Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Su)ludovanje

 

(Su)ludovanje

 

Dok traje potpuni haos u srpskom pravosuđu, pojedine sudije i tužioci žive kao u zlatno doba Rima

 

Umorni od dobrog života

 

Srpsko pravosuđe je u potpunom rasulu, jer u njemu rade osobe kojima je lični interes na prvom mestu. Protiv vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Pančevu već se vode krivični postupci, ali njih nema ko ozbiljno da sprovede jer je u Višem tužilaštvu osoba koja za nadoknadu ume da zažmuri na oba oka. U Prvom osnovnom sudu u Beogradu sudije pokušavaju da izvrše i nepostojeća rešenja, ne bi li se malo "oparili", ali nema nikoga da ih obuzda, jer vršilac funkcije predsednika tog suda službenim kolima razvozi kućne ljubimce, članove svoje porodice i praznični provijant.

 

Milan Glamočanin

 

Vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Pančevu je Vesna Vuković koja se često pominje i u krivičnim postupcima, ali na mestu predviđenom za optužene. U ovom trenutku se protiv nje vode tri krivična postupka (K-66/11, K-108/11 i K-129/11) zbog osnovane sumnje da je izvršila krivična dela kršenje zakona od strane sudije i zloubotrebe službenog položaja.

  Kao vršilac finkcije predsednika suda Vukovićka je uticala na odabir izvođača radova pri renoviranju zgrade suda u Pančevu. Tako je na primer preduzeće njenog zeta, tačnije muža njene ćerke, radilo hidroizolaciju zgrade suda. Otac pomenutog zeta pojavljuje se  kao kupac objekata koji su prodavani po sudskim nalozima u postupcima za koje postoji osnovana sumnja da su bili namešteni.

  Vukovićka i sama ima neke nekretnine, između ostalog i jedan lokal izdat na upotrebu nekom Kinezu. Pomenuti zakupac je pre uzimanja lokala bio u pritvoru zbog problema sa boravišnom dozvolom, što je Vukovićki bilo poznato. Posle potpisivanja ugovora o zakupu ceo postupak protiv Kineza biva naprasno obustavljen uz asistenciju Vukovićke.

  Iako vrši visoku pravosudnu funkciju ona i dalje sarađuje sa pojedinim pančevačkim advokatima od koji dobija i novčane nadoknade za svoje usluge. Sklonost ka kršenju zakona pomenuta predsednica Višeg suda je, izgleda, nasledila od svog oca koji je takođe radio u pravosuđu sve dok nije pravosnažno osuđen zbog nekog krivičnog dela.

Sama Vukovićka neredovno, ako uopšte, ispunjava svoje obaveze prema javnim preduzećima, odnosno ne plaća račune za komunalije. U predmetu IV-9429/2011 poverilac je Nacionalna služba zapošljavanja, a dužnici su Kosanović Jelena, Kosanović Katarina i vrla v.f. predsednika Višeg suda Vesna Vuković. Visina duga je 200.000 dinara. Kako pričaju stanovnici Pančeva ona je ostala dužna u svim prodavnicama u kojima je kupovala, a posebno pominju Bonade i N Sport.

  Takođe, ni ostatak porodice nije sklon da se propisa drži kao pijan plota. Zbog dugovanja Telekomu protiv Vesnine ćerke Danile Vuković postoje dva predmeta: IV-40961/2010 i IV-16395/2010. Sin Miloš Vuković  je nešto skromniji - protiv njega Telekom vodi samo jedan izvršni postupak pod brojem IV-10143/2010.

  Najgori je, izgleda, suprug Zvonko Vuković protiv koga se vodio postupak zbog krivolova, ostao je dužan poreskoj upravi zbog neplaćanja iz vremena dok je držao kafanu, a Grejanje Pančevo protiv njega vodi izvršni postupak IV-5439/2010.

  Javni tužilac u Višem tužilaštvu u Pančevu je Gordana Čolić, za koju se sumnja da šuruje sa nekim advokatima. Za sve veće predmete se angažuje advokat Radmilo Stojić, suprug Čolićkine prijateljice, nekada zaposlene Trećeg opštinskog suda u Beogradu. Pojedine istrage spornih privatizacija obustavljene su pri samom kraju. Novac je u tim slučajevima uzimao Stojić i delio ga sa Čolićkom. Posebno se pominje slučaj finansijske istrage u vezi privatizacije DUP Slobode koju je kupio Živko Uzelac iz Pančeva, protiv koga je pokrenut krivični postupak pod brojem K-2/2012.

  Još se pominju i privatizacije preduzeća Seme Tamiš, DPP Dolovo, DPP Vojvodina iz Starčeva, JNIP Pančevac koje je kupio Nenad Marković. Privatizacije su raskinute, a u svim tim slučajevima, isto kao i u postupcima Agroživa i In-Veja, Čolićka je istražne radnje svodila na najmanju moguću meru i kontrolu finansijskog poslovanja nije sprovodila do kraja.

  Poznata je činjenica da ova tužilja štiti predsednika Opštine Vršac Čedomira Čedu Živkovića. Protiv njega postoji više krivičnih prijava koje Čolićka ili ne uzima u razmatranje ili stalno traži nove dopune kako bi postupak otegla u nedogled.

  Advokat Tihomir Knežević iz Vršca je finansirao proslavu Čolićkinog rođendana na privatnom ranču u Laudenovcu, u vlasništvu Branislava Matića, takođe iz Vršca. Na proslavi su bili prisutne starešine Policijske stanice Vršac, kao i istaknuti funkcioneri i privrednici ove opštine.

  Sa svojim prijateljima i poslovnim partnerima ona organizuje druženja po restoranima, a cehove (do sada su već prešli vrednost od milion dinara) plaća opština Vršac, o čemu postoji dokumentacija dostavljena istražnim organima.

  U tužilaštvu se nalazi prijava protiv čelnika opštine Vršac o nepoštovanju odluke Ustavnog suda Srbije u vezi primene Zakona o lokalnoj samoupravi. Čolićka ovu prijavu krije u najdubljoj fioci štiteći tako svoje izdašne dobrotvore. I o ovome su upoznati kako istražni, tako isto i nadzorni organi, ali se ništa ne preduzima.

  Tanja Šobat, presednika Prvog osnovnog suda u Beogradu da bi se apsolutno, ali baš apsolutno, mogla da posveti deljenju pravde, kad ide na godišnji odmor do aerodroma se zajedno sa suprugom odvozi službenim automobilom marke Škoda Oktavija, koja ima i šofera. Po povratku sa odmora čeka je opet vozač sa istom limuzinom, jer treba udobno i meko dovesti nosioca ove pravosudne  funkcije, njenog muža, kese iz fri-šopa, kofere… Nema veze što na bilbordu, baš na aerodromu, stoji lepo napisano, da su vožnje sa klimatizovanim taksijem svega osam evra.

I kad mlada ćerka imenovane predsednice na zimski odmor ide sa izabranikom svog srca, normalno je da je vozi ista limuzina.

Nedavno za Svetog Nikolu, u decembru 2012. godine, opet, a zašto da ne, Šobat lagana koraka, u ranim večernjim časovima (kad nije radno vreme suda) sa lepo upakovanom flašom pića u ruci odlazi u službeno vozilo Fijat Punto, registracije  BG022RP13 (pripada Prvom osnovnom sudu u Beogradu).

  Pripreme za Novu godinu za domaćina je uvek prilika da se ode u nabavku i pripremi za doček. Iz tih razloga, već spomenuti Punto, ličio je zadnjih dana 2012. na prepunjeni motokultivator nekog ozbiljnog vlasnika piljarnice: raznorazna pića, pakovanja vode, južnog voća i svega ostalog što je potrebno u toj prilici, opteretili su donji postroj ovog auta.

  Pošto je Tanja Šobat već pozapošljavala svu svoju rodbinu, službeni vozač pomenutog automobila postao je rođak njenog muža, koji auto koristi i za sopstvene privatne potrebe, posebno kada se ona, sva umorna od "rada", već oko ručka vrati sa posla na koji je otišla u 9 ujutro.

Ponekad u službenu limuzinu zna da sedne i pas gospođe Šobat. Tako je bilo i 11. februara 2013. u 12,30 časova, kada je to zabeležila naša kamera. Pomenuti Punto dovezao je rođaka Tanje Šobat i njenog psa do kuće u Zemunu, ulica Klare Cetkin 6. U toj zgradi porodica Šobat ima u vlasništvu ceo treći sprat, gde se nalazi stan sa četiri terase. U međuvremenu su od ovog jednog ogromnog stana napravljena dva poveća, jer se ćerkin momak ili prizetio ili jednostavno uselio.

Muž gospođe Šobat, nekadašnji radnik u Carini, tvrdi kako je porodica sve zaradila poštenim radom. Voleli bismo da čujemo recept kako se poštenim radom kupuje nekoliko stotina kvadratnih metara stana na Novom Beogradu, a dete šalje na studije u inostranstvo.

Kada je predsednica suda tako raskalašna i široke ruke, onda ni sudije ne moraju da postupaju po zakonu. U Prvom osnovnom sudu u Beogradu kao izvršni sudija radi Nataša Milutinović Pančevski, nekada razrešeni sudija Četvrtog opštinskog suda, vraćen na funkciju. Njen muž je Aleksandar Pančevski, sa sudijske funkcije razrešen jer je šurovao sa Zemuncima.

  Koji je tačno razlog Natašinog nezakonitog ponašanja, da li potpuno neznanje ili podmićenost, nije poznato. U slučaju 10-I-27546/10 sudija Milutinović Pančevski je pokušala da iz jednog stana u Beogradu iseli i osobu koja tu legalno boravi. Radi se o tome da su unuka i muž nosioca stanarskog prava izgubili spor protiv vlasnika stana i iseljeni su po izvršnoj presudi. Sam nosilac stanarskog prava i dalje sme da živi u stanu u Admirala Vukovića 37 u Beogradu, ali bi vlasnici i nje da se otarase, zbog čega traže od Nataše Milutinović Pančevski da bukvalno izvrši nalog za izvršenje u kome stoji da stan mora da bude ispražnjen "od svih ljudi i stvari".

  Beogradski advokat Goran Nedeljković je zato 26. januara 2013. v.f. predsedniku suda Tanji Šobat uložio pritužbu na rad pomenutog sudije, pošto je ona dva dana pre toga pokušala protivpravno da sprovede nepostojeću izvršnu presudu. S obzirom koliko je Šobat prezauzeta organizovanjem da službeni auto vozi njenog kućnog ljubimca i članove porodice, malo je verovatno da će imati vremena da obuzda sebi podređenog sudiju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane