Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veleizdaja

 

Veleizdaja

 

Nova vlast je spremna na veliku izdaju Srbije, njeno dalje komadanje i pljačkanje

 

Naši magarci i  hijene iz inostranstva

 

Korumpirano srpsko državno rukovodstvo pristalo je na dalje ucene Zapada i priznalo Kosovo u Ujedinjenim nacijama kao nezavisnu državu. Reč nije samo o izdaji Srbije, nego, istovremeno, i o još jednom  mizernom i providnom  pokušaju podrivanje ekonomske i političke moći Rusije u Evropi i na Balkanu, koja je danas smetnja ogoljenoj sili američkog ekspanzionizma, kao i interesima mnogih evropskih država koje se sureću sa separatizmom. Samozvana politička elita u Srbiji opet je dobila od Zapada obećanja o "evropskoj perspektivi", mada ni u samoj Evropskoj uniji više niko ne vidi  budućnost u takvoj neravnopravnoj i kompromitovanoj zajednici. Ove činjenice ne zanimaju vodeće zagovornike evroatlanske politike u Srbiji, Aleksandra Vučića (i njegovog idola Miodraga Rakića), Ivicu Dačića, Ivana Mrkića, Bojana Pajtića...Svi oni bi bili spremni da izdaju Srbiju, prevare moćnu Rusiju i učine šta god treba za interese "prijatelja iz Brisela", samo kad bi mogli taj plan da sprovedu do kraja. Sreća u srpskoj nesreći je činjenica da Rusija nije ni mala ni nemoćna, nego je veća i od njih i njihovih stvarnih gazda u Vašingtonu. To bi morali da znaju svi koji su zaboravili koliko je dugačka ruka službene Moskve.

 

Major Goran Mitrović

 

  Ruski mediji javljaju da su u javnost procurele pojedinosti „platforme za Kosovo" srpske vlade. (Rossiéskaÿ gazeta, ponedeljak  5. 11. 2012, štampano izdanje, strana 4, rubrika „V mire", tekst pod naslovom „Serbiÿ gotova otkazatüsÿ ot prav suverennogo gosudarstva", autor Aleksandr Samožnev.)

Konkretizuje se da se Beograd sada u potpunosti odrekao rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN kao najviše međunarodno-pravne instance i da je  popustio pod pritiscima SAD i Nemačke, i da se saglasio sa prijemom „Kosova" u Ujedinjene nacije!

Ti detalji jasno ukazuju da se radi o „bezuslovnoj kapitulaciji Srbije pred Zapadom", u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Ruski mediji prenose novi „plan" vlade Srbije po kojem će se Srbija saglasiti sa prijemom Kosova kao suverene države u Ujedinjene nacije. Srbija sama neće priznati nezavisnost Kosova, ali se iz ruskih diplomatskih krugova čuje da će ovakva kapitulacija Beograda primorati i većinu članica UN koje do sada nisu priznavale Kosovo da preispitaju svoju politiku po tom pitanju. Ukazuje se da je Moskva uvek naglašavala da podržava svako rešenje sa kojim se saglasi zvanični Beograd.

Za domaću javnost vlada Srbije ima spreman argumenat da se radi o rešenju kao za „dve nemačke države u vreme hladnog rata". (Kakva glupost. Te dve Nemačke nisu imale ni diplomatske odnose, a delio ih je i berlinski zid!).

 Očekuje se da će Srbija kao protivuslugu od Zapada dobiti datum za početak pregovora o pristupanju u EU, pri čemu će se jasno definisati da Srbija u EU može ući samo bez dela teritorije kojeg će se de-fakto odreći u saglasnosti sa novom vladinom platformom. Osim toga moguć je i neki vid autonomije za srpsku manjinu na severu Kosova kao suverene države.

Rosijskaja gazeta citira neimenovani izvor iz MID-a Ruske federacije da ruskoj diplomatiji nije uspelo da ubedi srpsku stranu da je za nju najpovoljnije da se kosovski konflikt „zamrzne" na neodređeno vreme i da se Srbija ne saglašava na inicijative iz SAD i EU da se potpuno odrekne svog državnog integriteta i suvereniteta u zamenu za „maglovito obećanje datuma za početa pregovora o prijemu u EU", podsećajući da Turska status kojem Srbija teži ima već 13, a Makedonija već 7 godina, bez izgleda za prijem u EU u dogledno vreme.

Ruska diplomatija za već gotovo izvestan slučaj da se Beograd saglasi sa prijemom Kosova u Ujedinjene nacije kao punopravne članice priprema alternativni plan, kojim bi se ubrzalo međunarodno priznanje Abhazije i Južne Osetije.

 Do sada Rusija nije aktivno insistirala na međunarodnom priznanju ovih kavkaskih republika iz obzira prema poziciji Srbije u vezi sa  Kosovom, ali kada Srbija dopusti ulazak Kosova u UN to će Rusiju osloboditi moralne obaveze da se uzdržava od kampanje za priznavanje nezavisnosti Abhazije i Južne Osetije. Ministarstvo inostranih poslova Ruske federacije smatra da bi u tom slučaju na rusku inicijativu dvadesetak zemalja moglo u kratkom roku da prizna nezavisnost Južne Osetije i Abhazije. U te zemlje spadaju Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kuba, Ekvador, Zimbabve i još nekoliko južnoameričkih, afričkih i azijskih zemalja, piše Rosijskaja gazeta u komentaru povodom „platforme vlade Srbije za Kosovo".

 

Šta je razlog za opstrukciju?

 

Da li to srpski političari svesno sabotiraju saradnju sa Rusijom, ili se zaista radi o diletantima koji Srbijom rukovode?

Srpska vlada je obeležila sto dana svog rada. Ukoliko bi se govorilo o vidljivim rezultatima, ministri najčešće govore o dve stvari: zaustavili su bankrot države i počeli borbu sa kriminalom. (Ne spominju da se Srbija za samo četiri meseca zadužila za još dve milijarde, plus milijardu i osamsto miliona je dobila od Rusije)

Pozicija je dovoljno jasno ispoljena još o jednom pitanju: Srbija nikad neće prestati da teži za ulaskom u Evropsku uniju. Svi ostali problemi čekaju da se vođstvo zemlje jasno izrazi. Na primer, Kosovo. Mada su pregovori s Prištinom već počeli a predsednik Tomislav Nikolić izjavio da postoji razrađen plan Beograda i u vezi sa Kosovom i sa pregovorima koji se naziru - taj plan nije niko još video.

Predsednik uporno ponavlja da plan predstavlja državnu tajnu. Funkcioneri, novinari i eksperti nastavljaju da gledaju u dlan šta se od toga može očekivati.

Na pitanju međunarodnih odnosa i pozicija Srbije, njeni prioriteti još uvek nisu u centru pažnje vođstva zemlje. Zapadni novinari često Nikolića nazivaju ruskim štićenikom, mada Rusije nije podržala ni jednog kandidata u Srbiji, a spremna je da sarađuje sa svakim ministrom i predsednikom koga izabere narod. Istina, Moskva je govorila da prethodna vlast nije uvek bila korektna prema Rusiji, te se zato ona sad nada da će sa novom političkom elitom Srbije moći da uspostavi stabilne prijateljske veze.

Glavni temelj na putu građenja takvih odnosa trebalo je da budu posete predsednika Srbije Moskvi i Sočiju, zatim razgovori ministra odbrane Aleksandra Vučića sa Dmitrijem Rogozinom, saopštenje Moskve o izdvajanju milijarde dolara za podršku srpskom budžetu, uz 800 miliona dolara, koje su već odobrene srpskim železnicama. Nikolić je saopštio da je počela „nova era u odnosima Srbije i Rusije". U jednom intervjuu izrazio je uverenje da će Srbija postati most između EU i Rusije pošto je podvukao da sa Moskvom, koja Beogradu nikad nije postavljala nikakve uslove, ima izuzetne odnose.

Kakva je perspektiva za stabilnost i čvrstinu takvih odnosa?

Da bi se odgovorilo na to pitanje, samo se treba setiti da Zapadu ne može da se dopadne poboljšanje odnosa Srbije i Rusije, jer je Zapad čitave dve decenije radio na njegovom rušenju. Tako da su u Beogradu počeli da se u posetama smenjuju političari iz Evrope i SAD.

Zašto Srbija uvek radi suprotno interesima Rusije?

Srbija je podržala sankcije EU protiv Irana, mada je Rusija bila njihov žestok protivnik. Srbija je u Generalnoj skupštini UN 8. avgusta glasala za rezoluciju koja je osudila režim sirijskog predsednika Asada, mada su Rusija i Kina glasale protiv te rezolucije. Srbija je na zasedanju OEBS osudila Rusiju zbog Pusi Rajot!

 

Rusija Nemačkoj odgovara a nekome u Srbiji smeta

 

 Skandalozno je da srpski predsednik Nikolić nije mogao da tokom sastanka sa Vladimirom Putinom potpiše Ugovor o isporukama gasa, jer je ministarka energetike Zorana Mihajlović, koja je do tada više puta istupala protiv izgradnje Južnog toka kroz Srbiju, zamenila dokumenta završne varijante Ugovora bez znanja predsednika, pokušavajući da iz teksta izbriše Jugorosgaz, koji je jedan od učesnika u projektu . Dok Nikolić na sastanku sa Putinom u Sočiju nije potpisao Ugovor o strateškom partnerstvu sa Rusijom, ministar odbrane i prvi zamenik premijera Vučić u Nemačkoj daje izjavu da je „Nemačka - glavni strateški partner Srbije"!

Da li bi se Nemačka isprečila na putu dobrih srpsko-ruskih odnosa? Odgovor je jednostavan -Ne, nikako ne.

Danas je savezništvo Rusije i Nemačke postalo neraskidivo. Rusija je za Nemačku izgradila poseban, direktan naftovod, a Južni tok treba da joj obezbedi sigurno snabdevanje gasom. Rusija je od Nemačke avansno kupila za dve milijarde i osamsto miliona evra 680 najsavremeniji električnih lokomotiva, što ukazuje na perspektivu ekonomskog razvoja Rusije, u koju su i nemačke kompanije uložile preko 100 milijardi evra. S druge strane Nemačka je pažljivo vodila spoljnu politiku, nastojeći da ne pomogne da se Ukrajina i Gruzija odmetnu od ruskog uticaja, protiveći se njihovom prijemu u NATO i Evropsku uniju, kao i stavljanju do znanja Poljskoj da ne podržava njeno zatezanje odnosa sa Rusijom. Osovina Berlin-Moskva je snažna, i zajedno sa nemačkim saveznicima, ona treba da bude potporni stub održavanja hrišćanstva i bele rase, i u teritorijalnom i kulturnom smislu.

 

Ruganje Rusiji

 

Moskva pažljivo prati srpske medije, i često je u čudi koliko se laži iznosi o Rusiji, dakle, jedinom istinskom savezniku Srbije.

Na primer, Dragomir Anđelković u magazinu „Pečat" piše: „Mi, koji smo odsečeni NATO kordonom i od EU i od Rusije, na žalost nismo u sferi njenih životnih interesa".  I sam pravi zaključak: „Rusija danas u našem okruženju ne predstavlja najjači vojno-politički faktor" i predlaže da se preorjentišemo na evro-atlantski blok, sve dok i u njemu ne dođe do raspada, kao nekad u sovjetskom. Ruski političari za sada ne reaguju na ove medijske gluposti.

Ali srpske novinare zanima odgovor na pitanje: „Da li to srpski političari svesno sabotiraju saradnju sa Rusijom ili se zaista radi o diletantima koji rukovode?"

Z samo četiri meseca premijer i ministri nove Vlade Srbije špartali su po svetu, a da srpska javnost pojma nema šta su, i o čemu i u čije ime pregovarali. Naročito su uvredljiva putovanja premijera Ivice Dačića i prvog podpredsednika njegove vlade Aleksandra Vučića.

Delovanje Dačića, Vučića i nekih srpskih ministara ravna su veleizdaji i otvorenoj sabotaži interesa Srbije.

Srbija, kako kaže gospodin Dačić, neodoljivo želi ulazak u Evropsku uniju. Ministar finansija Mlađan Dinkić je danima, u izbornoj kampanji, poručivao da je više nego jasno, da Srbija, i kada dobije datum za početak pregovora, ne može računati na ulazak u EU u narednih deset godina!  A ni perspektive EU za taj period još nisu jasne, jer Velika Britanija najavljuje izlazak iz nje.

S druge strane, šta je to što Srbiju, tako  magično privlači ka članstvu EU? Koje su to blagodeti koje nas očekuju?

Dobijanjem datuma za početak pregovora, Srbija može da računa na pretpristupne fondove. U sadašnjim uslovima, oni su simbolični, jer EU još nije usvojila ni svoj budžet. S druge strane, Srbiju očekuju još strašnije pljačke. Srećom što tako brzo nećemo ući u članstvo. Jer, treba podsetiti, a prvi podpredsednik Vlade Srbije planski opstruiše ključne zahteve EU za otpočinjanje pregovora. Srpsko pravosuđe je na najnižim granama, a Vučić brutalno sprečava svaki pokušaj novog ministra da ga reformiše. Pravna sigurnost u Srbiji je mislena imenica. Korupcija u zdravstvu je još gora, i sistemska, ali Vučić želi da je očuva svim sredstvima.

 

Ološ nudi šerijatske investicije

 

Nastojeći da ostvari obećanje koje je dao njegov mentor Miodrag Rakić administraciji iz Vašingtona da će on sa svojim saveznicima učiniti sve da rasturi Srbiju, prema zacrtanim kartama, i svede je na pašaluk, Vučić, pod zaštitom Nikolića, ide ka tom cilju - stvaranje osakaćene Srbije, iznurene, osramoćene, koja dugoročno treba da bude nož koji će SAD-e zabijati Evropi (pod uslovom da to ona dozvoli).

Kada ovaj tekst bude pred čitaocima, Aleksandar Vučić referisaće u Vašingtonu!

Kome, i sa kojim ciljem? Njegovo putovanje ima za cilj da poruči Rusiji i EU da na njega ne računaju. Administracija iz Vašingtona naredila je bombardovanje Srbije. Blokirala je njenu imovinu, pravila je crne liste nepoželjnih Srba. Po obaranju režima Slobodana Miloševića kompanije iz SAD-a (Filip Moris, US Steel...) opljačkale su Srbiju za više od deset milijardi evra! Dok je u tom periodu Vlada SAD-a sa oko 100 miliona evra pomogla donacijama Srbiju, zemlje Evropske unije uložile su u Srbiju peko 50 milijardi evra! Zločinačka banda predvođena Borisom Tadićem sve je to opljačkala!

Koju to sreću gospodin Vučić može da nam donese iz Vašingtona? Osim podrške svojoj guzici? Više je nego jasno, da spoljna politika Srbije je i dalje u rukama Vuka Jeremića, uz puno pokroviteljstvo i Vučića i Dačića. A ta politika je neurastenična, kriminalna, anacionalna...

Može li se Srbija održati sa ovakvim pristupom spoljnoj politici. I sa ološem kao što je Ivica Dačić, Vučić, Ivan Mrkić...Srbija se i dalje zadužuje. Šta planira nova vlada da njeni građani prežive krizu. Ološ nam nudi investicije iz Emirata!

Srbija je agrarna zemlja, sa velikom površinom kvalitetnog poljoprivrednog zemljišta i velikim rezervama podzemne vode i pristupom međunarodnim rekama. Umesto da Srbija prihvati ponudu Izraela da  učestvuje u stvaranju sistema za navodnjavanje, jer ima u tom poslu ogromna iskustva, Vučić i Dinkić taj posao nude Emiratima.

Ova zemlja je islamska država, sa šerijatskim pravom, i njeno dovođenje u srce Evrope, kupovina većeg dela teritorije Srbije i instaliranje na Dunavu, objava je tihog rata Evropskoj uniji, kojoj, navodno banda Ivice Dačića i Vučića teži.

Srbija je, kao što smo već pisali, potpisala obavezu da strani građani mogu da kupuju poljoprivredno zemljiše u Srbiji. Vlast je učinila da ono bude najjeftinije na planeti, a sve sa ciljem da do njega stranci dođu u bescenje. A onaj čija je teritorija, njegovi su i zakoni.

Da bi se ovaj pakleni plan realizovao, Vučić sve čini da uhapsi Miroslava Miškovića, koji je kupio veće površine poljoprivrednog zemljišta. A, očigledno je, Vučić tu zemlju  namerava da proda islamistima!

Do kraja godine Srbiju očekuju pakleni dani: odricanje od Kosova, težak i surov obračun srpske policije, žandarmerije i PTJ-a sa Srbima sa severa Kosova, njihovo brutalno prebijanje i hapšenje, otpuštanje s posla.

Po naređenju Aleksandra Vučića, Dačić je naložio policiji da zabrani ulazak na teritoriju Srbije viđenijim Srbima, i da ih odmah isporuči policiji Kosova! Oni koji se budu suprotsavili izdaji, Dačićeva vlada ostaviće bez posla. Spremljen je spisak i dosijei Srba koji će biti predati ovih dana predstavnicima kosovske policije.

Za prodaju Kosova, tvrde upućeni, na računa  Ivice Dačića u inostranstvu plaćene su velike svote novca! Od strane albanskog lobija.

 

 

Avet smrti nad Srbijom

 

 

Na ekonomskom planu Vlada Srbije nema nikakvu ideju kako da vrati spoljni dug. Bankrot je samo privremeno odložen za početak sledeće godine, dok se ne prizna Kosovska nezavisnost. Ni u ludilu Srbija ne može platiti pristigle rate kredita. Proizvodnja u Srbiji se planski guši. Ne postoji. Sela su razorena.

Ruskim kreditom podrške budžetu vlada samo produžuje agoniju, jer stranačka upravljačka kasta za sebe odvaja veliki deo kolača, preko ogromnih plata dodataka i službenih putovanja.

I dok traje agonija građana Srbije, Aleksandar Vučić uveliko ostvaruje svoj zločinački plan. On će u aprilu, tvrde upućeni izvori koji prate njegov rad, raspisati parlamentarne izbore, i Srbija će, definitivno, ući u period najcrnje diktature.

Čista u Demokratskoj stranci odvija se po planu. Iz nje su uklonjeni svi Tadićevi ministri koji su sa njim, pelješili Srbiju za oko 50 milijardi evra.

Analitičarima nije promakla činjenica da je Tadićev šef kabineta Miodrag Rakić, koji u stranci nije bio uopšte angažovan, izabran za potpredsednika stranke.

Vučić računa da će u naredna dva meseca Đilas očistiti stranku, da će potom izgubiti funkciju gradonačelnika Beograda, a u martu bi mogao i da se nađe iza rešetaka. Stranku bi, potom, preuzeo Miki Rakić, kao potpredsednik, a iza rešetaka je moguće da se nađe i Bojan Pajtić! Tako bi dva pedra koji se dugo seksaju i sarađuju, stali načelo dve stranke - SNS-a i DS-a. Po završetku izbora izabrana bi bila vlada  Rakić-Vučić, i sve bi moglo da ide po obećanju koji je bolesni peder Rakić dao Vašingtonu.

Prvi koji će se naći na udaru, i biti optužen za izdaju Kosova je Ivica Dačić! Njegovi partijski saborci, koji održavaju odnose sa stranim službama, obavestili su da da će ga Vučić uhapsiti u aprilu, ali se on unizno udvara Nikoliću, uveren da će mu on pružiti zaštitu - misleći na aboliciju, koju mu je Tomislava Nikolić i obećao.

Bože, spasi Srbiju od ovih ludaka.

Sasvim je sigurno da će Vučić i dalje, svim svojim bićem, raditi na urušavanju nacionalnih interesa, a za račun interesa i poznatih centara moći iz Vašingtona, koji će se brzo odreći i njega, kao što su to učinili sa Slobodanom Miloševićem, Milanom Panićem, Borisom Tadićem, isto što će učiniti i sa Ivicom Dačićem, Mlađanom Dinkićem. Oni su samo balast za one iz Vašingtona kojima jadno i podlo služe.

I dok naši magarci tumaraju Evropom, dajući sebi, u svojim očima, na značaju, hijene iz vašingtona, Londona i Pariza dolaze u Beograd da nas prožderu.

Avet smrti kruži iznad naših glava.

 

 

A 1.

 

 

Nikolić o Kosovu i Evropi

 

"Ako nam zvanično postave uslov: Evropa ili Kosovo - odustaćemo od evropskog puta. To sam govorio u kampanji i moj narod ne bi bio iznenađen ako bih to predložio - rekao je Nikolić (16. oktobra 2012. godine)On smatra da je Srbija dostigla stepen uređenja koji joj omogućuje da može da računa na članstvo u EU, ali je dodao da je Evropska unija drži na odstojanju zbog Kosova. - Može tako da nas drži još sto godina, mi nećemo promeniti stav o južnoj pokrajini. Ako počnu da nam dopisuju nova pravila koja nisu važila za druge države, onda mogu da nas odbace od sebe. U tom slučaju je bolje da nam kažu: 'nećemo vas' - rekao je Nikolić. On je kazao da će Srbija, ako joj se u Briselu zvanično postavi uslov "Evropa ili Kosovo", odustati od evropskog puta.

Na sličnoj liniji je i ministar finansija Mlađan Dinkić, koji uverava javnost da se u politici Srbije ništa nije promenilo. Dinkić je danas izjavio da pitanje statusa Kosova neće biti postavljeno ne samo aktuelnoj, već ni narednoj vladi i da je zato bespredmetno o tome govoriti.

Predsednik Srbije je rekao i biti održan sastanak državnog vrha o platformi za Kosovo. - Cilj je da se pronađe rešenje koje nije nezavisnost, a koje u velikoj meri odražava suštinsku autonomiju koja je garantovana Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN - rekao je Nikolić.

 

 

A 2.

 

Istine i laži, činjenice i obmane

 

Odgovor iz Brisela na izjave Ivice Dačića da Srbija ne može priznavati samoproglašenu državu Kosovo samo zato da bi ušla u Evropsku uniju (17 oktobar 2012. godine).

Molimo Srbiju da nas ne stavlja pred dilemu Kosovo ili Srbija jer mi ne želimo da se odreknemo ni Srbije ni Kosova, s obzirom da je reč o vitalnim pitanjima za naš opstanaka, izjavio je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej. Rompej je istakao da Evropska unija ne odustaje ni od Srbije ni od Kosova, ali da je neophodno da Srbija preformuliše svoje zahteve prema Evropskoj uniji.

- Mi jednostavno ne možemo da ispunimo sve uslove koje pred nas stavljaju premijer Ivica Dačić i predsednik Tomislav Nikolić, jer bismo se time odrekli principa na kojima EU počiva. Mi ne možemo da pređemo liniju opstanka EU i prevelikog prilagođavanja uslovima Srbije, a ako budemo morali da biramo, biraćemo očuvanje elementarnog dostojanstva Evropske unije - izjavio je Rompej.

A šta na to kaže Ivica?

 - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da Srbija ide ka Evropskoj uniji, i preneo tvrdnje evropskih zvaničnika da "odnosi Srbije i Unije nikada nisu bili bolji".

"Srbija ide ka Evropskoj uniji, a kako tvrde evropski zvaničnici odnosi Srbije i Evropske unije nikada nisu bili bolji, jer ne želimo da lažemo jedni druge. Ranijih godina pre podne smo lagali Uniju, popodne partnere sa Istoka, a predveče verovatno sebe", rekao je Dačić.

Premijer je ponovio da Srbija mora imati iskrene odnose sa EU, da će vlada koju vodi učiniti sve da Unija ne postavlja Srbiji uslove koje ne može da ispuni i još jednom podvukao da je "Srbija deo Evrope".

"Srbija je deo Evrope i tu svest treba da imaju i strani investitori koji ulažu u našu zemlju", rekao je Dačić na Ekonomskom samitu u Beogradu.

Dačić je istakao da od ekonomskog oporavka zavisi i realizacija svih drugih ciljeva koje je postavila Vlada Srbije, koji su vezani za dobre ekonomske odnose sa Kinom, Rusijom, zemljama BRIK-a, ali svakako i zemljama Evropske unije. Prema njegovim rečima, strani, ali i domaći investitori moraju imati povoljan ambijent za ulaganje i zato je vlada spremna da čuje predloge onih koji bi, kako je naglasio, trebalo da imaju glavnu reč, pored vlade, u uslovima ekonomske krize.

Nabrajajući probleme sa kojima se suočava Srbija i mere koje bi trebalo da preduzme, Dačić je rekao, da je neophodno favorizovanje proizvodnje namenjene izvozu, uz opasku da je poljoprivreda jedna od najvećih izvoznih šansi, ali i ukidanje nepotrebnih administrativnih prepreka koje otežavaju realizovanje investicija ili čak dovode do toga da se od investiranja odustane.

Premijer je citirao podatke Svetske banke po kojima je Srbija na 175. mestu u svetu kada je reč o dobijanju građevinskih dozvola, da je za to potrebno učiniti 19 procesa za 278 dana. Prema istim podacima, dodao je Dačić, Srbija je na 104. mestu kada su u pitanju sudski procesi jer se prolazi kroz 36 procedura, a sve se to traje 635 dana.

"Mnogi su zbog toga odustali od investicija i zato jeste u našem interesu da pojednostavimo sistem odlučivanja", naglasio je Dačić.

 

 

 

 

 

GLOSA

 

„Da li to srpski političari svesno sabotiraju saradnju sa Rusijom ili se zaista radi o diletantima koji rukovode?"

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane