Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Korupcija

Korupcija

 

Obračun u Sportskom savezu Srbije: sve zbog fotelje i budžeta od 110 miliona dinara

 

Kolika je plata jednog delegata?

 

U Srbiji ni izbor predsednika Sportskog saveza ne može da prođe bez podmićivanja i skandala. U igri je veliki novac koji se zahvata iz republičkog budžeta, tako da je sve dozvoljeno. O svemu šta se dešavalo iza kulisa izborne skupštine SSS-a piše Tabloidov saradnik, član izbornog štaba kandidata Ivana Bakića i član koordinacionog tela SNS-a za Republiku Srpsku, Đorđe Višekruna.

 

  Đorđe Višekruna

 

 

  Savet za sport Srpske napredne stranke u centrali stranke drži redovno sastanke, ali se ništa ne pita. To je bio jedan od razloga zašto je Borislav Pelević napustio stranku. Aktuelna ministarka za sport i omladinu Alisa Marić je privatnim linijama dospela na tu funkciju, a zatim je takođe privatnom linijom dovela Predraga Peruničića za državnog sekretara, koji je samo da bi ispunio formu potpisao stranačku pristupnicu. Članovi stranke su revoltirani ovakvom kadrovskom politikom, ali se oni slabo pitaju.

  Republički Savet za sport SNS-a kandiduje Ivana Bakića za predsednika Sportskog saveza Srbije, protivkandidat mu je Aleksandar Šoštar, dotadašnji predsednik,  a izbori se održavaju 15. marta 2013. godine u 12 časova u zgradi opštine Stari grad u Beogradu. Bakić je u trenutku kandidature bio član Glavnog odbora SNS-a i direktor SRC Voždovac. On o svom trošku tokom izborne kampanje obilazi skoro celu Srbiju. Oko 4. marta iz centrale SNS-a, sekretarica predsednika stranke poziva sve odbore da daju podršku Bakiću, dok opštinske vlasti, tamo gde vlada SNS, vrše pritiske na sportske saveze da menjaju ranije donete odluke i umesto Šoštaru podršku daju kandidatu SNS-a.

  Takođe i Ministarstvo sporta naređuje savezima da podrže Bakića i tako se preko noći situacija menja. On tada ima podršku 116 od 198 delegata, što je više nego dovoljno za izbor na čelo SSS-a. Šoštar i njegovo rukovodstvo su u panici, naprednjaci po Srbiji su ubeđeni u promene i njima zadovoljni, a očekuje se još jedino izborna skupština Sportskog saveza Srbije da verifikuje unapred poznati rezultat.

  Nedelju dana pred skupštinu, Šoštar shvata da je izgubio i prinuđen je da pregovara sa vrhom SNS-a da se povuče podrška naprednjaku Bakiću, iza koga je stala kompletna stranka. Bez obzira što je Šoštar kadar socijalista, G17 plus i DSS-a, a Bakić SNS-a, iz centrale stranke samo dva dana pred skupštinu daju zeleno svetlo Ministarstvu sporta, konkretno Peruničiću da zove sve Saveze u Srbiji i da im saopšti: Bakić ima podršku stranke, a možda i nema, zato glasajte za Šoštara.

  Do tada je predsednik novosadskog ogranka SNS-a i gradonačelnik, Miloš Vučević, svaki dan pričao Bakiću da će nazvati sve odbore u Vojvodini da glasaju za njega, pa je tako naterao Savez iz Novog Sada da Bakiću pošalje pismo podrške, što su svi mediji i objavili. Na izbornoj skupštini dva dana kasnije, na javnom glasanju delegat Novog Sada je svoj glas dao - Šoštaru. Isto su uradili i ostali gradovi u kojima su naprednjaci na vlasti, te tako mogu da utiču na glasanje lokalnih sportskih saveza.

  Ovakvo menjanje odluka upravnih odbora saveza, koji su prvo podržali Šoštara, pa Bakića, pa onda opet Šoštara, najbolje ilustruje haos u kojem se ova država nalazi. Članovi slepo izvršavaju naloge vrha SNS-a koji očigledno ne zanima dobrobit ni stranke, a još manje države, već se rukovodi samo ličnim interesima.

  Obećao je isti taj vrh SNS-a podršku Bakiću, koji je to i zaslužio zajedno sa svojom ekipom omladinaca sa Voždovca, jer je odradio pred republičke izbore kampanje po celoj Srbiji i Republici Srpskoj, gde je i koordinator Srpske napredne stranke. Kada tako prolaze najbliži i najpoverljiviji saradnici, šta onda da očekuju drugi?

  Bakić je uložio nekoliko hiljada evra sopstvenog novca, zadužio se, vrh stranke mu je rekao da se kandiduje i u zadnjem trenutku mu je zabio nož u leđa.

  Kako se u roku od samo nekoliko dana desio ovaj kopernikanski obrt? Zašto je Šoštar dobio 130, a Bakić samo 50 glasova?

  Konačno, dolazi 15. mart i izborna skupština. Ceo tok skupštine je mirisao na režiju i izvesnost. Konferensije sa neskrivenim ushićenjem i suvišnim epitetima i prilozima prikazuje biografiju aktuelnog predsednika. Vreme čekanje izveštaja verifikacione komisije prekraćeno je pričom o radu Sportskog saveza u pređašnjem periodu, a bez rasprave i jednoglasno (oponenti nisu ni uzeli učešće u glasanju) usvojene su izmene pravilnika, kao i izveštaj sa poslednje sednice i finansijski izveštaj.

  Posle izlaganja kandidata, kreće tirada o čistoti sporta i prljavštini politike (predsednik Šoštar je na to mesto prethodno dospeo 2009. godine, posle direktnog lobiranja iz kabineta Branka Lazarevića!). Šest govornika se po klišeu ređalo istim snishodljivim govorima, a na govore naklonjene Bakiću nastupao bi neparlamentarizam iz prvih redova, listom "spontano" popunjenih pristalicama aktuelnog predsednika.

  Naposletku, glasanje o glasanju donosi konačan čin: glasa se javno i to obrnutim redosledom od onog spiska prezentovanog na sajtu Sportskog saveza, odnosno, umesto opštinskih saveza, do tada većma okrenutih Bakiću, glasaju granski savezi. Ovakva startna prednost unosi nespokoj kod delegata, te se dešava da njih petoro napušta salu (delegati iz Niša, odjednom, upravo u trenutku glasanja, odlaze u toalet!), još petoro ostaje uzdržano od glasanja, a dvadesetoro menja prvobitni stav i glasa za kasnijeg pobednika.

  Prostom matematikom, dolazi se do pedeset glasova koji bi svakako uticali na drugačiji rezultat, moguće nedovoljan, ali sigurno ravnopravniji. Ove izbore su obeležili direktni pritisci, pozivi, promene delegata u poslednji čas, ispisivanje ovlašćenja mimo odluka saveza, te su tog istog popodneva usledili pozivi savezima, ionako selektovanim i diskrimisanim, koji su protivno glasali po ranijem nalogu Ministarstva sporta.

  Ivan Bakić je u svojoj kampanji obišao preko četrdeset opštinskih odbora SNS, slike obilazaka se mogu pronaći na internetu, na fejsbuk profilu potpisnika ovih redova, koji je bio član Bakićevog izbornog štaba zadužen za Vojvodinu, zajedno sa Milošem Vučevićem, gradonačelnikom Novog Sada, a predsednik izbornog štaba je bio Nebojša Stefanović, predsednik skupštine Republike Srbije. Na poslednjem sastanku izbornog štaba Stefanović je javno podržao kandidaturu Bakića.

  Dan uoči izborne skupštine Sportskog saveza Srbije, 14. marta 2013. u 20 časova, održan je sastanak Bakićevog izbornog štaba u restoranu "Romantika" u Savskoj ulici u Beogradu, pred 120 naprednjaka, od kojih su 86 delegati skupštine Sportskog saveza. Od pomenutih 86 delegata koji su jeli, pili, dali javnu podršku Bakiću i spavali u obližnjem hotelu "Konačište", sve o trošku kandidata koji ih je pozvao, sutra dan svega 51 je glasao za njega!?

  U isto vreme, u hotelu "Slavija" u Beogradu, trajao je i sastanak izbornog štaba Šoštara i delegata koji njega podržavaju. Pored povlačenja podrške vrha SNS-a, odnosno Ministarstva sporta oličenog u Predragu Peruničiću, bio je još jedan argument koji je ubedio naprednjake da promene opredeljenje. Naime, Šoštarev izborni štab, smešten u zgradi opštine Stari grad, gde je bilo glasanje, delio je od 3.000 dinara do 100 evra delegatima da glasaju za njihovog kandidata! Neki od dosetljivih naprednjaka su se tako naspavali, najeli i napili na račun Bakića, a kada im je saopšteno da njega centrala stranke više ne podržava, onda su još uzeli i džeparac od Šoštara, pa se vratili zadovoljni u svoje opštine!

 Postavlja se pitanje kako to oni koji pripadaju stranci koja se navodno bori protiv kriminala i korupcije mogu da se prodaju za 30 ili 100 evra? Inače postoje snimci ovog podmićivanja.

  Razlog za ovako ogorčenu, bespoštednu i skupu borbu oko fotelje prvog čoveka Sportskog saveza Srbije leži u činjenici da SSS raspolaže godišnjim budžetom od preko 110 miliona dinara, a tu je još i nekoliko desetina miliona koji se dobijaju na račun različitih projekata! Tako će Šoštaru i njegovim saborcima ova investicija u kupovinu glasova brzo i višestruko biti vraćena.

 

 

A 1.

 

Dokle?

 

  Član i portparol Bakićevog izbornog štaba, Jadranka Jevtić, koja je i urednica na KCN televiziji, posle glasanja objavila je sledeći komentar na svom fejsbuk profilu:

  "...Ljudi su me gledali u oči i govorili da gospodin Šoštar nije pomagao finansijski, niti mu je noga kročila u mestima gde su lokalni savezi, da ga znaju samo preko televizije. A danas su ti isti glasali opet za njega! Ko je ovde lud? Kakva je ovo zemlja? Ko ovde radi? Danas se stidim, posle ovoliko godina i opet ponovljenih lekcija, gde živim. A svi ćute. Opet izgovori, manipulacije, vađenja...Dokle?"

 

GLOSA

 

Šoštarev izborni štab delio delegatima od 3.000 dinara do 100 evra, da glasaju za njihovog kandidata

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane