Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

 

RTV Svetac

 

Noni program - pssst, gledaoci spavaju

 

pie Rajko Roki Dvizac

 

 

Sa novinama je sve poelo. A onda se pojavio radio. Pesimisti su tvrdili da e radio unititi novine.To se nije dogodilo. Najzad se stigla televizija. Ponovo su se oglasili deurni namori predviajui da e televizija potpuno ugasiti i radio i novine. Pa pobogu,televizija ima i sliku i ton (re), to jest -  ubedljivu nadmo. Proroci su opet omanuli u svojim prognozama. Jedino to se stvarno dogodilo na medijskom nebu je bila podela vremena.Televizija iako emituje program 24 asa, pravu panju gledalaca privlai samo u vremenskom tesnacu od 19 do 01 as (zimsko radno vreme) ili od 20 do 24 asa (letnje radno vreme).

Preostalo radno vreme je preputeno radiju. Sluanost je najvea od 06 do 15 asova (danju) i od 24 do 06 (nou). to se novina tie, najvie se itaju  ujutru od 07 do 12 i u poslepodnevnim satima od 15 do 17.

Zato je televizija kao najbre i navodno najmonije medijsko sredstvo propustilo svoju ansu da bude apsolutni gospodar medijskog vremena nad potroaima (ljudima)? Prvo, zato to je 24-asovni program preskup. Drugo, TV stvaraoci su lenji (ili slabo plaeni) a urednici nematoviti ali zato lojalni gazdi te su posle pononu prazninu zakrpili silnim reprizama.Vano je da ekran je zvrji prazan.Sasvim drugaije stvari stoje kad je radio u pitanju. Ako i nema osmiljenog nonog programa, sluaocima ne smeta ako se emituje samo muzika i reklame. Sluaoci radija vole da uju po sto puta ako treba svoje omiljene pesme. Ali da gledate na televiziji po sto puta jednu te istu seriju ili film, e, to nema prolaza. Ako to, ne daj Boe ipak inite, znai da ste zaraeni virusom repriza". Onda pod hitno morate da se obratite za pomo psihijatru ili bar psihologu. Posledice su tetne po zdrav razum.

 Mic po mic stigosmo do teme ovog broja - nonog programa naih televizija. A kakav im je noni program? to se lokalnih i regionalnih televizija najpametnije je da odmah posle 24 asa da ugase signal (ast retkim izuzecima) i da ga ne pale bar do 18 asova...

Ja u to i da naredim im me ova vlada postavi za lana nove postave RRA. Jer to je dobro za njih, dobro za gledaoce, a bogme odlino je za elektrodistribuciju. Skoro nita bolja nije situacija ni sa televizijama sa nacionalnim frekfencijama.Ako ja laem" njihov tv program ne lae. Ponimo redom

Vikend je  malice bogatiji (uglavnom reprizama) a radnim danima je noni program blagi uas - preslikani dnevni program ili pak praznina ispunjena muzikim numerama.

 Kao ilustraciju sam uzeo subotu 27. oktobar (a mogao sam i bilo koji drugi dan - svejedno, ista bruka). RTS 1 oko pola 12 (nou) emitovao je film Redov Rajan" koji je na srpskim malim ekranima gostovao" bar 20 puta do sada."Odlino" izabrana tematika, ba da vas odmah otera na spavanje ili da imate none more. Odmah nakon toga krenule su reprize dnevnog programa, jedna za drugom.

Navodni noni program se zavrava u 05,48 sa Verskim kalendarom".Zakljuak - gledaoci trebaju i vikendom da rano idu na spavanje a RTS da ugasi signal,sve do Jutarnjeg programa". TV Prva - Oni jutro poinju sa reprizama,nastavljaju ih oko podneva i produuju posle podne.A noni program im je 27.oktobra poeo filmom Iz Pariza s ljubavlju" (ve vieno) i reprizama dnevnog programa.

Sve do 05,00 kada je na programu emisija Domain". Radnim danima tik posle ponoi na programu je mini izdanje Noni urnal". Lepo smiljen i odraen kratki program. No, posle toga beite na spavanje da Vas ne ugue reprize repriza. Zakljuak - Prvoj je sasvim dovoljan termin od 18 do 14 asa.

Pink se jedino brine za noobdije. Od ponoi do jutra emituje filmove. Pravilo je da film sa kojim poinju noni program, obavezno emituju i na kraju dok ne svane rujna zora. Problem je to su to uglavnom ve  preesto prikazivani filmovi. Zakljuak - Mitroviu, promeaj malo karte i daj neki novi film.

 B 92 - I ovde dan poinje sa reprizama a noni program  u 00,00 sa Sportskim pregledom". Sledi film koji e se kasnije reprizirati , pa repriza serije Nikite". A posle toga, oko pola tri sledi ukljuenje u B 92 info. Zakljuak - presipanje iz upljeg u prazno. I vi moete slobodno da iskljuite svoj signal sve do podneva.

RTV Vojvodina - Tano u pono program poinje sa dve reprizne serije Poaro" i Uzvratni udarac". Zatim slede reprize dnevnih emisija na elu sa Politbiroom". Zakljuak -  gasite signal tano u pono.

Studio B - Dan dosadan, prekopiran (prelistavanje tampe jedino dri panju). Pono poinje vestima pa se  nastavlja reprizama serija. Izuzetak su noni razgovori Jo uvek budni (sa Ivonom") koji ide radnim danom. Ivona  se bar trudi da sivilo i jednolinost ublai nonim askanjima. Zakljuak - Ne moe Ivona sve sama. Ili joj pomozite ili gasite signal do jutra.

Happy - Ve od ponoi niu se reprize. Od Lude kue" preko Golog ivota" do praznine.Zakljuak - gasi signal, ne troi struju uzalud.

Kad ja, najzad, budem lan RRA (umesto ovih utih to otputaju radnike a ne kanjavaju gazde TV Avale) narediu da oni koji ne prave noni program moraju da ugase svoje signale. Gledaoci su ionako u to doba ugasili televizore. Pssst - gledaoci spavaju. A bogme i RRA!

 

 

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane