Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Valjevo-pismo

 

Valjevo-pismo

 

Tajkun u krivolovu 

 

Na žalost, u Srbiji ništa nije uređeno da ni posle šezdeset godina od nacionalizacije (1946), dođe nova, demokratsko -krivolovna otimačina. Narod ćuti i očekuje iz generacije u generaciju poštovanje zakona i pravdu, ostavljajući tako u amanet  bližnjima da istraju u paklu.

Naslednici Koste Aleksića, čuvenog predratnog veleposednika iz Valjeva, otkrili su još jednu, u moru katastrofalnih katastarskih malverzacija u ovom gradu. Zemlja i kuće, koje nisu bile nacionalizovane, u mestu Jovanji-Balinović  kod Valjeva, koristilo je Društveno vodoprivredno preduzeće ˝Erozija˝  Valjevo.

 Uoči donošenja zakona o restituciji,  24. oktobra 2008. godine, uz svesrdnu  podršku moćnika Demokratske stranke, država sa tuđom imovinom izlazi na javnu aukciju, preko zloglasne Agencije za privatizaciju, a bez provere vlasničke dokumentacije, u ruke "novog vlasnika", Radeta Nikolića zvanog Bosanac, iz Majura kod Šapca, a pod nazivom PD ˝Erozija˝ad Valjevo, delatnost "Rasadnik", koju ubrzo pripaja svojoj kompaniji ˝Inter Kop˝.

Niko se nije osvrtao na činjenicu da su se sve parcele i kuće u katastru vodile na jedinog i pravog vlasnika, Kostu Aleksića, sve dok  njegova familija to nije saznala, prikupljajući papire za restituciju, kada je postalo jasno da navedena imovina nije bila oduzeta i da čak ni država nije plaćala najam za nju!

Davali smo katastru u Valjevu zahtev da nas pozovu u slučaju sravnjenja za izlaganje, što nikada nisu učinili. U oktobru 2010. godine, uz pomoć "iznajmljenog komšije", vlasnik  tog poseda preko noći postaje PD˝Erozija˝, i biva zaveden odmah u katastru u Valjevu!

Potom, PD˝Erozija˝  radi svoje osnovne delatnosti, gradnje brane, raseljava stanovnike Podbukovine na nenacionalizovane i nacionalizovane parcele, vlasništvo Koste Aleksića, kao da je to njihova dedovina. Sada se Rasadnik nudi novom, čuvenom kupcu važnih nekretnina iz Valjeva, kome možda i nisu važne malverzacije koje nasleđuje.

Da li će u ovoj zemlji ikada doći kraj ovakvom protivrpavnom nasilju?

Ponosni smo na pradedu, Kostu Aleksića, koji je bio svetli lik valjevskog kraja i čije prezime su uzimali meštani Jovanje, u znak zahvalnosti, jer im je poklanjao svoju, a ne otetu zemlju.

 

S poštovanjem, Daira Branđolica-Pavlović,

potomak Koste Aleksića,

 

Valjevo

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane