Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

 

Tabloid je pozvan

 

Otvoreno pismo predsedniku Republike Srbije, Tomislavu Nikoliću

 

Zlatna groznica na Srebrnom jezeru

 

Dana 15. oktobra 2012. godine, u kabinet predsednika Republike Srbije, Tomislava Nikolića, stiglo je pismo diplomiranog inženjera Zorice Dragutinović iz Velikog Gradišta, u kome detaljno opisuje kriminalne aktivnosti grupe lokalnih funkcionera. Tabloid prenosi manji deo njenog, inače obimnog obraćanja, ovom prilikom "u otvorenoj formi"...

 

.......

 

Kao odgovorno lice u Sektoru za urbanizam, bila sam u prilici da dosta toga vidim i znam, a što je u suprotnosti sa važećim propisima, uredbama i zakonima.

S obzirom da sam se u više navrata suprostavljala nezakonitom postupanju odgovornih lica iz struktura vlasti,  obeležena sam početkom 2012. godine  za „odstrel" i prema meni je pokrenuta sveopšta hajka u Velikom Gradištu. U toj hajci veoma drsko i nedostojno učestvuje vrh, odnosno rukovodeća struktura lokalne vlasti, sudstva i policije...

 

 

 Povezanost opštinskih organa vlasti, policije i sudstva

 

 

Na sopstvenoj koži sam osetila nemilosrdnu povezanost opštinskih organa vlasti, policije i sudstva i to tako čvrstim vezama, da mi je danas , teško da poverujem da se išta može uraditi protiv ovako uvezanog klupka kakvo je u našoj opštini.

Predsednik opštine Dragan Milić je za svog savetnika za ekonomska pitanja imenovao Živković Živoslava iz Velikog Gradišta , inače čoveka koji teško da ima i osnovnu školu , koji je prokockao veći deo svoje imovine, poznat kao kockar i prevarant. Ali isti gospodin ima prednost nad školovanim mladim ljudima po dva osnova:

- Ima kćer Jasminu Živković diplomiranog pravnika, javnog tužioca u Okružnom sudu u Požarevcu

- Ima zeta koji je komandir policije u Velikom Gradištu

Ovakav kvalitet je jako dobar kada neko treba da bude opštinski činovnik i odbornik jer se na taj način pred organima policije vrlo brzo i efikasno radi po raznoraznim prijavama, a onda stvar prelazi u ruke suda - javnog tužilaštva, i tek tu dobija na značaju .

Napominjem, da se prijave koje su pokretane protiv sadašnjih opštinskih čelnika, drže u fijokama i kod policiskih organa i kod sudstva i po više godina a da se hajke sprovode prema onima koji nisu podobni

 

 Čišćenje Srebrnog jezera

 

U toku 2006. godine izrađena je projektna dokumentacija za izmuljavanje dna Srebrnog jezera. Ovaj projekat izradio je meni nepoznat projektant, ali definitivno znam da je projektna dokumentacija rađena u privatnoj firmi  „Hidrobaza"  vlasništvo izvesnog "gospodina Pekeza".

Sa vlasnikom firme Hidrobaza, projektant je često boravio u prostorijama kabineta predsednika opštine (tadašnjeg a i sadašnjeg) gospodina Dragana Milića. Sastancima su prisustvovali, osim predsednika opštine i vlasnika i projektanta u firmi Hidrobaza i tadašnji opštinski menadžer  Zlatibor Mitić i Zlatko Šulović.  

 Ekološki inspektor Mladen Slepčević i ja, opominjali smo predsednika i ostale da je neophodno pre svega izraditi plan, izuzeti zemljište, obezbediti adekvatno kasetiranje mulja uz obavezu izrade analize uticaja na životnu sredinu, što je izazvalo bes predsednika opštine i veliki pritisak na službe da se projektna dokumentacija prihvati kako god da je.

Dok su radovi bili u toku, vlasnik firme „Silver Lake" - Slobodan Vučićević je započeo radove na uređenju plaže, te se izmuljavanje umesto u Dunav, okrenulo prema obali Srebrnog jezera. Ispostavilo se, tada, a to se i danas može utvrditi, da nema govora o mulju, već da se radi o čistom šljunku i pesku koji je vrlo upotrebljiv, i koji su sa depoa u koritu Dunava ponovo pretovarali i prodavali kao najfiniji isprani agregat.

 

 

Prodaja zemlje firmi Silver Lake

 

 

Prvih devet hektara, opština Veliko Gradište je prodala maloletnom licu - sinu gospodina Slobodana Vučićevića, vlasnika firme „Silver Lake"!

Namena zemljišta je bila izgradnja kompleksa hotela i objekata sportsko-rekreativnih sadržaja. Cena ovog zemljišta je iznosila 500 evra, mada se već tada, na lokacijama u „Belom Bagremu",  zemljište prodavano po tržišnoj ceni od 2.000 do 3.00 evra...

Do danas, na gore pomenutom potezu, izgrađena je samo individualna stambena vila koju koristi gospodin Slobodan Vučićević i četiri teniska terena.

Prilikom prodaje, ili pripreme za prodaju zemljišta, oglas je davan u novinama sa malim tiražom ili se stavljao na oglasnu tablu opštine kako bi bio što manje uočljiv. Zainteresovanim licima se na diskretan način, naročito od strane predsednika opštine, Dragana Milića, objašnjavalo kako je Slobodan Vučićević zainteresovan da kupi i to zemljište, te kako je bolje da se nagode sa njim nego da mu konkurišu.

 

 

Prodaja bez licitacije

 

U vreme, neposredno pred izbore 2008. godine, presednik opštine Veliko Gradište, gospodin Dragan Milić, dodelio je zemljište Mitić Jasmini iz Velikog Gradišta, supruzi tadašnjeg menadžera opštine Mitić Zlatibora i Milovanović Goranu, zvanom Goran Gonik, iz Velikog Gradišta u vikend naselju Beli Bagrem na Srebrnom jezeru, na lokaciji prodavnica u auto-kampu.

Milovanović Goran i Mitić Zlatibor, udruženim snagama i sredstvima, kupuju na licitaciji Prometovu prodavnica u auto-kampu na Srebrnom jezeru. Kako je Promet bio vlasnik samo bespravno izgrađenog objekta a ne i zemljišta ispod objekta, koje je inače bilo u sporu pred sudskim organima  u postupku između opštine Veliko Gradište i Auto-moto društva, to je izvršeno cepanje parcele i po nalogu i sa potpisom predsednika opštine, gospodina Dragana Milića, isto zemljište prodato je bez licitacije, po znatno nižoj ceni od tržišne.

 

 

Prostor za ministra

 

U periodu pre izbora 2008. godine pokrenuta je izrada Plana opšteg uređenja prostora sela Ostrovo. Zašto nije došlo do realizacije Plana opšteg uređenja Ostrova, nije mi poznato, ali je činjenica da se, u međuvremenu, pojavljuje investitor iz inostranstva, izvesni Stefano Bargati, koji na ostrovskoj strani Srebrnog jezera kupuje velike površine zemlje od privatnih vlasnika, i to na lokacijama koje su, u skladu sa planom, najatraktivnije. U međuvremenu,  Dragan Milić i njegovi bliski saradnici, verovatno su se preračunali i nisu bili zadovoljni sa onim što bi dobili od firme Silver Lake, odnosno Slobodana Vučićevića.

Takođe, ovaj plan je jednim svojim delom davao mogućnost izgradnje eko-kampa na povšini od 30 hektara za potrebe privatnog fakulteta „Singidunum" iz Beograda, vlasnika  Jordana Aleksića, nekadašnjeg ministra za životnu sredinu,  a sve o trošku opštine Veliko Gradište.

Direktne pregovore sa Jordanom Aleksićem, vlasnikom fakulteta, vršio je predsednik opštine, gospodin Dragan Milić i njegov menadžer, Zlatibor Mitić.

 

 

Zemljište za načelnika

 

 

Krajem 2011. godine Opština je preko JP Direkcije za izgradnju opštine Veliko Gradište prodala parcelu iza prvog reda vikendica u glavnoj ulici na Srebrnom jezeru po ceni od 500 evra. Parcelu je kupio  Živković Radosav iz Velikog Gradišta, tada pomoćnik načelnika opštinske uprave, a sada direktor JP Dunav - deponija.

Odluku da se po ceni od 500 evra izvrši prodaja doneo je predsednik opštine, gospodin Milić Dragan, i to na uobičajan način preko Upravnog odbora JP Direkcije za izgradnju opštine Veliko Gradište.

 

 

Uknjižba za direktora

 

 Na ime  Radosava Živkovića iz Velikog Gradišta, uknjiženo je veliki broj objekata i veliki broj katastarskih parcela. Neke su kupljene od privatnih lica a neke su dobijene ili kupljene od Opštine Veliko Gradište.

Sva imovina stečena je u poslednjih deset godina, od kada je Živković Radosav u strukturama opštinske vlasti. Bio je direktor JKP „Standard" u dva navrata i načelnik inspekcijskih poslova u vreme kada su se dešavale vrlo čudne stvari oko investicija, oko prodaje zemlje, oko rušenja i ne rušenja objekata na određenim lokacijama.

 

 

Naplata reketa

 

 

Predsednik opštine, gospodin Dragan Milić, kupovinu nekretnina - stanova, obavlja na  na sledeći način :

- Ugovori kupovinu stana sa izvođaćem radova (Živković Radosavom, Pantić Sašom...).

Kako zgrada odmiče sa izvođenjem radova i kako se isti okončavaju, on se oglašava sa potrebom da se taj stan koji je on „kibicovao", a za sad nije platio, proda, jer on nije u finansijsjom pogledu dobar, te da želi da mu se proda stan.

Hteli to ili ne, investitori brzo moraju da nalaze kupca za stan, i da predsedniku keširaju ukupnu vrednost. Novac od navodne prodaje stana, se isplaćuje u gotovini, tako da nema nikakvog traga u ugovorima i slično.

 

 

Izbegavanje poreza

 

Na ime Živković Radosava u prethodnih pet godina izdato je nekoliko građevinskih dozvola za više porodično-stambene i stambeno-poslovne zgrade.

Isti ili još drastičniji slučaj je kada se radi o investitoru  Goranu Milovanoviću, zvanom Gonik, koji je, takođe, investitor nekoliko višeporodičnih zgrada. Prvobitna katastarska i građevinska dokumentacija ovog investitora je bila uvek na ime firme „Gonik", a onda je promenom u katastru dolazilo do promene prateće dokumentacije, te se sve preimenovalo na investitorovo lično ime. I ovde, kao i u predhodnom slučaju, radi se o izbegavanju poreskih obaveza.  

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane