Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za garavicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za garavicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne koe
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadravanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kaalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spaava ivot Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Ni{

Ni

 

Pljakai biveg aluminijumskog giganta ive kao rimski carevi, dok izgladneli radnici jedva preivljavaju

 

Ako Bog da, bie plata!

 

Sadanji vlasnik nekada najveeg aluminijumskog kombinata na Balkanu Nissal iz Nia, uspeo je tokom gazdovanja da iznese 15 miliona evra i da potroi 1,5 miliona evra na obnovu svog voznog parka, rekonstrukciju kue i kupovinu jahte. Istovremeno radnici od decembra 2012. godine nisu primili platu, a ne uplauju im se ni doprinosi. Gradska vlast sve ovo zna, ali podmiena uti.

 

Mersiha Hadi

 

Svi od 17 registrovanih rauna Nissal a.d. kod Narodne Banke Srbije su 42. dan u blokadi u poslednjih godinu dana. Nissal Inenjering d.o.o. nije u blokadi, niti je ijednog dana to bio.

Ako se neko pita gde je veza, odgovor je: u vlasnicima. Oba preduzea, iako nisu u pravnoj vezi, sem imena i adrese, imaju i zajednike vlasnike, Mitra Vukovia dipl. ma. ing i Gorana Vukovia dipl. ing. gra. Nije poznato ime jo raspolae Nissal Inenjering sem sa ta dva inenjera.

Dodue, poznato je da Nissal Inenjering ne poseduje prvoklasno rukovodstvo kojim se Nissal a.d. dii, a zluradi bi prokomentarisali da ba taj nedostatak Ane Dimitrijevi, Borisa Mitrovskog, Nikole Minia, Petra Drezge i nekadanjih direktora, a sadanjih patrona preduzea poput Dragana Jovanovia - aktulenog savetnika ministra saobraaja, ili Mileta Milenkovia predstavlja tajnu njegovog uspeha.

 Neki od njih bili su samo nemi posmatrai, dok su drugi poput Ane Dimitrijevi, Borisa Mitrovskog, Mileta Milenkovia ili Petra Drezge i Nikole Minia i direktni sauesnici pljake pre privatizacije najveeg preduzea za preradu aluminijuma na Balkanu. S tom razlikom to je ono to su oni opljakali neuporedivo sa plenom brae Vukovi i uglavnom se svodi na stan i auto, visokokolsku diplomu na Ekonomskom fakultetu u Niu za suprugu, ili u sluaju Ane Dimitrijevi - neijeg supruga.

Ono sto je potpuno jasno je da je cela plejada menadera vrlo rano shvatila da e im Mitar i Goran Vukovi oprostiti i dozvoliti sitne krae i otimainu sve dok slepo i bez pogovora sprovode njihove kriminalne naloge, jer ih je tako lake kontrolisati i kada postanu suvini lako ih je pustiti niz vodu to e najbolje ilustrovati primer biveg tehnikog direktora Mileta Milenkovia.

Preduzee Al-Ox na Mramorskom brdu postoji od 2000. i u vlasnitvu je biveg kadra Nissala Mileta Milenkovia, koji je pod pretnjom batinama najuren iz tada jo dravnog preduzea, ali je po privatizaciji 2004. vraen i postavljen za direktora jednog od Nissalovih pogona da bi s vremenom postao Mitrova desna ruka.

Mitar i Goran Vukovi dozvoljavaju Milenkoviu da Nissalovim kupcima plasira proizvode svog preduzea koji su zapravo kopije Nissalovih proizvoda, pri tom unitavajui pogon Nissal Primena koji se bavi proizvodnjom istih tih elemenata.

U isto vreme i iz potpuno nejasnih razloga Vukovii novcem Nissala a.d. finansiraju izgradnju i opremanje mainama pogona na Mramorskom brdu, u neposrednoj blizini radionice Milenkovia, koji je ujedno dat njemu na upravljanje.

U periodu od narednih pet do est godina, Mileta Milenkovi je gledao da uz svaki ugovoreni graevinski posao u Nissalu angauje Al-Ox kao podizvoaa, dok direktor Nenad Milenkovi koristi pogone i resurse Nissala - pogon Povrinske zatite, pogon Primene i pogon Konstrukcija kao da su u njegovom vlasnitvu, pa su neretko proces proizvodnje i predviena dinamika u Nissalu a.d. zaustavljani i menjani kako bi se izalo u susret Al-Oxu. Istovremeno je Nenad Milenkovic iznosio robu iz Nissala a.d. kao iz svog dvorita - bez rauna, otpremnice ili bilo kakve pripadajue dokumentacije.

         Vukovii su, konano, Mileta Milenkovia 2012. najurili iz Nissala i to tako to mu je tu odluku saoptio njegov naslednik na istoj poziciji Boris Mitrovski. Zauzvrat je Mitrovski dobio na poklon stan od 70 kvadrata.

Njegova supruga Jelena Mitrovski  je odbornik u Skuptini grada Nia, saborac SPS-ovih kadrova jo iz vremena Slobodana Miloevia i sada povampirenih Mileta Ilia, predsednika Skuptine grada, Igora Novakovia, direktora Elektrodistribucije Ni, i Zorana Radovanovia, direktora Klinikog centra Ni. Ona potee svoje veze kako se Nissalu a.d. bez obzira na ogromna dugovanja ne bi iskljuili struja i gas, ili kako bi van regularne procedure dobili neki posao finansiran od strane grada.

Goran Vukovi je potroio preko 1.500.000 evra samo na svoj vozni park, renoviranje porodinog objekta u Beogradu, kupovinu kue na Halkidikiju i jahtu, istovremeno ne primajui platu i ne prihodujui novac od dividende koja u Nissalu nije isplaena od 2008. Kako?

U drugoj polovini decembra 2012. godine su radnici Nissala primili poslednju platu. Od tada, pa do danas Mitar Vukovi lanim obeanjima o investicijama i isplati jedne, dve, pa ak i vie plata istovremeno, kupuje sebi i bratu vreme. Generalni direktor Neboja Krsti je 20. marta radnicima obeao "Ako Bog da, platu dobijate sutra". Ljudi nisu mnogo poverovali u iskrenost Krstia, zato to je on 14. marta u pogonu Presaonice obeao platu radnicima za 18. mart. reima: "Jebe mi mater, ako plata ne bude u utorak. Dajte mi samo par dana da udahnem vazduh".

Novoplasirana pria je da su Vukovii sa neimenovanim preduzeem iz Tatarstana ugovorili posao vredan 15.000.000 evra, to odgovara sumi  za koju se pretpostavlja da je Goran Vukovi izneo iz Nissala tokom svog gazdovanja.

  Radnici koji su podneli tube za isplatu zaostalih plata i doprinosa alju se na prinudne odmore, to se desilo ak i roacima vlasnika Suzani i Miloradu Vukoviu. Direktor Krsti, koga od milote zovu Nea tembilj (jer mu je jedini posao da udara peat na ono to mu Vukovii serviraju) radnike je do besa doveo svojom izjavom da e redovne plate poeti da primaju tek 2015.

  Zamenik generalnog, Mitar Vukovi, ve nedeljama, im doe na posao, poinje da pije Stomakliju, koju naziva lekom. I on, isto kao i Mitrovski izbegavaju svaki susret sa radnicima dolazei na posao dok jo nikoga nema i odlazei poto su fabriku svi ve napustili. Poslednja dva meseca Mitru jedino drutvo prave devojka Ana Dimitrijevi i flaa od 0,7 litara rakije, dok mu je jedini spoljni kontakt onaj sa Ljubomirom Marinkovim koji mu dva puta dnevno referie ta ko radi i pria po preduzeu. Marinkov i Mitrovski poseduju licencu graevinskog inenjera i svoj peat udaraju gde god im Vukovii kau, pa danas vie ni ne znaju ta su sve overili.

Goran Vukovi koristi iskljuivo subotu i nedelju kako bi doao u fabriku. Njemu, za razliku od njegovog brata, nije neprijatno da se pojavljuje u javnosti voen prostom idejom da pokae kako jo uvek ima podrku vlasti.

 

A1.

 

Istraivanje ve istraenog

(pismo itaoca)

 

  estitamo vam na hrabrosti u vezi istine objavljene u lanku o malverzacijama u Nissalu. Nae informacije govore da je stan koji je opreman sada stan aktuelnog dekana Mainskog fakulteta u Niu, Vlastimira Nikolia koji je on nedavno kupio. Kojim parama moete videti iz narednog teksta.

Evropska unija je finansirala, u okviru IPA programa, projekat prekogranine saradnje Bugarska - Srbija pod nazivom "Energy efficiency in households - a long road or just a step away" u 2011. i 2012. godini. Ukupna vrednost projekta je bila 187.018 evra. Sa srpske strane na projektu je angaovan Mainski fakultet u Niu. U okviru projekta je bilo predvieno da se izvri  anketa stanovnitva na osnovu koje je izvrena analiza trenutne situacije u oblasti energetske efikasnosti u Niu i regionu.

Dekan Vlastimir Nikoli bez tendera angauje firmu R&D Center Alfatec" d.o.o. Ni da za sumu od 25.000 evra izvri anketu. Krajem 2011. godine Nikoli angauje 21 istraivaa i asistenta Mainskog fakulteta da izvre ovu anketu. Svaki istraiva je dobio po 30.000 dinara u keu na ruke.

Zato je angaovana firma R&D Center Alfatec" d.o.o. Ni kada su ve istraivai sa Mainskog fakulteta radili istraivanje? Zato nije po zakonskom postupku raspisan tender za ovaj posao? Zato je novac isplaivan u keu na ruke, a ne preko ugovora o delu kako zakon nalae?

Ako je istraivaima isplaeno priblino 7.000 evra, gde je nestalo 18.000 evra?

 

podeli ovaj lanak:

Natrag
Na vrh strane