Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Razaranje

Razaranje

 

Kako u Srbiji već 20 godina šarlatani sluđuju neuki narod 

Sive eminencije i njihove šarene laži

Kako već dvadeset godina traje udruženi zločinački poduhvat falsifikovanja istorije. Ko su  "eminentni" pseudonaučnici. Kako je nepostojeće ministarstvo dijaspore organizovalo naučni skup. Kako su fizičar, antropolog, elektromehaničar, navodni doktor pravnih nauka, arheolozi, nesuđeni teolog, informatičari i raznorazni drugi bizarni likovi naprasno postali "stručnjaci" za istoriju i seobe naroda. Kako je nepostojeće Vinčansko pismo postalo kultno pismo ovako eminentnih "naučnika" Koliko je plaćano prisustvovanje nebuloznom pseudonaučnom skupu u organizaciji pripadnika ovog udruženog zločinačkog poduhvata.

piše: Stanislav Živkov

 

Zaista je fascinantno, koliko bolesne ideje poput nacizma, fašizma, klerofašizma a pogotovu Memorandumskog Projekta Velike Srbije  gde god su srpski grobovi, pa makar i na Ognjenoj zemlji, može da izrodi i iznedri; kako Laži i Nebuloza tako i raznoraznih psihopata, šarlatana i prodavaca magle i belih bubrega!  U senci daleko ozbiljnijih problema i skandala u kulturi koji se otkrivaju praktično iz dana u dan, gotovo neopaženo je prošao skandalozan pseudonaučni skup održan krajem septembra u Sava Centru pod imenom Ka izvorištu kulture i nauke za koji su kao organizatori navedeni redom sve same kapitalne organizacije!

 Najpre Ministarstvo dijaspore Srbije  odnosno njegov Savet za statusna pitanja, dakle Ministarstvo koje uopšte ne postoji u sadašnjoj Vladi Srbije, zatim nebulozne nevladine organizacije poput Objedinjenja Srba iz Moskve, Serbskoe zemljačestva takođe iz Moskve, Udruženja za očuvanje i negovanje vinčanske kulture Vinčanski Neolit, Udruženja Milutin Milanković, Društvene organizacije za zaštitu azbuke Ćirilica, koji su svesrdno pozvali sve dokone ljude da svojim prisustvom uveličaju ovako kapitalan naučni skup i to uz sledeće uslove: da slušaoci ovako eminentnog trabunjanja iz Srbije i sa Balkana samu čast da prisustvuju na oba dana zasedanja plate sitnicu od samo pet hiljada dinara, a svi ostali zainteresovani stranci malo veću svoticu od svega trista evra, pri čemu su od plaćanja ove kotizacije oslobođeni članovi nevladinih organizacija koje su organizovale ovu budalaštinu i sami predavači što najbolje dokazuje da je sve ovo zapravo bio dobrodošao izgovor da bi ovako bizarni i opskurni organizatori uopšte mogli da plate zakup jedne od najmanjih dvorana u Sava centru koji ipak nije dužan da sponzoriše makar koga i održavanje makar čega!

 

Poreklom smo od ameba

 

O tome koliko je ovaj skup bio bizaran najbolje svedoči lista krajnje opskurnih članova tzv Naučnog odbora konferencije gde je recimo predsednik izvesni dr Dragoljub Antić poznatiji kao autor naučno fantastičnih pseudonaučnih pamfleta poput stupidne knjige Prirodno-fizička geneza Srba u izdanju podjednako opskurne izdavačke firme Pešić i sinovi u vlasništvu izvesne Vesne Pešić , inače kćerke izvesnog Radivoja Pešića koji se "proslavio" svojim pisanjem o navodnom Vinčanskom pismu čime su se naprosto sludele čitave generacije novokomponovanih velikosrba i ostalih klerofašista! Sam Antić, inače rođen 1953. godine, po struci je inženjer elektrotehnike i magistar fizike koji je do penzionisanja radio u Institutu uza nuklearne nauke Vinča a kao "veliki" stručnjak za istoriju proslavio se svojim pseudonaučnim trabunjanjima u okviru teorija srpske autohtonističke škole o poreklu Srba od ameba!

 U pseudonaučnom odboru se takođe nalazi I izvesni Dr Božidar Mitrović, po struci navodni doktor pravnih nauka koji se takođe „proslavio" svojom denikenštinom  (Erih fon Deniken, "teoretičar vanzemaljaca", prim. red,) i laprdanjem na temu Najstarija civilizacija i srpski čudotvorci što je nastalo kao posledica „epohalnih" otkrića u okviru knjige Reklamacije u međunarodnoj trgovini što je pak poslužilo Mitroviću da dokaže da je rimsko pravo po poreklu bilo etrursko zbog čega su originalni izvori etrurskog prava vekovima bili namerno skrivani i uništavani.

Naravno, ovde bi bilo jako zanimljivo videti kako je dr Mitrović uspeo da sve ovo dokuči ako se zna da su zapisi na etrurskom jeziku do sada ostali praktično nedešifrovani! U organizacionom odboru ovog udruženog zločinačkog poduhvata svoje mesto našao je i izvesni prof. dr Vojislav Jelić, inače rođen 1952. godine, u Kremnima kod Prnjavora gde se izgleda takođe dešavaju slične vizije kao u okolini Užica.

Jelić je, na žalost, redovni profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, i doskorašnji  upravnik odeljenja za klasične nauke koji je svojedobno osnovne studije završio na Filozofskom fakultetu i to zato jer je prethodno studirao teologiju, gde je napravio skandal nakon koga je bio primoran da diplomira na Filozofskom fakultetu!  Jelić, inače, predaje istoriju helenske književnosti i antičku i srpsku retoriku a kao stručnjak za klasičnu filologiju očito je veoma "stručan" i za naučnu oblast preistorijske arheologije a posebno za sci-fi  i arheologiju i istoriju kojoj je bio posvećen ovako "eminentan" skup!

Takođe je tu svoje mesto našao i neki Dragan Jacanović, bivši direktor požarevačkog muzeja koji je svojedobno odležao robijicu u zatvoru zbog umešanosti u pljačku dela zbirke nakita u istom muzeju, što je kasnije svesrdno zataškano uz pomoć požarevačkih političkih struktura i to tako što je čitav slučaj otišao u zastaru!

Što se tiče objavljivanja denikenovskih nebuloza i skribomanije generalno, izbor za pobednika u ovoj oblasti bio bi veoma težak jer ima veoma mnogo gotovo ravnopravnih kandidata. Ipak, po opskurnosti svojih knjiga istaknuto mesto trebalo bi da pripadne izvesnom dr Radmilu Petroviću koji se "proslavio"pisanjem pseudoarheoloških knjiga tipa Romuliana - arcana, što već poodavno spadaju u omiljeno štivo raznoraznih lokalnih obožavatelja Erika fon Denikena i Troje u Gabeli. Inače, sam Petrović je krajnje bizaran lik, koji se osim nastavom na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, veoma poznatom po "kvalitetu"predavanja i "renomeu" predavača, bavi i uramljivanjem slika u Beogradu, a slučajni prolaznici su ga u više navrata zaticali kako u majici na tregere pretura po obližnjim kontejnerima - verovatno tražeći neke dragocenosti!

 

Saradnja Aristotela i ANUS-a

 

Kako bi se ovom "eminentnom" društvancetu podigao ispodprosečan sveopšti nivo, dovedena su I kapitalna pojačanja iz uvoza I to pre svega iz bratske republike Makedonije, I to čak dva člana tamošnje Makedonske akademije nauka I umetnosti koji su samo uspeli da dokažu da naučnofantastična arheologija sve više postaje prava pravijata pošast a kako se čini I psihijatrijsko oboljenje. Tako su na skup dovedeni akademici MANU, izvesni Tome Boševski i Aristotel Tentov inače zaposlen u Institutu za kompjutersku tehniku i informatiku pri Elektrotehničkom fakultetu u Skopju koji su se nedavno "proslavili" dešifrujući misteriozni tekst na čuvenoj ploči iz Rozete koja je pronađena pre više od 200 godina u Egiptu i na osnovu koje je Šampolion 1822. godine dešifrovao hijeroglife pošto su na ploči bili i istovetni tekstovi na grčkom i demotskom pismu koja su već u vreme otkrića bila odavno poznata i dešifrovana!

Ovako cenjeni gosti iz Makedonije "proslavili" su se svojim "kapitalnim" otkrićem da je tekst pisan demotskim pismom (kasnijom varijantom egipatskog jezika) zapravo pisan na makedonskom jeziku i da je to zapravo original koji je kasnije preveden na hijeroglife i starogrčki jezik a prema tom navodnom original proizilazi da su Egipćani sebe nazivali Agipt, Makedonci su sebe nazivali živućim gospodarima a Grci su bili poznati kao Danajci što bi sve bilo lepo I krasno kada bi se zaboravila prosta činjenica da na Balkan Sloveni dolaze najmanje 700 godina nakon propasti Egipatskog carstva!

 Iz svega je jasno da poput naše Akademije nauka koja je u široj javnosti poznata kao ANUS jer je pre svega leglo prethumnih  staraca koji decenijama arče novac nizašta i u Skopju postoji njen ekvivalent koji bi se komotno mogao nazvati MANUS! U istu tu štetočinsku bulumetnu svakako spadaju i izvesni Inž. Slobodan Dobrić, predsednik Udruženja "Vinčanski neolit" a pogotovu predsednik opskurnog udruženja Ćirilica Miodrag Kojić koji je za dnevne novine "Pravda" mrtav hladan izjavio sledeći "biser": svesni smo das mo svoj na svome I da smo svoji na svome i da smo narod izrastao i učvrstio se na dubljim korenima za ove predele a da se granica dokazivanja ko smo toliko primakla da je možemo dotaći sabrani u udruženje Ćirilica…Dobili smo priliku da progovorimo u okruženju preantičkih artefakata Lepenskog Vira i Vinče srednjevekovnih fresaka sa pravoslavnog prostranstva i uz azbuke različitih epoha, o azbuci koja se proganja sa ulica i naselja, sa putokaza, u zemlji srpskog pravoslavnog azbučnog naroda, jer smo i mi sadašnji i ovdašnji nečija prošlost!

 

U slučaju srčanog udara...

 

Sve je ovo najbolje dokazalo da se danas kod nas makar ko bavi svime osim svojom strukom što najbolje pokazuje i prisustvo izvesnog kardiologa Rosić dr Dimitrija koji je na ovaj skup verovatno došao za eventualni slučaj srčanog udara kod prestarelih učesnika ili klimakteričnih valunga i aritmije kod pojedinih učesnica!

Naravno, sve ovo nije moglo da prođe bez veličanja slavnog vojevanja čime se može objasniti prisustvo izvesnog generala Miloša Đošana,  komandanta brigade PVO i inspektora za RJ PVO u Generalštabu VJ koji je svojedobno ukazom Vojislava Koštunice penzionisan a pored ostalog, bio je svedok odbrane na haškom suđenju Slobodanu Miloševiću!

 Isti   je  slučaj  i  sa  stanovitim  Stojančev  Srđanom,  koji  prepisuje  već   pisane  tekstove  o  Vizantijskom  carstvu,  ubacujući  fikcije u vidu  citata,  kojih  nije  bilo  u  ranije  pisanom  tekstu,  koji  govore  o  navodnom    delovanju  hazara  i  albanca  u  to  vreme,  za  koje  tvrdi  da  su  jedni  i  drugi  došli  na  Balkan   ko  zna  kad  -  pre  svih! Kada se pogledaju teme izlaganja koja su prikazana malobrojnim slušaocima ovog pseudonaučnog skupa sasvim je jasno das u u pitanju mračni likovi koji poslednjih dvadesetak godina neskriveno manipulišu nepismenim svetom  a čija ova i ovakva istupanja predstavljaju tešku uvredu za iole zdrav razum I čitavu državu! Već spomenuti Božidar  Mitrović održao je dva podjednako bizarna referata Kako je nastala reč kultura i agrokultura i uzajamnost i kontinuitet Lepenskog Vira i Vinče te Najstariji prikaz prava u Lepenskom Viru i prvobitno značenje reči justicija/iustitia i pravilna primena tog značenja u procesu osporavanja međunarodne arbitražne presude u Rusiji; a Dragoljub Antić čak tri: Prirodno-fizički okvir za nastanak prve evropske kulture i civilizacije; Kalendarsko znanje u paleolitu i neolitu; te Lunarni kalendari u paleolitu i neolitu i njihov kontinuitet. 

Jedan od glavnih ciljeva ovog bizarnog skupa bilo je I propagiranje nebuloznih teorija o navodnom Vinčanskom pismu čiju je nepostojeću sistematizaciju svojedobno izradio izvesni Radivoje Pešić što je arheologija odavno dokazala kao totalnu zabludu i nebulozu.

 Ipak našao se ko da ponovno pokrene to pitanje i to čak iz Londona. Naime izvesni antropolog i patolog Srboljub Živanović, koji se poslednjih godina "proslavio" prebrojavanjem kostiju kako bi oborio zvanične podatke o broju žrtava u Jasenovcu koji po njemu nije dovoljno veliki, a usput dao i inspiraciju "eminentnom" umetniku docentu Likovne akademije Zoranu Todoroviću za kuvanje sapuna od sala, pišući o tome kako su u Jasenovcu kuvali sapun od zatvorenika!

O tome kolika je priča o Vinčanskom pismu zapravo najobičnija nebuloza najbolje govori  sistematizacija ovog navodnog pisma Radivoja Pešića i njegova komparacija identičnosti sa etruskim pismom koje nikada nije dešifrovano pri čemu nikome od propagatora ovakvih nebuloza ni najmanje nije zasmetala starosna razlika kultura Vinče i Etrurije od više hiljada godina!

 

Vašington o tome ne zna ništa

 

 Ipak , i pored svega ovoga, konkurencija za izbor pobednika ovog udruženog zločinačkog poduhvata bilo je više. U ovako eminentnoj konkurenciji, počasno mesto svakako bi trebali da podele Jovan Deretić, samozvani profesor i direktor nepostojećeg Srbološkog instituta u Vašingtonu koji devedesetih nije silazio sa programa tadašnje RTV Palma.

 Deretić predstavlja sramotu savremene srpske istorije, inače je samozvani profesor i doktor istorijskih nauka (u stvarnom životu metalostrugar!), reformator gramatike zaslužan za utiranje palatalizacije u srpskom jeziku (tvorac mrskog prideva "srBski") i među iole obrazovanom omladinom poznat je kao totalni šarlatan. Sve bi ovo bilo nebitno da dotična spodoba ne održava "naučne" skupove i predavanja širom Srbije na kojima neobrazovanoj raji potura priču o Srbima kao nebeskom narodu od kojeg su nastale nacije kao što su Grci, Egipćani, Rimljani...

 Na sebe je skrenuo pažnju knjigom Zabranjena istorija u kojoj nas prosvećuje saznanjem da ova istorija koju mi učimo (doduše, treba istoriji prilaziti sa velikim rezervama) ustvari i nije prava istorija nego zavera stranih službi da se utre sveti srpski narod! Njegove knjige i predavanja su puna nebuloza i navodno autentičnih mapa koje je verovatno Deretić sam crtao.

Inače, tokom emitovanja serije njegovih razgovora sa nekadašnjim vlasnikom RTV Palma, Deretić je u više navrata izazivao na dvoboj sve srpske arheologe, akademiju nauka, Arheološki institut, i Filozofski fakultet uz to, koji su po njemu uzurpirali nauku u Srbiji te zbog toga ne može da dođe do izražaja upravo on i njegov nepostojeći Srbološki institut u Vašingtonu!  Sve u svemu čini se da je Deretić ljubitelj lika i dela Monti Pajtona pa je hteo da se i on malo našali sa srpskom istorijom i prikaže nam njenu smešnu stranu.  Na veliku žalost, činjenica je da veliki broj pretežno slabo edukovanog dela stanovništva shvata ozbiljno maštarije i blago rečeno lupetanja, koja iznosi prilično medijski zastupljen pseudo-istoričar Jovan Deretić.

U zaista brojnom korpusu njegovih pseudonaučnih knjiga, od kojih neke nose krajnje apsurdne, ali za neke spektakularne nazive poput: Antička Srbija, Zapadna Srbija i slično, on iznosi neverovatne i besmislene priče o zaboravljenoj, tj. zabranjenoj istoriji Srba".

Nije potrebno komentarisati bujnu maštu ovog autora i njegove lične fikcije o Srbima, kao jednom od najstarijih pa i izabranom narodu.

 Dijapazon gluposti i podataka bez i jednog relevantnog argumenta koje se tiču ovih SF maštarija, najbolje je opovrgao i analizirao istoričar dr Radivoje Radić, u svojoj fantastičnoj knjizi koja se bavi problemom pseudonaučnih dela napisanih od strane autora kao što su Deretić i bulumenta.

On u svom delu koje nosi fenomenalan i krajnje ironičan naslov: Srbi pre Adama i posle njega, daje kratku sintezu pseudonaučnog koncepta koji zagovara Srbe kao narod najstariji, ali i sa argumentima opovrgava iznesene kvazi istorijske tvrdnje pominjanih autora. Nema potrebe detaljnije analizirati i komentarisati Deretićeve gluposti, pošto je svakoj osobi sa prosečnom intiligencijom i najosnovnijim stepenom obrazovanja jasno da se radi o potpunim budalaštinama.

 Deretić u svojim teorijama često ističe svetsku zaveru protiv Srba predvođenu Vatikanom, što u potpunosti odgovara već ustaljenom šablonu, kojima se koriste autori poput njega. U svakom slučaju analiza Deretićevih dela ne zavređuje pažnju sa aspekta istorijskih nauka, ali svakako je veoma bitna u sociološkim, pa i psihološkim analizama. Deretić u tom smislu predstavlja reprezentativan primer nacionalističkog pseudoistoričara, čija je delo posebno dobilo na značaju u nacionalističkim krugovima devedesetih godina dvadesetog veka.

 Inače, autori kao što je Deretić veoma često u svojim radovima lažiraju i netačno prenose određene podatke, ali i na neadekvatan način citiraju pojedine kompetentne autore, vadeći pri tome iz konteksta pojedine rečenice, koje zatim modifikuju na način koji njima odgovara. Jasno je da su Deretić, Pjanovićka, Dragoljub Antić i mnogi drugi, u potpunosti operisani od osnovnih postulata epistemologije i da krše apsolutno sva pravila kritičkog metodološkog istraživanja. Još jedna karakteristika koja je svojstvena za ove autore, je tendencija da sebe predstavljaju kao renomirane stručnjake, doktore istorijskih nauka, članove prestižnih svetskih akademija, pri čemu najviše vole da naglašavaju kako ih uvažavaju u Rusiji. Naravno, istina je u potpunosti suprotna...

 Nijedan naučni državni institut, nijedan univerzitet, akademija nauka, niti bilo koja naučna ustanova ni u Rusiji, ni kod nas, ni u bilo kojoj drugoj zemlji, njihov rad ne uzima za ozbiljno, već ga samo ismeva kao apsurdan i smatra ga običnim lupetanjem.

Ukoliko se nekim čudom uopšte njihova imena ili knjige pominju na određenim univerzitetima, to je isključivo i jedino u kontekstu različitih kurseva i predmeta koji se odnose na izučavanje specifičnosti pseudoistorije i pseudonauke. Njihov rad prolazi samo na pojedinim samoproklamovanim institutima, kojima je jedina veza sa naukom i istraživanjima njihovo ime i ništa drugo osim toga. Broj takvih nazovi instituta neprekidno varira i jedino u takvim institucijama se Deretićev rad uzima kao ozbiljan, dok se na svim drugim naučnim institutima smatra čistom budalaštinom.

 

Srbo-Darvinova evolucija

 

Fenomen nacionalističke pseudistorije bi se mogao posmatrati u kontekstu krize identiteta i izraženim kompleksima kod pojedinaca, koji stvaraju sopstvenu fiktivnu istoriju o sopstvenom narodu kao najpametnijem, najstarijem i najboljem. U tom kontekstu treba gledati I na pojavu izvesnog Slobodana Jarčevića, po zvaničnoj biografiji, rođenog 1942. godine, u vukojebini Gornje Ravno na Kupresu, odakle je kolonizacijom stigao u Banat. Školovan je, prvo u Majstortu, zatim u Kikindi a onda je  završio Špijunsko-Diplomatski Fakultet Političkih Nauka u Beogradu da bi odmah potom bio zaposlen u Saveznom Sekretarijatu za Inostrane Poslove SFRJ, odakle kreće u svoju diplomatsko-špijunsku misiju, prvo u Zambiju, zatim u Grčku, Indiju, Rumuniju, Kuvajt, Belorusiju...

 Raspadom SFRJ, Jarčević se odlično snalazi u novim srBo-nacionalističkim vodama - vršeći paralelno dužnost Ministra Inostranih Poslova Republike SrBske Krajine i savetnika Predsednika iste, Milana Martića; od balvan revolucije do traktorske bežanije. Jarčević je školski primer novokomponovanog  turbo SrB-in-a koji je prošao sve faze srBo-Darvinove evolucije od partizančine i komunjare do patološkog nacionaliste; od ložača parketa - do Akademika ruske ''carske'' Akademije Nauka i Umetnosti u Petrogradu.  Slobodan Jarčević je danas više poznat po pripadnosti šarlatanskoj grupi pseudo-istoričara velikosrBske Fantazmagorije i jedan od proponenata teorija ''Ameba i Paramecijuma I to tako što bez ikakve bojazni od bele košulje s rukavima na leđima dovodi SrBe u vezu i sa Minojskom kulturom, samim Minotaurom, Tezejem i Arijadninim koncem, povezujući sve to I još slepog Homera uz to, u nebulozni referat Rekonstrukcija izvornika Homerove Ilijade na osnovu deseterca u kome dokazuje da je Ilijada nastala ni manje ni više nego od srpskih narodnih pesama , iz čega verovatno u sledećem nastavku proizilazi da drevnu Atlantidu, umesto u Egejskom moru gde je pronađena zapravo treba tražiti u Srbološkom institutu Jovana Deretića do kojega se prevoz organizuje uz pomoć belog mileševskog anđela u Denikenovom vanzemaljskom svemirskom brodu!

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane