti svoju državu i pretiti denacifikacijom svoga naroda, doveli su Srbiju na na najniže grane u istoriji.

Da nije Novaka Đokovića, Jelene Janković i Ane Ivaović, koji popravljaju sliku o nama, uveravajući svet da smo ljudi koji se smeju, koji su pristojni, duhoviti, lepi i uporni, odluka o brisanju Srbije sa zemljopisne karte već bi bila ostvarena.

Srbija, na žalost, ni danas ne želi saveznika. Njena oligarhija se udvara i dalje SAD-u, čija administracija otvoreno saopštava da Srbije nije njen  saveznik, i ko je na listi njihovih nacionalnih prioriteta!

Nedavno je doskorašnji ruski ambasador Aleksandar Konuzin, na pitanje Mile Alečković zašto Rusija ne pošalje svoj vojni kontigent na Kosovo, odgovorio da je problemu tome što srpska vlada ne traži zvanično!

Srbija je pristala da posrednik u pregovorima sa privremenom Vladom Kosova učestvuje Evropska unija, i SAD, ali nije zahtevala da se u te pregovore uključi i Rusija. Ni Evropska unija, ni admnistracija SAD nisu saveznici Srbiji, nego samoproglašene albanske države Kosovo! Sa druge strane, vlada Rusije i dalje snažno podržava srpske interese,  ali Srbija, kao da to ignoriše!

Zašto Srbija ne traži da se Rusija uključi, kao deo posredničkog tima, u pregovore oko statusa Kosova? Sa saveznicima je lakše. A Rusija je kredibilna država, teritorijalno najveća država na svetu, sa najvećim resurisma, vojna je velesila, u ekonomskom usponu, sa čvrstom ekonomskom saradnjom sa Nemačkom i najjačim članicama Evropske unije.

I dok nesrećni premijer Dačić tumara po belom svetu, ne pada mu na pamet da u ime Vlade Srbije uputi pisma ruskom predsedniku i zvanično ga zamoli za svu vrstu pomoći i zaštite. Kada je ovejani kriminalac Mlađan Dinkić otišao u Rim, da dobije čestitke što je Srbija pomogla opstanak Fiata, potpisao je i ugovore o strateškoj saradnji sa Italijom! Sa Rusijom, koja nam omogućava da se ne smrznemo, dajući nam gas i naftu na veresiju, takvih ugovora nema! Otvoreno treba postaviti pitanje - da li Dačić i Vučić dobijaju novac iz inostranstva da satru Srbiju?

Srpski predsednik Tomislav Nikolić, čini se, postaje svestan opasnosti kojima je Srbija izložena. Postaje svestan da Aleksandar Vučić i nogama i rukama čuva od krivične odgovornosti one koji su na čelu sa Tadićem opljačkali Srbiju, ostavili je bez saveznika i pripremili za uništenje.

U kakvom se paklu Srbija nalazi, nakon smene Tadićeve mafije, svedoči i činjenica da je ANUS (Akademija nauka i umetnosti Srbije, a zvaničan naziv SANU) odbila je poziva predsednika Nikolića da se odredi o kosovskom pitanju i posavetuje i predsednika šta da se radi. Starci iz ANUS-a, predvođeni su Nikolom Hajdinom, biznismenom koji je predsednik ove ustanove, a iza koje stoji večni zločinac Dobrica Ćosić.

Čemu i kome služi ANUS (SANU)? Da li treba ovaj starački dom ukinuti i poslati ih da se biznisom bave iz svojih kuća.

U decembru Srbiju očekuje početak gradnje gasovoda Južni tok, po svemu sudeći poseta predsednika Putina, novac za podršku budžet za ovi i naredni godinu, 800 miliona dolara ra srpske železnice...Rusija ima novca za investicije, ali ni pola dolara ne odvaja za korupciju. Srpska elita to prezire, jer je ogrezla u  nemoralu, odnarodila se, skoro da javno i otvoreno radi protiv nacionalnih interesa.

Srpsku elitu treba staviti pred zid. Drugog izbora nemamo.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane