Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Para}in

Paraćin

 

Kako su demokrate ostvarile 22 odbornička mesta u gradskoj skupštini

 

Kumova slama

 

Prethodni izbori za lokalnu samoupravu u Paraćinu jesu najpokvareniji izbori ikad održani u ovoj opštini. Pošto su demokrate na čelu sa Sašom Paunovićem već dvanaest godina na Vlasti, a na vlast su došli daleke 2000 godine kupovinom mandata i ucenjivanjem odbornika SPS-a i JUL-a (potkupili troje odbornika SPS-a i poništili drugi izborni krug na dva biračka mesta), učinili su sve da opstanu makar još četiri godine, kako bi se zataškale sve afere u radu opštinske uprave i javnih preduzeća.

 

 Z. Jovanović

 

Od momenta kada su raspisani izbori, čak u vreme izborne tišine, Demokratska stranka u Paraćinu je preko Centra za socijalni rad  delila „socijalno ugroženim" pakete pomoći sa osnovnim životnim namirnicama. Po podacima kojima se raspolaže, u toku izborne kampanje podeljeno je preko 3.500 paketa socijalne pomoći, a nabavka tih paketa išla je preko samo jedne trgovinske radnje.

Da bi izbegli javnu nabavku velike vrednosti, paketi su kupovani u više navrata, najviše po 1.000 komada, pa se na taj način otvorila mogućnost da se ostvare namešteni tenderi i da STR „Stana" dobije te tendere. Ukupna vrednost ovih paketa je preko sedam miliona dinara.

Sve bi bilo u redu da STR „Stana" nije deo Sistema Mihajlović ( benzinske pumpe, lokalna televizija ...) . Inače između Saše Paunovića i Dejana Mihajlovića postoji kumovska veza, a kao nagrada što mu verno služi, supruga Dejana Mihajlovića, Marina je dobila 54 to mesto na listi DS-a, a posle izbora postavljena je u Opštinsko veće, zadužen za privredu! I tu je prva kumovska veza.

Odavno se zna da su direktor JP Vodovod Aleksandar Milojković i predsednik opštine Saša Paunović takođe kumovi - druga kumovska veza.

Na početku svoje duge vladavine Paraćinom, Saša je čak promenio statut JP Vodovod da bi mogao da ga imenuje za direktora(Aleksandar-Cane u momentu kada su „demokrate" došle na vlast imao je završenu srednju školu i studirao je mašinstvo). Javna je tajna da su svi tenderi u opštini Paraćin, kada je u pitanju izgradnja komunalne infrastrukture (vodovod, kanalizacija, gasifikacija) namešteni, i da ih dobija Aca Milojković, koji potom uzima podizvođače radova, i pere li pere novac iz budžeta. Sigurni dobitnik na tenderima u opštini je i Transkop i njegov vlasnik Goran koji je ustvari četvrti kum paraćinskih tendera, i prelivanja opštinskih para u džepove privatnih lica.

Upravo ovaj četverac, a predpostavlja se da mu je kormilar Raša Eurolin, učinio je prethodne izbore nelegitimnim i nečasnim, jer sem paketa neposredno pred izbore deljen je i novac, kako bi se glasalo za demokratsku stranku, tj Sašu Paunovića, a tu se ponovo javlja Centar za socijalni rad, gde se sa različitih privatnih računa podiže gotovina, da bi to bilo iskorišćeno za kupovinu glasova. Cena za jedan glas bila je 1.000 din. Kad bi se samo znalo šta se radilo u Donjem Vidovu..

I gurao bi ovaj kumovski četverac sa kormilarom dalje, malo im je bilo što su za noć srušili Kocku 2 u centru Paraćina, u kojoj je 40 paraćinaca imalo uplaćene lokale, i za čiju su izgradnju bile uplaćene sve komunalne dažbine, napravili su konzorcijum, projektovali novu zgradu, a one jadnike koji su ostali bez svojih lokala i stanova uputili da tuže izvođača radova. Međutim, ni građani nisu glupi, pa svoja prava mnogi traže pred Sudom za ljudska prava u Strazburu. Kumove to ne interesuje, jer oni i neće morati da obeštete one kojima su srušili lokale, već Opština Paraćin. Da sve bude tužnije, bez projekta su podigli sprat više, a podzemnu garažu koja je zajednička izdali su za prodavnicu kineske robe. Ko su vlasnici lokala može se samo pretpostaviti.

U projekat industrijske zone do sada je utrošeno negde oko milion i trista hiljada evra (bez kupovine zemljišta), potrebno je još milion, a danas je industrijska zona Paraćina ukorovljena livada sa tendencijom da i dalje to ostane, a da se to ne bi desilo predsednik opštine je odlučio da tamo podigne reciklažni centar koji treba da finansira Vlada Srbije.

Nijedan investitor nije zainteresovan za ovaj projekat, iz prostog razloga što jedino opština Paraćin u pomoravlju prodaje zemljište potencijalnim investitorima po ceni od 315 evra za ar, a kad tome dodate komunalne takse i sve ostalo, jasno je da niko nema nameru da investira .

U Paraćinu svi shvataju da ovo ludilo mora da prestane, jer kumovi su za kumove, a narod želi promene.

                                                                                                           

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane