Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Prevara

Prevara

 

Lažni akcionari Beomedicine zaposeli imovinu stvarnih vlasnika

 

Otimačina u tri čina

 

Da bi mogla da uništi SBM Holding a.d. prvo ga oteravši u stečaj, a zatim u likvidaciju, organizovana grupa predvođena preduzećem New Company poslužila se nizom falsifikata. Razlog za ovakav postupak je zemljište u centru Beograda od čije prodaje bi trebalo da se zaradi najmanje pet miliona evra, a da se pare ne bi delile iz vlasničke strukture,  falsifikovanim ugovorima odstranjeni su stvarni akcionari.

 

Milan Glamočanin

 

Specijalnom tužilaštvu u Beogradu dana 13. septembra 2011. dostavljena je krivična prijava protiv organizovane grupe koja je pomoću falsifikovanih dokumenata došla u posed većinskog paketa akcija preduzeća SBM Holding Beomedicina a.d. iz Beograda kojim od tada upravlja kao da je jedini vlasnik.

Zamenik specijalnog tužioca Jovica Jovanović 3. oktobra 2011, dopisom KTR br. 539/11 obavestio je podnosioca prijave da je istu prosledio Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Od tada se u predmetu ništa nije desilo.

Na osnovu člana 223. i 224. Zakonika o krivičnom postupku krivična prijava podneta je protiv Miroljuba Miletića, iz Beograda, generalnog direktora i predsednika upravnog odbora preduzeća SBM Holding Beomedicina a.d. Beograd, matični broj 06683657, direktora preduzeća Beomedicina preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge d.o.o. Beograd, matični broj 17174231, direktora ili vlasnika firme SBM Team Enterprisess ltd registarski broj 46160, Kipar, Ulica. Sofcouli Str. Chantoclair Blgd, office 205. Broj 2. mesto, Nikozija, koja ima vlasnički udeo i u Beomedicina preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge doo Beograd 100 odsto;

 Slobodana Ilića, iz Beograda, predsednika skupštine akcionara i člana upravnog odbora SBM Holding Beomedicina a.d. Beograd, menadžera nabavke preduzeća Beomedicina doo; Toše Bogdanova, iz Beograda, člana upravnog odbora preduzeća SBM Holding Beomedicina A.D i direktora proizvodnje preduzeća Beomedicina doo;

Janjuz Vitomira, iz Beograda, bivšeg generalnog direktora Kreditne banke Beograd, pa posle filijale Vojvođanske  banke u Beogradu, sad je trenutno u penziji, ekonomiste po struci;

Miodraga Carevića, iz Beograda, direktora preduzeća SBM Centar preduzeće za poslovne usluge d.o.o. (čiji je član društvo SBM Holding Beomedicina a.d.) i zamenika direktora Beomedicina preduzeće za proizvodnju, trgovinu i usluge doo;

Borka Kesića iz Beograda, bivšeg zamenika Miroljuba Miletića, u SBM Holding Beomedicina a.d. i Vojislava Žikića iz Beograda, bivšeg pravnika preduzeća SBM Holding Beomedicina a.d.

Oni se terete da su kao saizvršioci na kriminalan način izvršili privatizaciju preduzeća za proizvodnju, trgovinu i usluge SBM Holding Beomedicina a.d. i na nezakonit način izvlačili pare tog preduzeća, prebacujući ih u druga, povezana preduzeća nad kojima imaju kontrolu ili vlasništvo, ili su taj novac stavljali u svoje džepove; kao i što su falsifikovali dokumenta. oni koriste prostorije preduzeća za račun svojih privatnih firmi.

Sastavljanjem isprava neistinite sadržine, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica i odlukama skupštine koje nikad nisu održane od 20.4.2004. godine i 30.1.2006. godine i ispravama koje su podnete, izvršeni su upisi i upisane odluke skupštine akcionara i doneta rešenja agencije za privredne registre Republike Srbije, te su falsifikovali ugovore o prodaji deonica na osnovu kojih su  Miroljub Miletić i preduzeće New Company, postali većinski vlasnici preduzeća SBM Holding Beomedicina a.d.

Da se radi o povezanim licima i povezanim preduzećima, dokaz su sledeći podaci  dobijeni iz agencije za privredne registre...

 SBM Holding Beomedicina, vlasnici: New Company (udeo: 24.94437 odsto, broj akcija 4260), Miroljub Miletić (udeo: 18.03490 odsto, broj akcija 3080).

SBM Centar, matični broj 07559232, privredno društvo brisano iz registra, Beomedicina je imala udeo od 100 odsto. Beomedicina, matični broj 17174231, SBM Team enterprisess ltd. ima udeo 100 odsto. SBM team enterprisess ltd, je privatna firma registarski broj 46160, ulica Sofcouli str Chantoclair blgd, office 205. broj 2, Nikozija, Kipar.

New company, matični broj 17514270, članovi: Northgate finance S.A. (udeo 50 odsto), Milorad Stevović (udeo: 30 odsto) i Rajko Radulović (udeo 20 odsto).

Miroljub Miletić je generalni direktor SBM Beomedicine, direktor Beomedicine kao i SBM Team enterprisess ltd-a.

Miodrag Carević je direktor u SBM centru, a zamenik direktora u Beomedicini. Goran Kovačević se pojavljuje u sledećim slučajevima: New Company (podnosilac je zabeležbe u agenciji za privredne registre 13.7.2007.) i SBM holding Beomedicina (zastupnik u sporu kod privrednog suda xiv p - 7053/2007).

 Komnen Stanišić je u Zobnatici (u vlasništvu New Company) član upravnog odbora i predsednik skupštine, a u SBM Holding Beomedicini je zastupnik u sporu kod privrednog suda, akcionar sa 11 akcija i član upravnog odbora.

Preduzeće SBM Holding Beomedicina je privatizovano na nezakonit način. Prvo je falsifikovan ugovor o prodaji deonica kojima su radnici navodno prodali svoje deonice još 1994. godine (puna imena poznata redakciji). Ugovore je u ime navedenih lica potpisao - falsifikovao, Vojislav Žikić, kako je utvrđeno u krivičnom istražnom postupku u prvom osnovnom sudu u Beogradu u predmetu broj 8 ki 1828/10.

Na osnovu ovih falsifikovanih ugovora nad preduzećem su postali većinski vlasnici  Miroljub Miletić i New Company.

Upravo zato su i napravljeni falsifikovani ugovori, a na osnovu njih je izvršen upis kod centralnog registra hartija od vrednosti. Na održanoj skupštini akcionara 08.8.2007. godine obavešteni su akcionari i svi prisutni, među kojima i rukovodstvo firme, o falsifikovanim ugovorima i njihovoj daljoj zloupotrebi. Skupština je tada obaveštena da je o svemu podneta krivična prijava manjinskih akcionara.

Krivična prijava je podneta i zbog falsifikovanja dokumenata  (ktr 1167/07 od 07.6.2007.) da su navodno održane skupštine akcionara 2004. i 2006, čijim su izmišljenim odlukama verifikovani postupci sa falsifikovanim ugovorima.

Pred Privrednim sudom u Beogradu u toku je postupak po tužbi lica kojima su falsifikovanim ugovorima oduzete deonice, protiv preduzeća SBM Holding Beomedicina radi poništaja. Broj predmeta je vi p-1306/10.

Bitno je ovde reći da ovaj postupak neshvatljivo dugo traje još od 24.8.2007, da tužena strana ne želi da dostavi originalna dokumenta koja dostavlja jedino kada se podnese krivična prijava.

Gore navedena povezana lica i povezana preduzeća ispumpavaju novac iz preduzeća SBM Holding Beomedicina, sa namerom da pre otvaranja stečaja nad ovim preduzećem prodaju plac na kome se firma nalazi, naravno, želeći da i taj novac prisvoje za sebe.

Obmanjivanjem, falsifikovanim ugovorima, iznošenjem neistinitih podataka, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica kod nadležnih republičkih organa gore pomenuta lica su radi sticanja protivpravne imovinske koristi preuzeli kontrolni paket akcija od manjinskih akcionara, jer su 26.7.2007. imali 48.61 odsto akcija u preduzeću, a sa izbačenim akcionarima čiji su ugovori o kupoprodaji falsifikovani imali bi preko 51 odsto.

Razlog za ovakvo ponašenje odgovornih lica je vrednost placa u ulici Vojvode Bojovića 4, na kome se SBM Holding Beomedicina. a.d, nalazi. taj plac nekada je pripadao tekstilnom preduzeću Beko, a koji je vojska nekadašnje SFRJ kupila od istog, ali se nije uknjižila. početkom devedesetih SBM je kupila od vojske taj plac na kome se i sada nalazi, ali nema svu dokumentaciju o uplati. I ona se nije uknjižila.

Prema saznanjima podnosioca krivične prijave, grčka kompanija Lamda development kupila je na aukciji fabriku Beogradskog tekstilnog preduzeća Beko u stečaju za 55,8 miliona evra, misleći da ulazi na ceo posed, koji delom pripada i preduzeću SBM. Za taj deo placa, koji je u sporu, iz sume od prodaje Beka odvojeno je 12 miliona evra.

 Još uvek se vodi spor pred privrednim sudom u Beogradu između Beka i Vojske Srbije, u kome je umešač SBM (broj predmeta: 17 veće 1249/10). Od tog novca koji je izdvojen jedan deo treba da pripadne Vojsci Srbije, a drugi, između 5 do 6 miliona evra pripašće preduzeću SBM Holding Beomedicina. a.d. Upravo taj novac iščekuje grupa protiv koje je podneta pomenuta krivična prijava.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane