Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

                                            

Isceđeni Borovica propevao

 

U pregovorima za dobijanje statusa zaštićenog svedoka, vojvođanski tajkun Dušan Borovica je počeo da otkriva zanimljive detalje o svojim poslovima, i onima koji su te poslove štitili.

 

A. Nađ

 

Dušan Borovica je pred istražnim organima ispričao da je lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku kupio automobil marke Mercedes, a Čanak je auto kasnije prodao  tajkunu Petru Matijeviću, za 25.000 evra, mada je vrednost takvog vozila nekoliko puta veća. Matijevićev sin Bojan, koji je poznat kao narkoman i po insceniranoj otmici  (ucenjen na milion evra), sada vozi taj Mercedes.   

Borovica je priznao i da je kupio stan u prestižnom stambenom kvartu Lipov Gaj Nenadu Čanku, koji je opet naterao  Petra Matijevića da mu taj stan otkupi za 167.000 evra.

 Borovica je takođe objasnio istražnim organima da je ušao u nagodbu sa Bojanom Pajtićem preko Dušana Bajatovića i Pokrajinskog Fonda za razvoj. Borovica je, naime, bio dugogodišnji podizvođač radova javnog preduzeća "Putevi Novi Sad". To znači da su  Pokrajinski Fond i Izvršno veče Vojvodine, na čelu sa Bojanom Pajtićem, Dragoslavom Petrovićem i Dušanom Elezovićem, davali posao javnom preduzeću "Putevi Novi Sad" a onda su uzimali Borovicu da sa svojom firmom  završi  ugovoreni posao.

Na predlog Dušana Elezovića, Pajtića i Bajatovića -Borovica dobija poslove u Novom Sadu i po celoj Vojvodini, i to kao izvođač radova, a o angažuje "Puteve" kao podizvođača radova.

Postoji izjava direktora javnih puteva koji je saslušan i Petra Petrovića zamenika predsednika Reformista Vojvodine, da je Pajtić  preko Elezovića svakog meseca dolazio kod Borovice i preuzimao 5-10% od vrednosti obavljenog posla.

Pajtić je Borovici obećao da će mu Razvojna Banka Vojvodine  prebacivati  sredstva i kredite preko preduzeća "Putevi"  Sremska Mitrovica a ono će mu odmah tog dana prebaciti sredstva na firmu Borovica. Borovica zbog velikog reketa prema Pajtić, Elezoviću, Dragoslavu Petroviću i Bajatoviću, mesecima nije mogao plaćati radnike koji su protestovali danima.

Pajtić je naređivao direktoru Razvojne banke  Petroviću da se sredstva iz tog  pokrajinskog Fonda za razvoj prebacuju "Putevima", a ovi da prebacuju Borovici!

Kada se direktor Petrović suprotstavio jednom zahtevu Pajtića, on ga je odmah  smenio  i poslao u zatvor, a Borovica je iz zahvalnosti, za silne novce i kredite  odmah uzeo u radni odnos kao zamenika direktora Puteva Sremska Mitrovica (još dok je Petrović bio u zatvoru), a da on nikada nije kročio u ovo preduzeće, i odredio mu platu od 195.000 dinara, koju je primao još dok je bio u zatvoru, a prima je i danas. Dušan Elezović dolazi zatim do Borovice i predlaže mu da u Sremskoj Mitrovici podmite predsednika DS-a Aleksandra Prodanovića sa 4% za poslove koje će Borovica raditi u Sremskoj Mitrovici. Prodanović je snimio  razgovor na mobilnom telefonu, kada mu  Elezović i Pajtić daju 4%, da omogući posao Borovici. Kada je prodanović zatražio 10%, Elezović je rekao da može. Ali onda tih 6% dele Elezović, Dragoslav Petrović i Pajtić.

Aleksandar Prodanović po Sremskoj Mitrovici prijateljima pušta svako veče taj snimljeni razgovor. Borovica sada očekuje da se Bojan Pajtić, Dragoslav Petrović i Elezović konačno jave, i stanu na njegovu stranu, jer su debelo profitirali  reketirajući ga, ili će on izneti i druge, mnogo teže stvari iz njihovog dugogodišnjeg poslovnog poduhvata, uključujući i ljude iz vrha stranke.

Rukovodstvo Pokrajinskog DS-a , (Pajtić, Elezović i Dragoslav Petrović) su tražili od Borovice da  lično izdvoji sredstva za podmićivanje glasača kojima su kupovali šećer, ulje i brašno, koje su delili potencijalnim glasačima.

O svemu ovome postoje dokumenti kod nadležnih organa, gde se uskoro očekuje hapšenje Elezovića, Pajtića, Dragoslava Petrovića i Bajatovića, koji se sam nekad ponosio pocepanim cipelama, a danas je jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji.

Posle je  Borovica izneo i ulogu Bajatovića oko formiranja privatne firme. Preko koje su sredstva iz Pokrajinskog Fonda upućivana njemu, u firmu Borovice za izvođenje radova po Banatu. Kada je Bajatović saznao da će biti otkriven u istrazi oko Borovice, i da je cela koncepcija njegovih poslovanja u tome otkrivena, sa svojim pajtosima je ugasio privatnu firmu i čeka da prođe tri godine, kako bi uništio dokumentaciju te firme.

Da je sve ovo tačno potvrdio  nam je i Branislav Trifunović, koji je najviše sredstava dao Bajatoviću, kao prilog SPS-u, dok je bio direktor filijale Dunav u Bačkoj Palanci, a sada član najuzeg rukovodstva SPS-a.

Hapšenje Pajtića, Elezovića i Dragoslava Petrovića neće biti adekvatno bez hapšenja Bajatovića, koji navodno ništa ne zna oko Azotare, te kupovine silne zemlje po Vojvodini, a sada razmišlja i o  poslovima oko svog privatnog preduzeća Milenijum, koji će imati velike poslove oko gasovoda u Srbiji. Bajatović je među najbogatijim u Srbiji, i ne namerava da se zaustavi do hapšenja. Petar Matijević, koga  sva četvorica iz ove  priče reketiraju, godinama javno  priča, najčešće po svojim lovištima, kada organizuje, da više ne zna na koji način da se odbrani od reketiranja Pajtića, Dragoslava Petrovića i Elezovića.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane