Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Za{to je saslu{avana na~elnica Odseka za komercijalne poslove KPZ Ni{ koja je ukazivala na korupciju

 

Zašto je saslušavana načelnica Odseka za komercijalne poslove KPZ Niš  koja je ukazivala na korupciju

 

Istragu u niškom kazamatu

 

Z. Miladinović

 

Pripadnici Policijske uprave Niš koji su deetaširani u niškom Kazneno-popravnom zavodu saslušali su nedavno načelnicu Odseka za komercijalne poslove Valentinu Krstić, u postupku istrage- ko je od zatvorskih službenika medijima dostavio poverljivi dokument zatvorske uprave! A, reč je o dokumentu vezanom za kriminal i korupciju.

Izvori tabloida saznali su da je saslušanje obavljeno po „urgenciji" Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a to ovoj stvari daje posebnu težinu...

- Detaširani policajci su Krstićevu ispitivali u vezi sa jednom polurečenicom u Tabloidu, iz jula ove, 2012. godine, valjda da se vidi da je neko novinarima dostavio formalnu naredbu v.d. upravnika KPZ-a Gordana Božića kojom se određuje vanredni nadzor zakonitosti poslovanja i na kojoj stoji oznaka „poverljivo".

- I ovaj i sledeće vanredne nadzore isposlovali su upravo Krstićeva i grupa bivših i sadašnjih zatvorskih službenika koji su prethodno, ali i nakon toga, ukazivali na dugogodišnje i milionske zloupotrebe svim nadležnim instancama u zatvoru i izvan njega, tvrdi Aleksandar Cvejić, advokat niškog Centra za ljudska prava, koji je prisustvovao saslušanju Krstićeve.

Agencija za borbu protiv korupcije u avgustu je zaštitila Krstićevu statusom uzbunjivača, nakon što je ona Ministarstvu pravde, Upravi za izvršenje zavodskih sankcija, Agenciji za borbu protiv korupcije, tužilaštvu, policiji i nadležnima u zatvoru više puta ukazivala na ozbiljne zloupotrebe u kojima navodno učestvuje i deo zatvorske uprave. Ona je sa grupom kolega Agenciji dostavila i dokumenta o nezakonitostima, među kojima su mahinacije prilikom nabavke opreme, materijala, goriva, ogreva i stočne hrane, sumnjivo plaćanje rada osuđenika ili lažiranje i nestanak dokumentacije. Agencija je dokumentaciju prosledila niškoj policiji i tužilaštvu, ali Krstićeva do danas nije pozvana da pruži informacije „na ove okolnosti".

- Umesto da brzo i revnosno postupa u slučajevima ozbiljnih sumnji na zloupotrebe u KPZ-u kojima se nanosi ogromna šteta državnom budžetu, tužilaštvo i policija u Nišu se „hitno" bave otkrivanjem onih koji su na moguće zloupotrebe ukazali, što je krajnje besmisleno - kaže Cvejić i dodaje  da bi nadležni državni organi trebalo pre svega da provere rad Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koja je najčešće i godinama žmurila pred mogućim kriminalom, korupcijom i nezakonitim trošenjem budžetskih sredstava u zatvorima u Srbiji. On smatra da je „krajnje vreme" da u Upravu uđu policija, tužilaštvo i budžetska inspekcija.

Očito, došlo je vreme i za proveru rada Uprave za izvršenje krivičnih sankcija...

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane