Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid istra`uje

Tabloid istražuje

 

Zašto Agencija za privatizaciju uskoro menja ime i lični opis?

 

Džeparoš u novom odelu

 

Agencija za privatizaciju je odigrala svoju ulogu i sahranila srpsku privredu tako da će uskoro da se spoji sa Direkcijom za imovinu kako bi se konačno sakrili svi tragovi njenog kriminalnog poslovanja. Umesto da leči bolesnu privredu ova Agencija se bavi najobičnijom prevarom i na prodaju nudi i preduzeća koja su davno ugašena, ali i ona koja su bankrotirala i sada su u fazi gašenja. Od ovog haosa jedinu korist mogu da imaju vešti mešetari bliski svim vlastima.

 

Milan Malenović

 

Već nakon površnog pregleda zvaničnog sajta državne Agencije za privatizaciju, čiji je osnivač Republika Srbija, uočava se totalna netačnost i neažurnost ove državne institucije i to u meri koja ne ostavlja mesta sumnji da sve to nije slučajno. Naime, od jedanaest još neprodatih društvenih preduzeća koja se vode na sajtu te Agencije na dan 1. januara 2013. godine, mnoga više ne postoje.

   Goša - Turistička agencija, Beograd, matični broj: 17138120, izbrisana iz registra Agencije za privredne registre (APR) još 19. januara 2004. godine, dakle, pre punih deset godina, a u Agenciji za privatizaciju se danas vodi kao društveno preduzeće za dalju prodaju.

   Goša - Štedno kreditna zadruga iz Smederevske Palanke, matični broj 07939868, brisana je iz registra APR-a još 28. aprila 2004. godine, a u Agenciji za privatizaciju i dalje za vodi kao pravno lice sa društvenim kapitalom koje se nudi na prodaju.

   Goša - osiguranje iz Smederevske Palanke,matični broj: 07865325, brisana je iz registra APR-a još 16.96.2006. godine, a u Agenciji za privatizaciju i dalje se vodi kao pravno lice sa društvenim kapitalom za dalju prodaju.

   Goša - Zajednički poslovi iz Smederevske Palanke, matični broj 07358342, na sajtu Agencije za privatizaciju vodi se da ima 122 zaposlena radnika na ostalim uslužnim aktivnostima podrške poslovanju, a prema predatim godišnjim obračunima APR-u vidi se da su bila samo tri zaposlena u 2008. godini, jedan zaposlen u narednoj godini, dok u 2010. i 2011. godini u ovom pravnom licu nema nijedan zaposlen radnik. U APR-u upisano je da je ovo pravno lice u procesu likvidacije i da je zakonski zastupnik Slobodan Milić, a ne kao što stoji na sajtu Agencije za privatizaciji Koštana Miladinović - Krasić. Postavlja se pitanje zašto se ne okonča likvidacija ovog preduzeća kada su za to ispunjeni uslovi i koja državna služba može nuditi bankrotirano pravno lice na prodaju.

   Goša trade iz Smederevske Palanke, matični broj 17121774, u Agenciji za privatizaciji, navodno, ima 102 zaposlena, a prema godišnjim obračunima za 2008 do 2011. godine, ovo privredno društvo registrovano za trgovinu na veliko, što je vidljivo na sajtu APR-a, zapošljavalo je: 2 zaposlena (2008), i po jednog zaposlenog u 2009. i 2011. godini, dok u 2010. nije imalo zaposlenih.  U APR-u upisano je da je ovo preduzeće u procesu likvidacije i da je zakonski zastupnik Slobodan Milić, a ne kao što stoji na sajtu Agencije za privatizaciji Nebojša Radišić. I u ovom slučaju ovo pravno lice je za okončanje procesa likvidacije, a ne da se i dalje nudi na prodaju, jer je očito da niko u Agenciji za privatizaciji ništa ozbiljno u poslednje četiri godine ne radi na firmama iz poslovnog sistema Goša.

   Goša Institut iz Beograda, matični broj: 07264534, u Agenciji za privatizaciju vodi se kao preduzeće sa 85,30 odsto društvenog kapitala i da je aktom te Agencije došlo do prekida procesa privatizacije. Na sajtu Agencije za privatizaciju nema podataka iz godišnjeg obračuna za 2011. godinu, iako je taj obračun uredno dostavljen APR-u sa 211,3 miliona dinara vrednosti poslovne imovine i sa ukupnim poslovnim prihodom u toj godini od 90,7 miliona dinara i neto dobitkom od 365 hiljada dinara, te 78 zaposlenih, dok se u Agenciji za privatizaciju vode 69 zaposlenih, iako je i u 2010. godini bilo njih 74.

   Goša - Fabrika drumskih vozila, u restruktuiranju, iz Smederevske Palanke, matični broj: 07627360, čiji je deo društvenog kapitala bio prodat, pa je ugovor o prodaji raskinut, nalazi se u procesu restruktuiranja na sajtu Agenciji za privatizaciji vodi se da ima devet zaposlenih i da su godišnji bilansi stanja i godišnji bilansi uspeha za 2009, 2010 i 2011. godinu nula, a u APR-u postoje uredno predati godišnji obračuni za poslednje tri godine iz kojih se vidi: da ovo privredno društvo ima poslovne prihode: 16,6 miliona dinara uz iskazani gubitak u poslovanju 86,3 miliona dinara, sa 168 zaposlenih u 2011. godini, 5,7 miliona dinara, uz iskazani gubitak u poslovanju od 82,4 miliona dinara u 2010. godini sa 180 zaposlenih.

   Goša - Zaštita iz Smederevske Palanke, u restruktuiranju, matični broj 07316828, na sajtu Agencije za privatizaciju vodi se da ima 117 zaposlenih i nema evidentiran godišnji obračun za 2011. godinu, mada je taj obračun uredno dostavljen APR-u i iz njega se jasno vidi da je u toj godini ovo privredno društvo sa 113 zaposlenih ostvarilo 120,7 miliona dinara ukupnog poslovnog prihoda uz iskazani gubitak u poslovanju te godine od 24,2 miliona dinara.

   Goša - Holding, u restruktuiranju iz Smederevske Palanke, matični broj 07198027, na sajtu Agencije za privatizaciju nema podatke iz godišnjeg bilansa za 2011. godinu, mada je isti uredno dostavljen APR-u iz njega se jasno vidi da je Holding u toj godini imao 10 zaposlenih i poslovne prihode u iznosu od 6,8 miliona dinara, uz iskazani gubitak u toj godini od 4,8 miliona dinara.

   Goša - Zajednički pogon za proizvodnju toplotne enegije u restruktuiranju iz Smederevske Palanke, matični broj 07264542, na sajtu Agencijĺ za privatizaciju u delu Holdinga Goša nema podatke o poslovanju, mada ovo privredno društvo zapošljava tri zaposlena i izgubilo je celokupan sopstveni kapital od 85 miliona dinara i da ima gubitak iznad kapitala za još 149 miliona dinara i da ovo privredno društvo sa navodno društvenim kapitalom, koji uzgred budi rečeno i ne postoji, ne obavlja nikakvu delatnost jer ima ukupne poslovne prihode od samo 180 hiljada dinara. Teško onom koga je u zimskom periodu ovo društvo grejalo.

   Za Gošu - Sportsko rekreativni centar iz Smederevske Palanke, matični broj 06496601, na sajtu Agencije za privatizaciju, iako je 100 odsto zavisno društvo Holdinga, ne vidi se kakvu imovinu, koje rezultate i koji broj zaposlenih ima. Dok u APR-u jasno stoji da u poslednje četiri godine nema ni jednog zaposlenog.

   Ako je ovakva analiza za Poslovni sistem GOŠA iz Smederevske Palanke, kakve su ponude ove državne Agencije za privatizaciju za privredna društva za manja preduzeća? Umesto da leči obolele privredne subjekte posle ratova iz devedesetih, hiper inflacije iz 1992/3. godine i NATO agresije na SRJ, Agencija se uselila na Terazijama, u centru Beograda, u prostorije Privredne komore za unapređenje poslovanja privrede, i   bukvalno sahranila celokupnu srpsku privredu, a sada bi poslovanje da nastavi tako što će da prodaje maglu.

Agencija za privatizaciju je u 2012. godini zapošljavala 293 lica na neodređeno i 20 lica na određeno vreme, sa prosečnim zaradama za izvršioca sa srednjom spremom od 60.000 dinara neto i za izvršioca sa visokom spremom od 151.000 dinara. Ukupna cena rada Agencije za godinu dana je 10 miliona evra, od čega 70 odsto iz prihoda koje ostvari odbijanjem od kupoprodajne cene, i 30 odsto ili oko tri miliona evra iz budžeta Republike Srbije.

   Evo šta je preostalo za privatizaciju od ranijeg društvenog privrednog sektora: 12 specijalističkih bolničko-banjskih centara, 44 medijske kuće (radio, TV i izdavači novina), 25 hidrotehničkih inženjeringa iz oblasti vodoprivrede, 12 veterinarskih stanica, 69 organizacionih jedinica sa dva do tri zaposlena iz bivših republika SFRJ, 32 srednja i veća društvena preduzeća, 35 zavisnih društava neprivatizovanih društvenih preduzeća. Dakle, preostalo je 233 preduzeća za prodaju aukcijom, kao i 23 veća preduzeća za prodaju putem tendera, kao i 179 preduzeća u restruktuiranju i 103 njihova zavisna društva. Preostala društvena preduzeća su uglavnom gubitnici i jedu državni budžet.

   Pošto je uspešno sahranila srpsku privredu, Agencija za privatizaciju odlazi u istoriju. Pomoćnik ministra finansija i privrede Mišela Nikolić najavila je početkom novembra 2012. da Agencija za privatizaciju ubuduće neće postojati u sadašnjem obliku pošto će svi sektori, osim sektora za stečaj, biti pripojeni Direkciji za imovinu, koja će se zvati Agencija za upravljanje državnom imovinom. Ovo je potvrdio i direktor Agencije Vladislav Cvetković, dodavši da je postojeći model privatizacije postao neefikasan i da će novim pristupom celokupan proces transformacije srpske privrede biti okončan do sredine 2014.

Prelazak na rad pod okriljem nove Agencije je u suštini pokušaj zametanja tragova, što je već isprobano u slučaju Nacionalne štedionice, koja je prvo nelegalno preuzela poslovni prostor nekadašnjeg Zavoda za obračun i plaćanje, a onda se utopila u jednu stranu banku. Da li se neko danas uopšte seća gde su bile prostorije ZOP-a i šta se desilo ne samo sa njima, već i sa svom dokumentacijom?

  

 

 

  

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane