Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Vrbas

Vrbas

 

Trideset oèevidaca nema kome da isprièa istinu o zloèinu

 

Za koga policija èuva tajnu

  

Prošlo je veæ više od decenije kako je u Vrbasu ubijen mladiæ po imenu Marko Markoviæ, a da se u suštini ne zna ko ga je i zašto ubio. Policija se još uvek brani æutanjem, jer je Marko ubijen kako ne bi progovorio na kakve zloèine su ga nagovarali iz vrha PS Vrbasa.

 

A. Nað

 

Za ubistvo dvadesetdvogodišnjeg Marka Markoviæa u Vrbasu pravnosnažnom presudom Okružnog suda u Novom Sadu osuðeni su Atila Magoši i Ivan Krstiæ, ali majka ubijenog tvrdi da su oni nevini i da iza likvidacije njenog sina stoje kriminalizovani krugovi policije u Vrbasu.

   Marko je života lišen u noæi 11. februara 2001. godine u tada popularnom kafiæu u Vrbasu "Bob Rok". Na uviðaj su došli skoro svi policajci PS Vrbas, pa su èak u pomoæ zvali i kolege iz Novog Sada. Sudeæi po tome, za vrbašku policiju ovo nije bio rutinski zadatak. Nasuprot tome, uviðaj je odraðen uz niz propusta.

   Kao prvo uopšte nisu legitimisane osobe koje su se u vreme ubistva nalazile u kafiæu. Nikome od njih, pa ni samom pokojnom Marku nisu uzete parafinske rukavice. Policija kao da je odmah znala ko je izvršilac. Znala je, tvrdi danas Markova majka, jer je ubica iz njihovih redova,

   Uviðaj je vršio sudija Opštinskog suda u Vrbasu Vojislav Jovoviæ koji je napravio èitavu seriju kardinalnih propusta. U zapisniku o uviðaju sudija navodi kako su na licu mesta naðene i obezbeðene èetiri èaure metaka kalibra 7,65 mm i jedno zrno, da bi istog jutra balistièaru Dejanu Beliæu bila dostavljena tri zrna i èetiri èaure na veštaèenje. Odakle su se pojavila ona dva zrna viška? Iz tela pokojnog Marka sigurno nisu, jer ona nikada nisu izvaðena, pošto se policija plašila da bi na taj naèin mogla da bude otkrivena istina, a to je da je Marko ubijen iz dva razlièita pištolja.

   Uopšte se ne zna po èijem nalogu je Markov automobil marke Nisan odvezen u policijsku stanicu i iz kog razloga. Takoðe se ne zna ni šta se desilo sa pištoljem koji je pokojni Marko u vreme usmræenja imao kod sebe. U izveštaju sa uviðaja pištolj se ne pominje, isto kao ni Markov mobilni telefon, u kriviènoj prijavi se navodi kako je pištolj naðen kada je Marko prebaèen na obdukciju u zdravstveni centar, dok u izveštaju samog medicinskog centra stoji kako osoblje te ustanove nije ništa pronašlo kod pokojnog Marka. Pištolj ni do dana današnjeg nije pronaðen, a majka pokojnog Marka, èije je vlasništvo pomenuto oružje, i dalje dobija da plaæa porez za isti.

   U zapisniku o uviðaju nema ni slova o tome da je slobode lišen osumnjièeni Magoši, iako je on uhapšen pola sata pre završetka uviðaja. Ni postupajuæi sudija Okružnog suda u Novom Sadu Savo Ðurðiæ nije bio ništa bolji od svog kolege sa uviðaja. Ni on nije tražio veštaèenje zrna iz Markovog tela, ali ni rekonstrukciju dogaðaja koja bi otkrila mnoge interesantne detalje.

   I jedan od oèevidaca zloèina, Dragan Rukavina, pred istražnim sudijom je potvrdio da Atila Magoši lièi na osobu koju je video u kafiæu i za koju veruje da je pucala u Marka, ali da to definitivno nije ista osoba, jer je ona iz kafiæa imala duboku boru na èelu koju Magoši nema.

   Nekoliko dana pre ubistva na Marka je veæ izvršen neuspeli atentat, a on se roditeljima žalio kako policija na njega vrši pritisak da za nju obavi neke poslove koje on nije želeo da radi. Komandir policijske stanice u Vrbasu Saša Barjaktareviæ o svemu ovome ima odreðena saznanja, ali još nije spreman da progovori. On je, inaèe, lièno nadzirao uviðaj na mestu ubistva Marka, kako tvrdi u svojoj izjavi datoj Službi generalnog inspektora Igor Stijepoviæ radnik OUP-a Vrbas. Na tom uviðaju, policija je namerno propustila da sasluša ili makar identifikuje tridesetak prisutnih oèevidaca ubistva.

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane