Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ni{

Niš

 

Kako živi i koliko je plaćen novi gradonačelnik Niša, dr. Zoran Perišić

 

Akutno  prešlo u hronično

 

Nezasitost je teška bolest, od koje više nego očigledno boluje aktuelni gradonačelnik Niša.

Pre manje od godinu dana on je odbijao da zbrinjava pacijente sa akutnim infarktom, ako mu se to dodatno ne plati, a danas na isto pristaje, jer mu je gradonačelnička plata popunila onaj dodatak koji je svojevremeno tražio.

 

Mersiha Hadžić

 

Od nekada 70.000 radnika zaposlenih u niškoj industriji ostalo ih je jedva 5.000, pa ni oni redovno ne primaju platu. A kada ih se poslodavac i seti, udeli im najčešće neku bednu crkavicu od koje ne može da se preživi ni sedam dana, a kamo li ceo mesec.

Dok jedni tako bitišu na ivici smrti od gladi, drugi više ne znaju šta će sa parama. Jedan od njih je i novi gradonačelnik dr. Zoran Perišić. Još dok je radio u Kliničkom centru u Nišu pročuo se kao neko ko najradije sakuplja novac, a pacijenti neka se sami snalaze.

   Samo u martu 2011. dr. Perišić je na ime "vanstandardnih usluga" primio 171.300 dinara preko redovne plate.

   Tog istog meseca celo Odeljenje invazivne dijagnostike Klinike za kardiologiji isplatilo je svojim radnicima (njih 30, plus ekonomsko-pravni sektor) ukupno 1.899.324 dinara na ime izvršenih usluga izvan plana za mart 2011. Najmanje je dobila jedna higijeničarka, svega 3.536 dinara, a najviše dr. Miodrag Damjanović, čak 184.296 dinara. Na drugom mestu po visini prihoda tada je bio današnji gradonačelnik Niša.

   Ovo su samo dodatni prihodi, oni koji se dobijaju preko redovne plate. Pored ovog dodatka, dr. Perišić je marta 2011. godine primio i lični dohodak na Klinici u visini od 80.000 dinara, još toliko je dobio od Medicinskog fakulteta gde je docent, a na ime dežurstva je prihodovao dodatnih 20.000 dinara. Sve zajedno, današnji gradonačelnik Niša je tog meseca 2011. godine po raznim osnovama zaradio preko 350.000 dinara! Lepi prihodi za jedan mesec, a isto je dr. Perišić zarađivao i ostalih meseci.

   Onda je Ministarstvo zdravlja u okviru mera štednje ukinulo isplate po osnovu pružanja vanstandardnih usluga, što je bila šifra za pružanje usluga koje su predviđene da budu pokrivene iz Fonda republičkog zavoda za zdravstvenu zaštitu, ali nisu bile obuhvaćene planom rada. Kao da neko, pa makar to bio i direktor Kliničkog centra u Nišu, može unapred da zna koliko će pacijenata bolnica imati sledećeg meseca?!

   Dr. Perišiću i njegovim kolegama se nije dopala ovakva štednja Ministarstva, pa je nih dvadesetak sa dva odeljenja 30. decembra 2011. direktoru Kliničkog centra, B. Kamenovu, uputilo ultimatum u kome su naveli i sledeće: "...Mi dolepotpisani radnici Odeljenja za invazivnu dijagnostiku i Odeljenja za pejsmejkere i elektrofiziologiju ne želimo pod ovakvim uslovima da nastavimo da ispunjavamo obavezu pripravnosti za akutni infarkt miokarda...".

   Zaposleni pomenutih odeljenja, predvođeni dr. Perišićem, obznanili su tako da neće više da vrše svoju profesionalnu dužnost, čak ni kada se radi o akutnom infarktu, ako im se to ne plati posebno, kao što je ranije bio slučaj. "a se ne zaboravi: svi radnici su i dalje primali redovne plate za svoj rad na Klinici, jedino im je bio ukinut bonus za prebacivanje plana.

   Takav moralno osakaćen lik je u međuvremenu postao gradonačelnik Niša. Sada, sa te pozicije ima daleko širi spektar mogućnosti da uzima novac. To mu je, izgleda, naša borba dala!

   Koristeći svoju novostečenu funkciju, dr. Perišić je sa Kliničkim centrom u Nišu potpisao ugovor o plaćenom dopunskom radu u trajanju od 30 odsto radnog vremena, a isto to je uradio i sa Medicinskim fakultetom, te tako gradonačelnik svakodnevno radi 160 odsto (odnosno oko 13 sati) iako je zakonom dozvoljeno maksimalno 130 odsto u odnosu na regularno radno vreme. Naravno da je ionako visoka plata dr. Perišića, koju prima zato što je prvi čovek Niša, uvećana za pomenute dodatne poslove koje obavlja na Klinici i Fakultetu...

   Pitanje je samo: da li je na ovaj način dr. Perišić dospeo u sukob interesa? I kako to izgleda kada umoran od sastančenja u Gradskoj kući i predavanja na Fakultetu dr. Perišić dođe na Kliniku da nekog nesrećnika leči posle infarkta?

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane