Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Reagovanje

 

Reagovanje

 

("Dvojni udar ministra i njegovog kuma", Tabloid broj 201, 4. mart, 2010. godine )

 

 Do informacije, otkupom dokumentacije

 

Direktor beogradske kompanije Bullet, Nebojša Lojančić, u nameri da razjasni neke  detalje iz serijala o vojnim liferantima, gde se pominje i njegovo ime, dostavio je redakciji Tabloida hronologiju događaja od momenta objavljivanja tendera za prodaju municije 7,62x39, do trenutka zaključenja Ugovora između domaćeg komisionara firme Evako internacional i korporacije Century arms.

 

.......

 

8.06. 2007. godine, Uprava za snadbevanje objavila je konkurs za pismeno nadmetanje, za prodaju, između ostalog, i veće količine municije kalibra 7,62x39 mm.

Preduzeće Bullet je otkupilo konkursnu dokumentaciju kao zainteresovana strana u ulozi zvaničnog zastupnika-izvoznika korporacije Century arms iz SAD.

Na pismenom nadmetanju održanom 20.06. 2007, Bullet nije učestvovao iz razloga što je početna licitaciona cena koju smo saznali tek iz otkupljene konkursne dokumentacije, bila previsoka za plasman na tržište SAD.

Iz ovoga se nameću dva zaključka: da su za početnu licitacionu cenu znali, tj. da smo bili u posedu liste UBS namenjenoj prodaji, ne bi ni kupovali tendersku dokumentaciju, i nema mesta tvrdnji izveštača iz epicentra kriminala u MO (Ministarstvu odbrane, prim.red.), da je preduzeće Bullet dobijalo informacije o sredstvima koja će biti ponuđena na prodaju pre ostalih...

Iako evidentirano kao zainteresovana strana (na osnovu kupljene tenderske dokumentacije) preduzeće Bullet ni ja kao odgovorno lice nismo imali nikakva saznanja vezana za prodaju pomenutih ubojnih sredstava.

Početkom decembra 2007. godine dobio sam instrukcije od zastupane korporacije Century Arms da se informiše u M.O. da li postoji mogućnost da se u neposrednoj pogodbi kupi deo imenovane municije.

U vezi sa tim uputio sam zvaničan dopis zaveden u delovodstvu M.O. 19.12.2007. sa datom zvaničnom ponudom.

15.01.2008. dobio sm dopis br. 1583-324/06 od 14.01.2008 kojim se obaveštavamo da je 20.12.2007. održana neposredna pogodba na kojoj je tražena municija prodata.

Istim dopisom obavešteni smo da nismo pozvani da uzmemo učešće u neposrednoj pogodbi, zato što u vreme zakazivanja iste 13.12.2007. (7 dana pre održavanja) Uprava za snabdevanje nije imala informaciju o našoj zainteresovanosti.

Obrađivač akta bio je pukovnik Goran Marjanović  a potpisnik pukovnik Srđan Novaković.

Tim danom i tim obaveštenjem za nas (Century Arms, Bullet i mene lično) kupovina predmetne municije stavljena je ad acta sve do kraja januara 2009. godine.

Komentar o "povlašćenom" položaju nas kao "švercera i kriminalalca" na svilenim dušecima M.O. nije potreban.

Krajem januara 2009. od zastupane korporacije Century Arms dobio sam informaciju da se u krugovima trgovaca na svetskom tržištu "govorka" kako u Srbiji ima slobodno da prodaju oko 60 miliona  komada metaka pomenutog kalibra.

U vezi sa tim otišao sam lično u Upravu za snabdevanje o obratio potpukovniku Mikaš Draganu, za proveru informacije.

Informacija d aje roba prodata a neizvezena toliko dug vremenski period nije mi

 delovala ubedljivo imajući u vidu lična iskustva sa naplatom penala od strane M.O. u slučaju kašnjenja za jedan dan.

Konačno došao sam do informacije da je ovlašćeni komisionar M.O. firma"Evako International" čiji je direktor bio par meseci ranije preminuli pukovnik u penziji Vukašin Filipović.

Gospodin Mikša  me je informisao da preduzeće sad vodi Barbara Černič ćerka vlasnika preduzeća, Konrada Černiča. Obzirom da gospodin Mikša nije bio u mogućnosti da garantuje da su brojevi telefona preduzeća Evako, koje poseduje, ispravni, predložio mi je kontakt gospodina Hajdukovića koji mi je poznat kao saradnik firme MAR-STAR iz Kanade?

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane