Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Banat

 

Nazadnjaci u Zrenjaninu se spremaju da smene i sopstveni grad

 

Seča, od svega preča

 

Vrhuška zrenjaninskih nazadnjaka na vlasti, formalno naprednjaci, ne može više da prevari ni najobičnijeg laika. Trenutni vlasnici vlasti ovdašnjeg „Nazadnjačkog Carstva", mesečari koji hodaju unatraške, zaposeli su sve oblake nad Zrenjaninom.  Izgubivši dodir sa realnošću i najskromnijim potrebama sugrađana, gomilaju nazadnjačke kadrovike po principu, najgori su najbolji poslušnici. 

 

Zoltan Horvat

 

Pošto čovek u Zrenjaninu? Laka je to i, nikad jeftinija roba. Dokupljivanjem " nazadnjačke robe" stiglo se do većine od 37 od ukupno 67 odbornika, ali ni to nije pomoglo da se šesto zasedanje gradskog parlamenta okonča po unapred pripremljenom scenariju. Prekinuto je pre novog talasa smenjivanja do besvesti svih onih koji nazadnjaštvo u Zrenjaninu ne prihvataju kao bespogovorno slugeranjstvo Mister Džegeru, kumašinu ministra poljoprivrede i još nekolicini vrhovnika SNS-a. Prvi sledeći za "seču" je Milan Putić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija, kadar koalicionog DSS. Putić se još na početku svog mandata „opasno" zamerio Mister Džegeru & Nazadnejšns Company zbog odbijanja kupovine toalet papira od unapred pripremljenog dobavljača.

Ako se prošle godine "vrat slomio" i bivšem direktoru Miloradu Bjelogrliću, zaštitnom znaku JKP Vodovod i kanalizacija poslednjih decenija, Putić je još lakši zalogaj, pa zrenjaninski nazadnjaci redom sklanja neposlušne. Usput, tu je i odluka skupštine grada o izgradnji fabrike vode u Zrenjaninu, za koju je potrebna garancija države (cirka 25 miliona evra), što dovodi do egzekucije da direktor iz redova SNS mora brati lovorike.

U pomoć ovdašnjim nazadnjacima pritekao je i odbornički  "ubitačan tandem" novog kadrovskog talasa mađarske nacionalnosti. Zoltan Halai je suvereni direktor osnovne škole "Servo Mihalj" u Mužlji, a Ištvan Puškaš, do juče praktično niko, danas je čovek koji sa svojim brusom vedri i oblači u zrenjaninskom SVM.

 Prema rečima ministra poljoprivrede, baš ova dvojica bogomdanih kadrova, sada i odmah, rešavaju problem deficita nacionalnih manjina u lokalnoj vlasti. Halai i Puškaš, do prekjuče odbornici SVM, od juče su potpredsednik skupštine i član gradskog veća za nacionalne manjine. Da li je neko nešto pitao članstvo SVM o ovakvim novim gromadama jeftine lokalne političke scene? Nije, niti će, jer najnoviji "ubitačan tandem" u besprekornoj garderobi i sa retko uglađenim manirima, uživa neograničeno poverenje gosn' Ištvana Pastora, predsednika stranke.

Kako se birokratski svet prilagođava nazadnjacima u Zrenjaninu? Vrhunski, uvlakački i pokorno. Jasmina Malinić, načelnica gradske uprave, bivša uspešna prodavačica Oriflame proizvoda po kancelarijama, dobila je zadatak da nagr(a)đuje isključivo one birokratske veličine koji, iz meseca u mesec, iz godine u godinu, pokazuju izuzetno zalaganje u radu i izvršavanje poslova. Redovno uvećanje plate za lepe procente, dobila je, gle čuda, prva na spisku za prvi mesec 2013, Sanja Zubanov, nova novcijata načelnica Odeljenja za opštu upravu, njena retko odana saradnica, bliži, dalji i sve po spisku rod po svim linijama. Pravna regulativa u Gradskoj kući je, najblaže, u totalnom haosu, što, naravno, mora da se stimuliše. Pa se, na sličan način, vernost i odanost prema nazadnjacima vraća kroz stimulacije i ekstra lovu uvek, jednim te istim, šefovima (Stojan Kralj, Vojislav Subin, Ljiljana Babović, Snežana Ubović, Ratković Panić Mila...).    

A šta radi aktuelni junak sada nazadnjačke filozofije pokoravanja Zrenjanina? David Dimkić, popularni Dača, pomoćnik gradonačelnika za finansije se toliko uživeo u ulogu sudbonosnog sprovodnika para iz gradske kase, da mu se pred očima, neretko, dupliraju stvari. Tako je nedavno, istog dana, ručkao sa dvojicom svojih pajtosa u iznosu od 26 hiljada dinara, ali je zbog žestokog tempa i brda obaveza, par sati kasnije, sa istim pajtosima, na istom mestu, još jednom ručkao za dve hiljade dinara manje potpisan račun. Ovaj kadrovski genije, retko odan ministru poljoprivrede po ženskoj liniji, istakao se i prilikom rasprave o evidentnom lopovluku gradske elite. Kratak komentar legendarnog Dače bio je, čuj, krade, al on je član SNS?

Sluganjstvo na visokoj nozi osladilo se i nekim direktorima javnih preduzeća. Supruga jednog od njih nije imala sluha za učestalo muževljevo ljubakanje sa strane (inače ministrovog favorita), pa je, prvo, izbacila supruga iz stana, a onda su kroz prozor poletele i lične stvari ljubavnika mladih zrenjaninskih cura. Mladi zrenjaninski direktor je spas, a šta drugo, potražio kod svog omiljenog ministra, pa se narednih dana, daleko od očiju javnosti, očekuje pomirenje supružnika, jer život na visokoj nozi u ovakvim vremenima, jednostavno, nema cenu.

Šta reći za Božidara Vorgića, bivšeg direktora Narodnog Muzeja u Zrenjaninu? Smenjen je od strane nazadnjačke kompanije zbog retko uspešnog vođenja ove ustanove (Narodni Muzej je u vreme njegovog mandata proglašen najboljim u državi), i realne opasnosti da ugrozi imidž novih gospodara Zrenjanina. Danas je Vorgić "utamničeni " pomoćnik bibliotekara, a koliko juče, bio je šef tima za odbranu, onomad utamničenog Gorana Kneževića! Na godinu dana od penzije, gospodin Vorgić dostojanstveno podnosi tek jedan od mnoštva teško razumljivih obračuna bivšeg utamničenog protiv svih onih koji su mu, kada mu je bilo najteže, konkretno i stručno, založivši sopstveni autoritet, značajno pomogli.

Da nije baš sve tako, kako se zrenjaninski svet slatko smeje seriji "junačkih" nazadnjačkih poduhvata, govori i podatak da je u hijerarhiji gradske uprave svoje zasluženo mesto našla i supruga Darija Vićentijevića, prvog advokata odbrane bivšeg utamničenog.

I, ajd' sad neko da kaže, kako u Zrenjaninu nema rasprodaje ljudi za parče leba, da nema humanih i zahvalnih ljudi, i kako se, s vremena na vreme, selektivno, dobro mora vraćati dobrim.   

 

Elita ne šeta

 

 

Šetnja za Zorana Đinđića bila je povod da put Beograda krenu dva autobusa puna putnika. Jedan u režiji Branislava Gute Grubačkog, doslednog borca za izbavljenje Zrenjanina iz kandži birokratske partokratije, drugi pod zastavom LDP.

Šetnji po lepom sunčanom danu i uspomeni na dokazanog prijatelja Zrenjanina pridružili su se Predrag Jeremić, lokalni funkcioner DS i Branislav Knežević, funkcioner LSV. I, niko više od nekadašnjih izvikanih demokratskih funkcionera. Gordana Kozlovački, direktorka zrenjaninske bolnice u večitoj izgradnji, mega popularna Domaćica Goca, stigla i do statusa kume slave DS, nije imala vremena za, tamo neke šetnje, jer je bila zauzeta donošenjem odluke o povećanju sopstvene plate za trećinu. Ni preostali (večiti) demokratski doajeni grada, poput Gorana Kaurića, dr Zlatomira dr Kozlovačkog, bivšeg gradonačelnika, Milete dr Mihajlova...  nisu pronašli vremena za šetnju i odavanje poštovanja čoveku koji im je omogućio da se vinu u lokalne visine, i...,, tresnu (zasluženo) u kilavu opoziciju. Po meraku novog lokalnog bahatog preduzeća, nazadnjačke kompanije.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane