Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Korupcija

 

Korupcija

 

Poreska uprava: sa novim čovekom u starom pravcu

 

Poreznik na probnom radu

 

U pismima koje je redakcija Tabloida dobila od autora potpisanih kao "Savesni građani Slovenije i Srbije, Celje-Subotica", ukratko je opisano "lik i delo" Ivana Simiča, čoveka koji je od početka 2013. godine na dužnosti direktora Poreske uprave u Srbiji. Između ostalog, u pismima iz Celja i Subotice, izneta je teška optužba da je Simič u skorijoj prošlosti učestvovao u nameštanju tendera, te da je na novoj dužnosti u Beogradu odmah bio u sukobu interesa kao direktor firme "Simič & Partners", ali i kao saradnik više slovenačkih banaka. Redakcija pisma objavljuje uz neznatna skraćenja.

 

.....

 

Već smo 30. marta 2013. godine, nadležnima prijavili težak konflikt interesa kod ravnatelja Porezne uprave Ivana Simiča. Prijavili smo i namještenu javnu nabavku rečenog ravnatelja i njegovih prijatelja iz Sindikata Porezne uprave, koji su, po tom osnovu, činili glasačku većinu u tenderskom povjerenstvu za nabavu nove elektroničke i informatičke opreme.

Ova nabavka je izlišna jer u Poreznoj upravi oprema je na zavidno visokom nivou i održavana je. Nije slučajna sličnost između ovog posla ''desetljeća'' i dovođenja Ivana Simiča na stožerno mjesto Porezne uprava. Ovaj biznis košta će domovinu Srbiju ogromnih para samo da bi se neki pojedinci obogatili na korupcijski način.

Na dolje navedenim ''http'' (internet adresama) sukladno se vidi da je direktor Porezne uprava Simič i sada stožer više tvrtki u Sloveniji koje se bavi prodajom kompjuterske opreme i računalnih programa za računovodstvo koje hoće i Srbiji prodati po skupoj cijeni mimo javne nabave suglasno zakonu!

 Ova Simičeva tvrtka vodi finansijske knjige i srpskim tvrtkama tako da je Simič u ogromnom sukobu interesa. Priča se među gospodarstvenicima Srbije, kojima Simičevi uposlenici vode finansijske knjige neće biti pod ''control supervision'' (specijalnom kontrolom Poreske uprave, prim. red.). Zato tražimo da se Simič razriješi kao direktor Porezne uprave i namješteni tender u Poreznoj upravi obori...

 

Pravednik i 12 tužbi

 

Direktor Poreske uprave Ivan Simič, došao je iz Slovenije praćen propagandom o velikom stručnjaku, i reputacijom "našeg čoveka". Ovo drugo i jeste problematično više od onog prvog. Naime, Simič je rođen u mestu Grad, kod Murske Sobote, u Sloveniji. Otac mu je iz sela Bioska iz okoline Užica, pa tako ima i srpsko državljanstvo. Završio je Vazduhoplovnu gimnaziju "Maršal Tito" u Mostaru, a onda se vratio u Sloveniju na studije prava. Na pravima je magistrirao, a onda se uhvatio i studiranja na Fakultetu za sport u Ljubljani.

 Počeo je u Iskra komercu, ali mu je, zbog dokazivanja, malo bilo i osmočasovno radno vreme, pa je za popodnevne sate otvorio računovodstvenu firmicu koja je uskoro prerasla u preduzeće za poresko savetovanje. Postao je i jedan je od osnivača Društva poreskih savetnika Slovenije.

 Šira javnost ga je upoznala u januaru 2006. godine, kada ga je predsednik Vlade Slovenije Janez Janša postavio na čelo Poreske uprave. Tu se zadržao dve i po godine, i uprkos mnogim skepticima za vreme njegove "vladavine" Poreska uprava Slovenije je preseljena, pripremljen je novi informacioni sistem i pojednostavljeno poslovanje. Poznavaoci kažu da je Poreska uprava Slovenije u to vreme godišnje štedela najmanje dva miliona evra u troškovima. Nakon njegovog odlaska, ipak im nisu procvetale ruže.

 Samo nakon godinu dana koje je proveo na čelu Poreske uprave, Simič je bio umešan u aferu utaje poreza jednom od biznismena bliskih Janezu Janši. U to vreme, podigao je 12 sudskih tužbi! Između ostalog i protiv poreskog inspektora Đorđa Perića, koji mu je spočitnuo da se umešao u inspekcijski postupak protiv biznismena za koga je inače radilo Simičevo preduzeće. I protiv novinara i političara, koji su bez provere ponavljali Perićeve tvrdnje. Svih 12 tužbi je dobio, ali je slovenačka antikorupcijska komisija ocenila da je Simičevo postupanje bilo protivzakonito.

 Posle mesta čelnika Poreske uprave postao je predsednik Fudbalskog saveza Slovenije. Na tu funkciju došao je sa dugim spiskom promena, od kojih je najupadljivija bila ona o zameni zelene boje nacionalnih dresova nekom više slovenskom bojom. Izvesno vreme na tom mestu je mirovao, po jednoj verziji samo dok se nisu privele kraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, kada su fudbaleri pokušali da iznude dodatni novac za uspešnu igru. Simič je popuštao koliko je mogao, a onda, kako nije išlo, ponudio ostavku i objavio podatke o platama fudbalera.

 Ministar finansija,  Mlađan Dinkić,  postavio ga je u avgustu prošle godine za savetnika za reformu poreskog sistema Srbije. Takođe, Simič je imenovan za v.d. direktora Poreske uprave Srbije. Dužnost je preuzeo početkom februara, a konkurs za direktora biće raspisan tek za dve godine!

Evidentno je da je Simič u dvostrukoj (pa čak i višestrukoj ulozi). Naime, on je  direktor firme "Simič & Partners", u kojoj 90 odsto vlasništva ima kompanija Cayo Holding sa Kipra. Odmah po Dinkićevom postavljenju Simiča, slovenačka Uprava prihoda optužila ga je za sumnjive transakcije kompanije "Simič & Partners", ali poreski inspektori koji su proveravali poslovanje navodno nisu našli ništa sporno. Međutim, mediji su izvestili da je slovenačka poreska uprava podnela Specijalnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Cayo Holdinga i njegovog predstavnika Ivana Simiča.

U izjavama za slovenačke medije rekao je da nema pojma zbog čega bi bila podneta krivična prijava. Od transakcije sa Kipra za prodaju većinskog vlasništva kompanije "Simič & Partners" platio je sve poreze.

U Poreskoj upravi Slovenije postoji sumnja da je Simič zbog nove funkcije i eventualnog sukoba interesa samo formalno preneo vlasništvo na firmu Cayo Holding d.o.o. izvesnog Mariosa Eliadesa sa Kipra, i da je ta firma osnovana svega nekoliko meseci pre transakcije.

 

 

 

A 1.

 

Slovenačke banke za koje Simič i dalje radi

 

 

Aktuelni direktor poreske uprave Srbije, Ivan Simič, uprkos činjenici da je u višestrukom sukobu interesa, i dalje radi za niz banaka u Sloveniji. Na taj način je poslovno povezan sa Abankom, Bank Austria, Bankom Koper, Bankom Slovenije, Factor bankom, Gorenjskom Bankom Kranj, Hypo Alpe Adria bankom, Nova Ljubljanskom bankom, SKB Bankom...

 

A 2.

 

Sindikalne javne tajne

 

 

Simičevi prijatelji i ortaci na http://www.sind-pu.rs/ javljaju da su sa tim zvaničnikom-funkcionerom i njegovim tvrtkama i poslovnim vezama upravo kao članovi komisije zajedno sa funkcionerima, članovima te komisije ''namjestili'' tender na sledeći način (izvodi iz pisma sindikalaca Poreske uprave Srbije, prim.red.).

"...Broj...Službeno...

Datum : 25. mart 2013. godine...''

Poštovane koleginice i kolege, predstavnik sindikata je kao član tenderske komisije učestvovao u nabavci računarske opreme, gde je menadžment Poreske uprave uspeo da od ministarstva finansija obezbedi sredstva za tu namenu. Ova nabavka je veoma bitna jer u budućem periodu nas očekuje prelazak na elektronsko poslovanje PU..."

 

GLOSA

 

Funkcioner Porezne uprave Srbije, Ivan Simič, priznao je da radi privatno i da posjeduje tvrtku (na portalu http://www.gdeinvestirati.com)

 

GLOSA

 

Ko ne veruje, neka pogleda:  http://www.simic-partnerji.si

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane