https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kraljevo

 

Kraljevo

 

Život u rukama Džeka Trboseka

 

Sliku stanja u Zdravstvenom centru u Kraljevu, opisuje čitateljka Tabloida koja je jedva preživela "susret sa lekarskom strukom" u ovoj ustanovi

 

.......

 

Poštovana redakcijo,  kada sam na televiziji videla da su kraljevački novinari dodelili krin (priznanje) Zvonku Veselinoviću, direktoru kraljevačkog  zdravstvenog centra, i kako se šepuri pred kamerama, jako uznemirena, rešila sam da kroz istinitu priču mog najtežeg perioda u životu, kada je moj život visio o koncu, pokažem njegovo pravo lice...

Pre nekoliko godina zbog gojaznosti tražila sam zdravstvenu ustanovu (u kojoj se ugrađuje prsten na želucu. Moj otac je došao do saznanja da se ta operacija radi u kraljevačkoj bolnici i stupio u vezu sa Zvonkom Veslinovićem koji je za 2.000 evra prihvatio da mi ugradi prsten koji smo nabavili u Mađarskoj.

Iako smo bili spremni da istu operaciju platimo na blagajni on je predložio da me primi kao hitan slučaj zbog uklještene kile, jer operaciju ugradnje prstena ne plaća fond za zdravstvo... Odmah posle operacije, počele su komplikacije, povraćanje jaki bolovi, upala trbušne maramice, ponovo me operiše isti Zvonko Veselinović vadi prsten.

Posle više dana moje stanje sve lošije borim se sa životom, sledi treća operacija. Svakodnevna borba anesteziologa za moj život u šok sobi traje dva meseca. Bili smo šokirani kada smo posle svega saznali da ta vrsta operacije nikada ranije nije urađena u toj bolnici i da je hirurg prvi put radio takvu operaciju. To smo saznali od jednog anesteziologa.

Zbog ogromnih troškova u vezi sa mojim lečenjem (nekoliko stotina hiljada dinara) neko je obavestio policiju i tužilaštvo, ali ne zbog ugrožavanja života i falsifikovanja medicinske dokumentacije. Koliko vidim, umesto da bude u zatvoru on je još napredovao.

O svemu ovome postoji obimna dokumentacija u zdravstvenoj inspekciji ministarstva zdravlja, u policiji i tužilaštvu u Kraljevu.

 

(Ime i adresa poznati redakciji)

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane