Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

(P)likovi

 

Poreska uprava sa novim direktorom i starim političkim tutorom

 

Šta to čine štetočine?

 

Više od pola godine je Poreska uprava je funkcionisala bez direktora ali sa "koordinatorom do izbora novog direktora". Konačno, kad je Mlađan Dinkić kao resorni ministar odlučio da ipak nekoga postavi na ovu dužnost, izbor je pao na Ivana Simiča, čoveka sa dvojnim državljanstvom Slovenije i Srbije. U Sloveniji je pokazao šta je znao a u Srbiji će tek da pokaže. U Sloveniji je narod na ulicama, u Srbiji još ćute. Bivši direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević tuži državu, a novi će ubrzo dobiti priliku da ga neko tuži...

 

Milan Glamočanin

 

Nedavnim imenovanjem Ivana Simiča za vršioca dužnosti (v.d.) direktora Poreske uprave od strane Vlade Republike Srbije (Simič je, inače, bivši direktor slovenačke Poreske uprave u periodu od 2006. do 2008. godine), još jednom je pokazana neverovatna improvizatorska psihologija sadašnje vlasti, a pre svega glavnog "akrobate", višestrukog ministra u više vlada, Mlađana Dinkića. Naime, Simič koji je srpski i slovenački državljanin, do početka februara treba da preuzme rukovođenje Poreskom upravom, a glavna mu je preporuka to što je u Sloveniji sproveo reformu poreskog sistema "koja je značajno rasteretila građane i olakšala rad privredi"! A, kako ih je "rasteretio", vidljivo je danas na ulicama slovenačkih gradova gde traju stalni protesti zbog terora političke oligarhije i pratećih bankarskih korporacija. Uprkos svemu, Vlada Srbije imenovala je Simiča krajem prošle godine za vršioca dužnosti direktora Poreske uprave, "koji će stupiti na dužnost najkasnije do 1. februara 2013. godine" (citat iz saopštenja Ministarstva finansija i privrede).

 

Istovremeno, treba podsetiti da je Vlada Srbije još  9. avgusta 2012. godine smenila dotadašnjeg direktora Poreske uprave Dragutina Radosavljevića koji je izabran je na konkursu u januaru 2010. godine, s petogodišnjim mandatom. Radosavljević je zbog toga odmah najavio tužbu protiv države, objasnivši da je smenjen iz političkih razloga "jer G17 plus hoće na njegovo mesto da dovede čovjeka iz svog tabora".

Izbor Ivana Simiča pokazao je da Dinkić ne može da podnese na mestu direktora Poreske uprave nikoga ko mu nije blizak i ko njemu ne odgovara direktno. Tako je još tokom leta, "da mu drži vodu", ovlastio dotadašnju direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi, Lliljanu Kovačević da radi kao koordinatorku do izbora novog direktora. Koliko je Dinkić daleko išao u kampanji protiv Radiosavljevića, govori i podatak da je krajem jula meseca prošle godine, uoči imenovanja na funkciju ministra finansija i privrede, na takozvanoj društvenoj mreži Tviter, napisao da bi Radosavljević trebalo da podnese ostavku, jer je član Demokratske stranke "koja je otišla u opoziciju".

I to je napisao čovek koji je uspeo da od nevladine organizacije napravi stranku, da rasturi  srpske banke, da preuzme SDK i pretvori ga u banku, da pored redovnih ambasadora, u sred ekonomske pustoši, izmisli i predloži nekakve ekonomske ambasadore, ali i cinične sajmove zapošljavanja u vreme dok traju masovna otpuštanja sa radnih mesta!

Da bi stvari bile jasnije, zbog čega je zapravo Dinkiću potrebno da drži obe ruke na Poreskoj upravi, treba pogledati strukturu vođstva stranke u kojoj su na čelnim pozicijama Vladimir Ilić i Verica Kalanović sa svojim "izvršnim funkcijama" koje su snažno vezane za ostvarivanje njegovih najsuludijih namera, onda nije nikakvo čudo što je moralo doći do "uvoza" Ivana Simiča iz Slovenije za direktora Poreske uprave u Srbiji. Još ranije, Dinkić je uvezao, bolje reći vratio sa "privremenog rada" i Milicu Bisić iz Bosne i Hercegovine (koja je bila na čelu Poreske uprave Republike Srpske, baš tamo gde je korupcija među najvećima u regionu) kao savetnicu u Ministarstvu finansija.

Sve je ovo slika i prilika Mlađana Dinkića i njegove vladavine Ministarstvom finansija u periodu 2004-2008. godine, u čijem je sastavu i Poreska uprava. Dovođenjem kadrova preko stranke u tom periodu uspeo je i ono malo kvaliteta u toj službi da satre. To je imalo teške posledice jer danas nema adekvatnih kadrova u ovoj delikatnoj službi, jer nije ništa rađeno na njihovom stvaranju, nego je sve rađeno sa idejom da zavladaju partijski i poluamaterski "stručnjaci" . Mada na papiru postoji i nekakav Sektor za edukaciju kadrova Poreske uprave, danas u Srbiji niko ne zna šta taj sektor radi i čemu služi, ko su ti predavači, odakle su i kakvi su na svom radnom mestu, a ponajmanje koliko je budžetskog novca odvojeno za tu Dinkićevu "pedagošku poemu".

Jedno od najozbiljnijih pitanja je i ko će to da vodi unakrsnu kontrolu kada je iz službe otišlo ono malo kvalitetnog kadra. Da ne bude zabune, njegove radove je nastavila i usavršila Demokratska stranka u periodu 2008.-2012. godina. U Poresku upravu su redovno primani supružnici, ljubavnice i deca viđenijih i manje viđenijih rukovodilaca. U vreme kada afere i skandali sustižu jedni druge, i dok Aleksandar Vučić zavodi vladavinu "ognjem i mačem", njemu i njegovim neukim trabantima na pamet ne pada da se pitaju koliko je para izgubila država zbog čestih otpisa kamate i dugova, mada se time vređa svaki pošteni obveznik koji svoje obaveze izmiruje na vreme. Time se, istovremeno, upućuje poruka građanima da još više nastave sa finansijskom nedisciplinom, mada su posledice politike bahatih državnih funkcionera poput Mlađana Dinkića na svakom koraku vidljivo katastrofalne. Njegova predizborna galama da će "da sredi birokratiju" bila je, kako se i očekivalo, samo obična farsa da bi doveo svoju birokratiju. Legendarna je njegova fraza : „stručnost ispred politike." A „stručnjaci" koje je on tokom duge decenije demokratskog haosa postavljao, ostavili su iza sebe neopisivu i u mnogim slučajevima, nenadoknadivu štetu. Tako je i sa Poreskom upravom i kadrovskim izborom koji je on lično napravio. Naime, da je Ivan Simič pravi izbor, ne bi mu se Slovenija zahvalila na saradnji i pustila Dinkića da nabraja nečuvene hvalospeve o njemu. Istina, Dinkić obično govori suprotno od onoga što misli i radi, pa sve treba razumeti obrnuto od onoga kako zvuči.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane