Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otima~ina

Otimačina      

 

Lokalni tajkuni u Grockoj zatvorili jednu celu ulicu i preveli državno zemljište u privatno

 

Obraše se "Vinogradi"

 

Kad u neki posao uđu lokalni finansijski moćnici, sve što im je potrebno biva im dato, čak i mimo zakona. Tako su u Grockoj dva opštinska tajkuna ne samo dobili pravo raspolaganja državnom imovinom, već im je poklonjen i deo javne saobraćajnice.

 

Milan Glamočanin

 

U želji da se razviju turizam i ugostiteljstvo u opštini Grocka, Narodni odbor 21. aprila 1960. godine od ranijih sopstvenika preuzima kuću, pomoćne objekte sa dvorištem površine 5,40 ari na katastarskoj parceli 1537, kao i njive, voćnjake i vinograde površine oko tri hektara. Sa ambicijom da opština dobije ekskluzivni restoran, kupljeni objekat je rekonstruisan i proširen iz sredstava Beograda i same Grocke. Upravljanje kasnije nadaleko čuvenog restorana Vinogradi prepušteno je ugostiteljskom preduzeću Metropol koje je postalo korisnik društvene imovine, ali bez prava da istom raspolaže.

  Metropol sve do 1994/95. objavlja svoju osnovnu delatnost u pomenutom objektu. Posle toga, sve do 1999. objekat se izdaje privatnim ugostiteljima, što je predstavljalo početak njegovog nezakonitog korišćenja. Zakonskim regulativama iz 1995. do 1997. godine društvena imovina je prešla u državno vlasništvo, a korisnici su bili u obavezi da do 31. marta 1997. godine dostave podatke o nepokretnostima koje koriste, kao i akte o sticanju, odnosno dobijanju na korišćenje tih nepokretnosti. Pošto Metropol nije dostavio traženu dokumentaciju nikada nije ni vođen postupak za zaključivanje sporazuma za utvrđivanje udela državne svojine. Tako ovo preduzeće prestaje da bude legitimni korisnik sredstava u državnoj svojini.

  Uprkos tome, pred Petim opštinskim sudom u Beogradu 15. oktobra 1999. godine između hotela Metropol, kao prodavca, i Univerzal banke kao kupca biva overen ugovor o prodaji restorana Vinogradi sa sve korišćenim zemljištem. Hotelsko preduzeće Metropol je rešenjem V-Fi 5552/00 dana 31. maja 2000. izbrisano iz privrednog registra.

  Sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu Dušan Agatonović avgusta 2003. donosi nezakonito rešenje da se Univerzal banka uknjiži kao vlasnik objekta, ali ne i celokupnog zemljišta. Osnova za ovo bio je navodni hipotekarni kredit koji je Metropol uzeo od Univerzal banke, pri čemu sudija previđa činjenicu da državno vlasništvo ne može da bude zaloga za kredite privatnih lica. Posle toga je banka uspela da se uknjiži da ima pravo korišćenja i tri hektara u međuvremenu u gradsko-građevinsko zemljište preimenovane imovine i to sa pravom raspolaganja i prometa.

  Služba za katastar opštine Grocka, odnosno njen načelnik Zaviša Jovanović dozvoljavaju postupak preparcelizacije državne imovine na osnovu akta koji je načelnik opštinskog Odeljenja za urbanizam Dragan Stefanović izdao nepoznatog dana (?!) avgusta 2005. Pomenuti Stefanović će i nepoznatog dana u decembru 2005. ponoviti krivično delo zloupotrebe službenog položaja, jer nelegitimnom licu Avala investu d.o.o. izdaje isti Akt o uslovima za formiranje građevinskih parcela koja su u vlasništvu Republike Srbije.

  Tokom 2006. godine, u želji da se reši objekta za koji nije uspela da pribavi upotrebnu dozvolu, Univerzal banka sa preduzećem Omega komerc doo iz Beograda sklapa kupoprodajni ugovor kojim pomenute nepokretnosti prelaze u vlasništvo, odnosno korišćenje kupca. Već 22. maja 2007. Omega komerc nepokretnosti prodaje Autovojvodini AD iz Novog Sada. Pošto od opštine nije uspela da dobije legalizaiju objekta, Autovojvodina aprila 2008. nepokretnosti prodaje Avala investu doo iz Grocke u vlasništvu Nenada Vukovića i Mileta Panića, lokalnih finansijskih moćnika.

  Zbog toga, sve ono što je do tada bilo nemoguće postaje moguće, pa novi vlasnici dobijaju čak i više. Građevinsko zemljište u svojini Republike je preparcelisano, Avala invest dobija pravo korišćenja tog zemljišta, bespravno otuđena imovina je legalizovana, zatim je bez ikakve dozvole izgrađen novi objekat na mestu gde je nekada bio restoran Vinogradi, a pride je za potrebe rada objekta zatvoren javni put - ulica Hajduk Veljka.

  Avala invest je sve ovo ostvarila uz pomoć Dragana Stefanovića i Milene Zdravković, ranijih načelnika Odeljenja za građevinsko-urbanističke poslove, Dragana Stošića i Mirajane Nikolić, bivšeg i sadašnjeg načelnika Odeljenja za opštu upravu, Miodraga Pavlovića i Ivane Savković, načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove, Jasmine Potić, bivše načelnice Odeljenja za upravu, Vukosave Janković i Desimira Vuksanovića, bivšeg i sadašnjeg Opštinskog javnog pravobranioca, Bogosava Samardžića, Zaviše Jovanovića i Lidije Miličev.

  Grupa građana Grocke je preko svog advokata Dejana Alaga tužilaštvu za organizovani kriminal podnela zahtev da isto interveniše i spreči dalju uzurpaciju državne imovine od strane lokalnih tajkuna. Za sada se tužilaštvo još nije oglasilo.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane