Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

 

Tabloid je pozvan

 

Grupa oficira Vojnoobaveštajne agencije poslednji put se obraća javnosti

 

Prljave uši direktora obaveštajne agencije

 

U očekivanju da direktor Vojnoobaveštajne agencije  brigadni general Dragan Vladisavljević  bude smenjen i ponovo penzionisan, grupa oficira ove značajne armijske službe i bezbedonosnog sistema, u pismu Tabloidu opisuju kako je ova služba potpuno uništena, i da joj nema spasa bez privođenja zakonu onih koji su je pokrali, ponizili i rasturili.

 

Insajderi iz VOA

 

Kada je pre više od 15 godina Stipe Mesić izjavio -  "Ja sam svoj zadatak izvršio - Jugoslavije više nema'', javnost nije bila toliko iznenađena. Veliki broj građana bivše Jugoslavije je politiku nekadašnje Republike Hrvatske i njenog rukovodstva davno pročitao i uvideo da je raspad Jugoslavije samo pitanje trenutka.

Ukoliko bi se direktor Vojnoobaveštajne agencije general Dragan Vladisavljević pojavio u javnosti i pokušao da sumira svoj rad na čelu ove agencije, to bi mogao da uradi kratko i jasno jednom rečenicom: "Ja sam svoj zadatak obavio - Vojnoobaveštajna agencija više ne postoji".        Gospodin Aleksandar Vučić, ministar odbrane Republike Srbije, će bez obzira na svoju veliku zauzetost, u najskorije vreme morati da rešava veliku dilemu: "Smeniti i penzionisati ili smeniti i poslati u zatvor sadašnjeg direktora VOA generala Dragana Vladisavljevića".

Svesni smo da odluka neće biti laka, ali rezultati Vladisavljevićevog rukovođenja Vojnoobaveštajnom agencijom su porazni i katastrofalni.

Ministar odbrane će, ukoliko se odluči za smenu i ponovno penzionisanje Vladisavljevića bez sprovođenja opsežne istrage, i sam prihvatiti odgovornost za stanje u službi koje dugo neće biti redovno i normalno, a služba funkcionalna. Vladisavljević je, u periodu kada se rešavala sudbina Kosova i druga pitanja od značaja za Republiku Srbiju i naš narod, imao samo jedan cilj: "uništiti sve što je vredno i napredno u VOA, kako bi što duže bio na njenom čelu".

 

Obrazovan iz jedne knjige

 

   Bolesna ambicija je učinila svoje. Cilj je delimično ostvaren, uništeno je sve što se moglo uništiti, ali je na njegovu žalost, njegov odlazak samo pitanje trenutka. Pored Vladisavljevića, punu odgovornost za uništavanje VOA treba da snose i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, Vladisavljevićev zamenik Rade Ilić, savetnik Predrag Stanković, kao i kompletan poslušnički kolegijum, jer je očigledno da ova katastrofa nije mogla biti učinjena bez njihovog činjenja, ili nečinjenja.

 Novac namenjen za operativni rad nemilice je trošen u nenamenske svrhe, a najmanje za osnovnu namenu i ostvarenje ciljeva VOA. Već par godina prostorije koje koristimo više liče na izložbene galerije, muzeje i hodnike piramida, a sve Vladisavljeviću u slavu. Pored Vladisavljevića najveći eksperti za nenamensko trošenje novca su njegov zamenik Rade Ilić i savetnik Predrag Stanković. Proteklih meseci među njima je "pukla tikva" i međusobno su se posvađali oko procenta koliko će kome pripasti od para koje su bile namenjene za operativni rad, a koje su oni "oprali" i ukrali.

Kako bi prikrili tragove svog kriminala ubrzano prekidaju i završavaju pojedine aktivnosti koje su pre samo nekoliko meseci započete, i kojima je tada dat "vitalni značaj" za Republiku Srbiju. Ilić je kreirao i započeo niz operativno-kriminalnih aktivnosti u koje je uvukao bivše pripadnike VOA sa kojima su Vladisavljević, Stanković i on imali pojedinačne ili zajedničke "dilove".

Savetnik Predrag Stanković je najskuplje plaćeni obaveštajni amater i neznalica kojeg je ijedna obaveštajna služba na svetu ikad imala. Svoje mizerno obaveštajno znanje je nastojao da nadomesti čitajući knjigu Romana Ronina "Obaveštajni rad", koja se za par stotina dinara prodaje u skriptarnici Fakulteta bezbednosti u Beogradu. Knjigu je sa ponosom "šetao" po VOA, ali nas nije ubedio da razume ono što u njoj piše. Stanković je, pored mesečnih primanja i dilova koje je imao sa Vladisavljevićem i Ilićem, imao i "svoju samostalnu delatnost". Pokupio je pare od filma koji je trebao da bude snimljen o VOA i "skinuo kajmak" od para koje su date za Monografiju o VOA. Naravno "najveće ludilo" kada su u pitanju pare ima Vladisavljević.

Do pre nekoliko meseci je političarima iz bivše vlasti na noge nosio poverljive informacije o njihovim političkim protivnicima, a pre nekoliko dana ih je sve okupio na večeru u jednom restoranu kako bi lobirao za svoj ostanak na čelo VOA. Izgubio čovek kontakt sa realnošću, "ne zna gde udara", džabe je potrošio skoro 400.000 dinara državnih para. A još oko 20.000 evra će država morati da nadoknadi pukovniku Ranku Bjelici čiji je potpis pre dve godine Vladisavljević falsifikovao i penzionisao ga, a sud ga pre nekoliko meseci vratio na posao. Bjelica mu je smetao jer je znao za pojedine njegove kriminalne radnje dok je bio izaslanik odbrane u Turskoj, a i kasnije kad je došao na čelo VOA. Ne libi se Vladisavljević ni da, bez naše saglasnosti, troši pare koje mi pripadnici VOA izdvajamo u Fond.

Pre nekoliko dana je general .............   bio na službenom razgovoru kod ministra Aleksandra Vučića i saznao da je "bivši", i da je pitanje trenutka kada će to biti objavljeno u javnosti. Po izlasku iz kancelarije ministra odbrane generalu je pozlilo, a u pomoć mu je pritekla sekretarica koja ga je povratila šećerom i vodom. Nakon pola sata došao je sebi i smogao snage da ode. Poučena ovim iskustvom sekretarica je skoknula do obližnje prodavnice i kupila "celo kilo" šećera u kocke. Žena pravilno razmišlja: "što da stradaju generali, kad može brzo i efikasno da ih vraćaju život".

Za direktora VOA generala Dragana Vladisavljevića je izabrala veliku kocku a hladnu vodu ima stalno u frižideru.

 

Zadovoljavanje voajerskih ambicija

 

Jedan od Vladisavljevićevih vernih sledbenika je pukovnik Slaviša Golubović, koji je uspeo da "Vladišu Velikog" uslika u stilu Mona Lize. U hodniku, gde su slike svih načelnika VOA, Vladisavljevićeva slika je takva da vas "njegov zagonetan pogled" prati celom dužinom hodnika i kada idete ka prostoriji gde je mesto za pušenje i kada idete u toalet. Pored ovoga, fotograf sa najvećim činom u Srbiji, uspešno je ispunio i druge "operativne" zadatke koje je Vladisavljević pred njega postavio. Pre par godina je, instaliranjem kamera za tajno snimanje u toaletima, otkrio ko iz toaleta nosi papir za sušenje ruku u svoju kancelariju, što je svakako jedan od većih uspeha sadašnjeg rukovodstva VOA. U međuvremenu je "neko odneo Kosovo" ali nama je ostao papir, tako da, na žalost, sada "možemo da se obrišemo".     Instaliranje video nadzora u VOA je svakako još jedan Golubovićev uspeh. Time Vladisavljević iz svoje kancelarije uspešno prati ko se kreće hodnikom, sa kim razgovara, a što je najznačajnije i ko koliko puta puta odlazi na cigaret pauzu i koliko puta u toku radnog vremena odlazi u toalet i "poteže onu stvar". Sve su to elementi koji pružaju "veoma značajne podatke o potčinjenima".

 Brojni su zadaci koje je Golubović izvršavao u cilju zadovoljavanja "voajerskih ambicija i želja" svog direktora te nije isključeno da je deo njih bio usmeren prema pripadnicama naše službe prema kojima je Vladisavljević u pojedinim trenucima otvoreno nasrtao. Vladisavljević je, dok je bio izaslanik odbrane u Turskoj, svojoj  ljubavnici Snežani Đ., koja radi u listu Vojska, često preko ljudi koji su dolazili u Srbiju slao novac. Pošto se radi o takvoj lepotici koju velika većina "ne bi takla ni štapom a kamoli rukom" pojedinci su novac greškom odnosili Snežani Đukić, izuzetnoj osobi i profesionalcu koja radi u Centru vojnih škola. Kada bi ustanovili da se radi o pogrešnoj osobi, koja sa Vladisavljevićem nema ništa, koverte bi nosili "lepotici" na pravu adresu.

Što se drugih Vladisavljevićevih kvaliteta tiče, javna je tajna da je njegova žena pre veze sa njim bila verenica njegovog brata, ali nije mogla da odoli Vladisavljevićevim kvalitetima jer zna se "pilot je pilot" i "nije bitno koliki ti je, bitno da imaš letački znak".

 Priča se da je i ona morala da na svojim plećima nosi veliki teret Vladisavljevićeve diplomatske karijere. Pošto nije dobrovoljno prihvatala da učestvuje u njegovim bolesnim "voajersko-ljubavnim igricama" često je bila vezivana za radijator kako bi gledala i slušala dok je on bio sa drugim ženama uključujući i ženu oficira oružanih snaga Turske sa kojom je imao aferu. Možda ćemo ovo imati priliku da vidimo kada zvanična politika Turske proceni da joj je to u interesu. To će svakako biti najgledanija turska serija na našim prostorima, a zašto i ne bi, jer što da gledamo tamo nekog Bali-bega kad možemo našeg Dragana.

Od drugih Vladisavljevićevih kvaliteta posebno ističemo njegov "provincijski kompleks". Pored ostalo on se ogleda u nemilosrdnom uništavanju i satiranju centra u Beogradu koji je radio na strategijskom nivou, i davanju prednosti centru na jugu. Ovo je samo produžetak rada koji je uspešno započeo bivši direktor VOA Jelisavčić Zdravko. Kod obojice je bilo vidno nerazumevanje nivoa rada ovih celina, s tim što je po uspehu u uništavanju VOA Jelisavčić za Vladisavljevića bio "malo dete".

 

Lepotice na stalnim naporima u Centru

 

 Što se tiče Beogradskog centra, načelnik Centra pukovnik Nikić Nebojša je njegov najveći dušmanin. Takvo ljaganje, ogovaranje i omalovažavanje svojih potčinjenih ni jedan srpski oficir nije nikada činio u celoj našoj istoriji. Da bi zadobio "toplinu" odnosa sa Vladisavljevićem, i ušao ceo u njegovu zadnjicu, po njegovom nalogu je snagu i mogućnost Centra kojim rukovodi sveo na trećinu.

Imajući u vidu da je poreklom sa Kosova, umesto da sve svoje mogućnosti stavi u funkciju odbrane zemlje, kako bi uvek mogao da poseti grobove svojih predaha na Kosovu, zašta se njegovi potčinjeni iz sve snage zalažu, Nikić, ono što su drugi godinama stvarali uspešno satire i uništava. Daj mu državni stan koji čeka, daj mu i orden, napravi mu i restoran na Adi, sve mu daj i napravi, samo neka ide. I kad god poseti grobove svojih predaha na Kosovu, ako ih ikada poseti, neka se seti da je on takve grobove napravio Beogradskom centru VOA, koji je uništio. Inače "svetlija budućnost" sa mlađim i lepšim ženama je itekako prisutna kod ljudi u VOA, i to kod onih koji rade na veoma odgovornim dužnostima.

Pukovnik Dragan Galić je, nakon razlaza sa svojom suprugom, započeo vezu sa devojkom prevodiocem u VOA. Kako je ona primljena u VOA nije jasno, jer je pre toga radila kao prevodioc u pojedinim stranim ambasadama. Kada je nakon probnog rada predloženo da joj se ne produžava ugovor na scenu je stupio Galić, i stao u njenu zaštitu. Pošto je znao za mnoge Vladisavljevićeve kriminalne radnje, ovaj nije mogao da mu ne učini neke ustupke, nakon čega je nađen kompromis i lepotica je upućena na rad u Centar.

Nakon završetka obaveštajno-operativnog kursa i nekoliko vikend ekskurzijica sa svojim štićenikom po inostranstvu, napustila je posao. Zemljo otvori se da nas progutaš. Pojedinim oficirima je životni san da završe ovaj kurs, daju sve od sebe, i to im predstavlja krunu karijere. Nasuprot tome lepotica ovo dobije preko kreveta i na kraju "popiša dva Dragana" i ode. Ko je uradio njenu bezbednosnu proveru za dolazak u VOA i procenu da se uputi na operativni kurs? Ovo je zločin, prema zanatskom delu profesije i službi. Zaslužuje robiju za "dva Dragana" i to višegodišnju.

 

 

Dobro veče, reče Mile Mutavi...

 

 Načelnik personalne službe u VOA, pukovnik Tasić Dušan je takođe jedan od viđenijih "pastuva". Nakon razlaza sa suprugom, sa svojom "družbenicom" obilazi hotele po Srbiji i inostranstvu. Pre toga, dok je još bio u braku, to je radio sa  Mirjanom J., pravnicom koja mu je potčinjena. Pored toga, pojedinim kolegama u službi je "nabacivao" Mirjanu i pozivao ih da zajedno vikendom putuju po Srbiji. Potpuno ga razumemo, Mirjana ga "iscedila", te je spao "na 50 kila zajedno sa krevetom". I dok je Mirjana nastavila da "svoju sudbinu i sreću" traži među nama, Tasić je upoznao "novu žensku", ozbiljnu i bogatu. Ona je morala "malo da uloži" u njega jer je bio skroz propao. Ali nema veze "malo će da ga nahrani i ugoji" pa će moći da ga "troši" još neku godinu. Ko je kriv Mirjani kad sa vojnom platom to sebi nije mogla da priušti, da ga dobro održava pa da joj traje.

Pored napred navedenih "obaveštajnih veličina" ima i drugih bivših i sadašnjih pripadnika zaslužnih za uništavanje VOA, te nije red da ih bar ne pomenemo. Pored pukovnika Bjelice Ranka koji je bio upućen u Vladisavljevićeve mahinacije sa novcem, koje je i sam omogućavao, tu je i penzionisani pukovnik  Dragomir Cupara koji je, takođe, bio uključen u mahinacije sa novcem, koji je trebao da ide prema izaslanstvima odbrane u inostranstvu. Nebrojeno putaje novac koji je bio namenjen za operativni rad davao za "Vladisavljevićev Diznilend" čimeje doprineo uništavanju VOA.

Pukovnik Nikola Božić je nekada bio načelnik analitike, a sada je izaslanik odbrane u SAD. U obaveštajnim krugovima poznat po pseudonimu "Kosač". Njegovi kvaliteti nisu nikome poznati, povremeno muca i drhte mu ruke, sagovornike ne gleda u oči dok sa njima razgovara već vodi monolog, nikad nema "svoje ja" i uvek se dodvorava pretpostavljenima. Njegovu vernost Vladisavljević je nagradio time što ga je sa njegovom asocijalnom i skoro autističnom suprugom poslao na dužnost izaslanika odbrane u SAD! U mlađim godinama se već dokazao na američkim travnjacima pa ne treba sumnjati da će ponovo opravdati Vladisavljevićeva očekivanja.

Pukovnik u penziji  Radimir Džodić, u obaveštajnim krugovima poznat kao "Coda seljak", nekadašnji bezbednjak u VOA je bio u stalnom međuprostoru između "četvrtog i trećeg" sprata, odnosno između Vojnobezbednosne agencije gde je započeo, i Vojnoobaveštajne agencije gde je završio karijeru. Svoj bezbednjački pedigre je dokazivao time što je neprestano cinkario nas obaveštajce kod bezbednjaka i svim silama se trudio da se VOA uništi. Nemerljiv doprinos uništavanju VOA je postigao u tandemu sa pukovnikom Nikićem, takođe bivšim bezbednjakom, gde su kao članovi raznoraznih komisija slepo izvršavali Vladisavljevićeve instrukcije i uništili veliki broj operativaca Beogradskog centra.     Vladisavljević je ovu poslušnost nagradio time što mu je omogućio da, nakon penzionisanja, u tandemu sa njegovom zamenikom Radetom Ilićem, takođe bivšim bezbednjakom, uđe u "Obaveštajni Diznilend" gde se "peru" i prisvajaju pare.

 Pukovnik Mile Kaličanin, nadležan za unutrašnju kontrolu u VOA, u obaveštajnim krugovima poznat kao "Mile Mutavi" je jedan od Vladisavljevićevih viđenijih "jurišnika" u uništavanju VOA. Večiti je član raznoraznih komisija koje su uspešno opravdale sve Vladisavljevićeve kriminalne radnje, bez da je ijednom učinio bilo šta da zaštiti službu. Sa pukovnicima Nikićem i Džodićem jedan je od "grobara" Beogradskog centra. Pseudonim "Mile Mutavi" je dobio zbog svoje elokventnosti i načitanosti, i teško da bi u kvizu "Slagalica" mogao da zameni gospođu Milku Canić i kaže "dobro veče".

 

 

Na kauču kod psihologa

 

 

U društvu zaslužnih je još jedna dama Dragana Alargić, psiholog u VOA, koju je Vladisavljević doveo u cilju psihološke obrade starešina za njegove potrebe. Interesantno je da je Dragana sama za sebe slučaj, ali ne za psihologa već za psihijatra.

Kad Vladisavljević upućuje starešine kod nje na razgovor, ona svima prvo ispriča kako je bila udata i imala divan brak i veliku ljubav, ali su se sa suprugom razišlA jer nisu imali dece. O njenim hipohondarskim problemima cela VOA priča viceve, jer jednog dana umišlja da je bole leđa, drugog ruke, trećeg da joj srce nije u redu...Nismo lekari pa joj ne možemo dati dijagnozu, ali nam se čini da joj u redu nije "samo" glava. VOA liči na sve, samo ne na vojnu i obaveštajnu službu.

Umesto da se bavimo pitanjima od vojnog značaja, u cilju uspešne odbrane zemlje, bavili smo se, i još uvek se bavimo svim i svačim. Političke igre u koje nas je uvukao vrh Demokratske stranke i Vladisavljevićeva želja da čim se dodvori i bude jedini i doživotni, su nas odvukli na dno. Ceo sistem je bio stavljen u ovu funkciju, i postao instrument političke igre, koja je bila u cilju ličnog promovisanja pojedinaca, a nimalo u interesu države Srbije i našeg naroda.

Ovo je treći i poslednji put da se na ovaj način obraćamo javnosti i iznosimo činjenično stanje u VOA. U ovom trenutku VOA je potpuno uništena, međuljudski odnosi potpuno poremećeni, komandno-torturna linija pred pucanjem, što može svakog časa izazvati katastrofalne posledice.

Ukoliko se ne pogledamo u ogledalo, i sami sebi to ne priznamo, ne možemo da krenemo ka ozdravljenju, posebno ne ako su napred navedeni bolesnici i dalje među nama.

Svoje mesto i ulogu u uništavanju VOA svakako imaju i Zaštitnik građana Saša Janković i Inspektor za kontrolu službi bezbednosti Božidar Banović. Sa svim dešavanjima u VOA su bili upoznati, ali nisu našli način da se uništavanje službe i tortura i maltretiranje pojedinaca spreči. Nije isključeno da će, pre nego što ovaj tekst bude objavljen, Vladisavljević već pojesti svoju "kocku šećera" i popiti hladnu vodu kod sekretarice ministra odbrane.

Njegov odlazak bez drugih opsežnih mera za ozdravljenje službe dugo vremena neće imati željene rezultate. U sklopu toga treba sagledati i sve nepravde koje su pripadnicima VOA nanete u prethodnom periodu.

 Poštovana redakcijo, prethodnim tekstovima ste zaista uradili pravu stvar za VOA i njene pripadnike. Svakog trenutka očekujemo promenu i smatramo da ovaj tekst ima svoje mesto, čak i ako se u međuvremenu promena desi.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane