Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

 

RTV Svetac

 

Ludi, zbunjeni i munjeni 

 

Piše: Rajko Roki Dvizac

                

E, ovo stvarno nema smisla. Oglasili se oni "spavači" iz RRA  i brzopotezno izdali naredbu da se pod hitno ugasi "TV Avala". Ali, ne zbog lošeg programa i nepravdi prema stotinama zaposlenih u toj TV kući...

 Razlog je bio prećutni dogovor sa onima koji su uništili tu tv kuću.Kao opravdanje,naravno da su naveli loš i neadekvatan tv program. Otkrili su rupu u saksiji. Takav program se emituje već mesecima unazad a za to nisu krivi "radnici" (novinari,voditelji, tehnika itd) već neke glavonje iz senke.

E, baš oni koji su trebali a nisu platili dažbine državi, niti su dozvoljavali zaposlenima da prave pravi program. Ruka ruku mije a prljav obraz obadvije!

Ali,ovo nije jedini gaf majstora- ćutologa iz RRA. Da vas podsetim - maznuli su moju ideju da se loše a pogotovo štetne emisije po zdravlje nacije  moraju sankcionisati. U prevodu - da se progalse šundom  i kičom i da moraju da plate kazne.

Posle mog pisanja  oni su se iznenada probudili iz "zimskog sna" i preko svih "njihovih" glasila objavili da se šundom proglašavaju emisije "Preljubnici" (TV Pink),"Porodične tajne " (TV Prva) i "Luda kuća" (Happy TV).

To su svečano izjavili  a šta se u stvarnosti desilo? Ništa!  Ama baš NIŠTA! Ko je ovde lud, ko zbunjen a ko munjen? Dotične emisije se i dalje emituju bez ikakvih problema. Čak se i  repriziraju,za svaki slučaj da narod nešto tako važno ne propusti.Za pametnog čoveka to je samo dokaz njihovog nerada i da su mi  stvarno maznuli ideju onako na kvarno ne znajući šta u stvari podrazumeva moja ideja.

Evo, sada ću je malčice proširiti i objasniti iako nisam plaćen za to a oni jesu. Prvo, ako se neka emisija proglasi za kič, šund ili štetu nanetu narodu ona, ako je već televizije ne skinu sa programa, moraju pod HITNO, pod ODMAH da budu prebačene u termine posle ponoći kad normalni ljudi spavaju. Pa sada ako ima dokonih znatiželjnika tada pred televizorom - neka ih gledaju i truju se. Ali, čak i tada, televizije su obavezne da plaćaju porez na šund, glupost i budalaštine. I to ne odloženo - već odmah posle svake, a još bolje, pre emitovanja svake takve emisije. A to, kao što znate, spavači iz RRA nisu uradili a bogme ni neće dok god im traje mandat. Ova "nova vlast" ih ne dira. A to što ja pričam u ime gladnog naroda uopšte ih ne tangira.

 Nije tangiralo ni one prethodne pa vidi šta im se desilo. Ne pričam ja o politici ,već o gladnom narodu koji sedi ispred malog ekrana.

A drugo? Pa, postavio bih spavačima iz RRA (valjda se bude bar povremeno da jedu?) pitanje: - Zar su "Preljubnici","Porodične tajne" i "Luda kuća" jedine kič i šund tv emisije koje truju narod? Gledate li vi uopšte televiziju? Recimo na primer "Trenutak istine" (TV Pink)- šta je to? Poučna, šaljiva ili možda dokumentarna emisija? Ona oplemenjuje dušu TV gledalaca  izlivom emocija? Jao, Bože, ovde stvarno vladaju ludi i munjeni, da bi gledaoci pošto-poto ostali zbunjeni. Primera ima još, na pretek ali ne vredi da ih čak ni spominjem jer spavače iz RRA niko ne može da prodrma a kamoli probudi. Ajd što oni spavaju ali brate i savest im spava. Blago njima s nama - teško nama s njima. Gde ima vatre ima i dima.

Kao  protivotrov  spavačima iz RRA predlažem sledeće:

 1) Da vlast odmah rasformira dotičnu grupu i postavi  nove članove ali koji nisu stranački obojeni (čik. pa mene ne izaberite u novu postavu RRA, odmah ću  preduzeti neke radikalnije mere) 

 2) Druga mogućnost je da se RRA kao institucija potpuno ukine ionako uzalud troši narodni novac a ne radi ništa. U protivnom,od sada pa nadalje, za sav nerad i dremku "RTV kontrolora", više neću prozivati niti kriviti RRA, već isključivo vlast. Jer, očigledno, ona tako hoće da izgledaju programi ne televizijama a bogme i na radiju (auuu.kakav tek tu javašluk vlada), da se narod što više zaglupljuje i zamlaćuje  dok cene i nezaposlenost skaču ko kenguri iz Australije. RRA - dosta!

  Ako vlast misli da je narod glup i slep,grdno se vara. U roku od samo tri dana imao sam tri susreta, tj. kontakta sa ljudima iz naroda. Posle jedne sahrane,prišao mi je  stariji gospodin,nekada veterinar a sada penzioner. Mislio sam da želi nešto da me pita.Ne,on je hteo samo da mi stegne ruku,čestita na britkosti pera i zahvali što ima šta da čita. "Pratim ja sve što se prikazuje na televiziji a onda uzmem "Tabloid" da vidim koliko nas lažu.Znam ja da vas neće pozvati na televiziju,jer tamo idu samo "njihovi" i samo "podobni" da lažu.. Ali ja zato imam vas" - rekao mi je između ostalog dotični gospodin. Nabrajao je naslove nekih mojih ranijih tekstova želeći tako da me uveri  u svoju iskrenost i  dobre namere. Molio me je samo da se ne promenim...

Već drugog dana iz kafane pravo na mene je izleteo lokalni novinar glasno me pitajući da li još pišem "onako,bez dlake na jeziku".

Nisam ni stigao da mu odgovorim a on mi se osmehnu i potapša svoju torbu : "...Tu je,idem kući da ga na miru pročitam".Mislio je na novi broj "Tabloida". Ostao sam bez reči.Znao sam da oni u redakciji besplatno dobijaju svu štampu

a gle čuda,on je od svoje male plate kupio  "Tabloid" i njega,umesto drugih novina poneo kući.Pogađate zašto...

Trećeg dana iz Čikaga mi se javio prijatelj, pozvao me da dođem tamo.On je pobegao još za vreme Miloševića,pokušao da se vrati po dolasku "demokratije " i odustao. Ni sada nije oduševljen."Sve je ostalo isto.A ti si kao" Beogradski sindikat". Svuda zabranjen,ali jedini čitan i prepričavan. Dođi u Čikago. Ovde bi se otimali za tebe". Šta da mu odgovorim,valjda nisu svi ni ludi,ni zbunjeni, ni munjeni?!                    

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane