Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

EPS

EPS

 

Kadrovski haos u senci rata između Elekroprivrede Srbije i ministarke energetike

 

Jednosmerna politika i naizmenično upravljanje

 

U poslednjih nekoliko meseci kadrovi SNS-SPS, skoro da su prevazišli prethodnu koaliciju DS-SNS. Kriterijum za kadrove je isključivo lični, predstavljen kao partijski, tako da su u EPS promenjeni skoro svo direktori u vrhu firme, njih oko trideset, a dovedeni su ljudi koji nikada nisu imali dodira sa strujom. Počelo je i čišćenje kadrova "po dubini" gde isto tako dovode kadrove koji se strujom nikada nisu bavili.

 

Insajder E - 7

 

U leto 2012. godine, zbog problema sa remontima koji su bili u kašnjenju EPS je morao da uvozi električnu energiju. Međutim, pošto je godišnju količinu električne energije, zbog hladne zime, EPS već uvezao, tražio je od ministarstva energetike dozvolu da tokom mesece septembra 2012. godine uveze izvesne količine električne energije. Ministarstvo je ovlašćeno da u ovakvim slučajevima daje ovakve vrste odobrenja. EPS je tokom leta 2012. godine slao nekoliko pisama ministarstvu sa ovim zahtevom. Kada je krajem jula 2012. godine formirana nova Vlada Srbije, ovakav zahtev je dostavljen i novom ministru i pisano i usmeno. Zahtev je usmeno istaknut na sastanku ministarke Mihajlović sa direktorima EPS početkom avgusta 2012, a zatim, posle par dana i na sastanku ministarstva sa EPS-om oko energetske situacije.

 EPS je u prvoj polovini avgusta poslao nekoliko dopisa ministarstvu  tražeći da se dozvoli uvoz električne energije tokom septembra. Ministarka Mihajlović se zbog svoje poznate netrpeljivosti prema EPS-u oglušavala o njihove zahteve, izmišljala razne nepotrebne dodatne zahteve da bi ih na kraju redom odbacivala.

Tek imenovanjem novog generalnog direktora EPS-a, Aleksandra Obradovića iz Srpske napredne stranke, i na njegovo insistiranje, ministarka je u razmatranje uzela zahtev EPS i odobrila dodatni uvoz tek krajem septembra 2012. Tako je tokom leta prošle godine EPS imao problem sa završetkom remonata termoelektrana, pošto je zbog nedostatka novca završetak tih radova kasnio.

U isto vreme, leto 2012 je bilo izuzetno sušno, tako da je EPS u septembru zbog loše situacije, a da bi izbegao restrikcije struje, pokrenuo preskupe Panonske elektrane iz Novog Sada. Te elektrane imaju proizvodnu cenu od preko 100 evra za jedan megavatsat! Uvozna cena je tada bila  oko 55 evra po megavat satu, što znači da je EPS svaki proizvedeni megavat sat iz Panonskih elektrana plaćao preko 60 eura  skuplje, nego da ga je uvozio! U tom periodu EPS je iz Panonskih elektrana Novi Sad napravio oko 52.300 MWh što pomnoženo sa  pomenutim gubitkom od oko 50 evra po megavat satu, daje čistu štetu EPS-u od preko 2,5 miliona evra. Ova šteta je nastala jer ministarka Mihajlović nije želela da izađe u susret opravdanom zahtevu EPS-a. Ministarka Mihailović je u jesen 2012. godina zahtevala da EPS od Elektroprivrede Republike Srpske kupi izvesne količine struje, jer je to navodno jevtinije pošto se tako eliminišu trgovci. Pri tome je svesno obmanjivala javnost da je EPS i do tada mogao da kupuje struju na sličnim tenderima sto nije istina posto se tržište struje otvorio tek od početka 2013, pa posto deo energije prodaje na slobodnom tržištu može da tu energiju kupuje bez zakona o nabavkama.

EPS je tada, pod pritiskom  ministarke Mihajlović, napravio tri greške...Prvo preplatio je struju koju je kupio, drugo, kupio je energiju i tokom leta kada mu energija ne treba, i treće, kada je video da cena energije pada, nije otkazao ugovor. Tabloid je pre nekoliko meseci detaljno pisao o ovom slučaju. Takvo činjenje ima za posledicu da je EPS, jer skupo kupuje struju, prinuđen da je skupo i prodaje, pa je tako nekonkurentan izgubio jednog od najvećih potrošača - Meser, a i drugi kupci koji su sa EPS sklopili ugovore da od EPS-a pod tržišnim uslovima kupuju struju, traže smanjenje cene i prete otkazivanjem ugovora.

Mirjana Filipović, pomoćnik ministarke Mihajlović, ovih dana je podnela ostavku i zbog ovakvog ponašanja svoje pretpostavljene. Naime, Mirjana Filipović je na mesto pomoćnika ministra došla iz direkcije EPS-a za trgovinu električnom energijom i nije se slagala sa ponašanjem ministarke Zorane Mihajlović i direktora trgovine EPS Dragana Vlaisavljevića. koji po nalogu ministarke svoje neuspehe u trgovini električnom energijom predstavlja kao uspehe.

 Sve ove promene se događaju pod rukovodstvom glavnog kadrovika EPS, Aleksandra Jokića, čiji su izuzetni kvaliteti dostupni i na Youtube.

Poznato je da je Jokić u Elektrovojvodini zaposlio bez ikakve potrebe oko 50 ljudi, a u Elektrodistribuciji Beograd 75 ljudi, isključivo kancelarijski kadar i rođaci članova SNS, a u EDB su dovođeni isključivo poreklom sa Kosova odakle je i direktor Rajović.

Za kontrolu neposlušnih služi Jovan Koprivica, direktor interne kontrole, koji čim se neko usprotivi Jokiću, krene da ispituje navodne  zloupotrebe. Pri tome niko ne vodi računa o proizvodnji struje i njenoj maloprodaji. Gospodin Vučić, sa svojim kadrovima kao sto su Jokić, Koprivica, Kržević, Grčić, Rajević (Kesten grupa), Laković (crnogorski lobi), Gvozden Ilić (DS direktor u Kragujevcu, ali zapošljava rođake Jokića)...Na sledećim izborima ne može da računa sa glasovima zaposlenih u EPS.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane