Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Se}anje na pravednika u vreme nepravde

Sećanje na pravednika u vreme nepravde

 

Ko je ubio Brančiku?

 

Godišnjica je nerazjašnjene smrti Branimira Nikolića-Brančija, legendarnog Otporaša,  koji je nađen obešen u parku na Paliću, pored Subotice (29. 3. 2010 ). Njegov bliski prijatelj Rajko Vujatović podseća na okolnosti pod kojima su umrli legendu vojvođanskog otpora protiv korupcije i tiranije

 

....

 

Pošto se približava godišnjica smrti našeg zajedničkog prijatelja, Branimira Nikolića-Brančija, tim povodom želim da vam se obratim ako možete da napišete mali tekst u vašim cenjenim i čitanim novinama.

Šaljem vam sliku broda, odakle je naš prijatelj otišao i nikad više se nije vratio, to veče smo zajedno napustili brod i pozvao sam taxi da nas odbaci sa Palića u Suboticu.

Branči me otpratio do parkinga gde nas je čekao taxi, i nije hteo da ide kući. Rekao mi je da čeka nekog i uputio se prema hotelu Prezident peške, i to je bilo oko 24 časa.

To veče je došao kod mene na brod oko 21 čas, bio je raspoložen i nije se ništa primetilo na njemu da želi da oduzme svoj život.

Zamolio me je da mu skuvam moju domaću kafu, i da mu sipam malu čašicu moje domaće rakije. Pogledao je vesti na tv-u, i svaki naš razgovor je bio sa pričom o budućnosti. Kod sebe nije imao nikakvu dokumentaciju, a niti bilo koji kanap. Rekao mi je da čeka nekog, pa da ide u neku akciju. Da će to biti bum, i ida će se čuti. Vise puta sam ga pitao koga čeka, nije mi hteo reći. Samo mi je rekao da me ti znaju, i da neće da dođu na brod.

Nekoliko puta je dobijao poruke na njegov mobilni, i par poziva gde je izlazio iz objekta van, i pričao. Rekao mi je ovako frende, ti kad budes hteo da ideš kuci, reci samo, a ja ću ih sačekati, jer stalno mi je govorio da su mu rekli krenuli su.

Spominjao mi je da ima dokaze  da su praunuci Ante Pavelića u vlasti u Srbiji i u Subotici...

I da će to biti bum, kad se objavi ta državna tajna..Ko su ti unuci...? A navodno ima veze i sa pravoslavnom crkvom!

Po meni, Brančika nije davao nikakvu sumnju da želi da izvrši samoubistvo, kako to žele drugi da prikažu. Građani Subotice sumnjaju da su Brančiku ubili.!!

Bio je neustrašiv, hrabar, ponosan..pravedan...nepotkupljiv. Obijali su mu stan i krali dokumentaciju. Iskreno, verovao je samo u Vucića, da može da se izbori sa kriminalom..A ,nije verovao da će doći Vučić na vlast, pa je zato rekao sam  revolucija može doneti promene.

Ja sad ne mogu da tvrdim da li bi i sad verovao u Vučića il revoluciju?

Istražni sudija je bio Molnar Ferenc, f.d. predsednika Višeg suda u Subotici, koji nije dozvolio hitnoj pomoći da se približi Brančiki dok je visio, što bi mafijaški rekli- da ga overe i da svi gledaju...kako će i drugi proći, ako krenu Nikolićevim putem.

Nisu utvrdili vreme smrti, jer smo se razišli oko 24 časa, pa nisu mene zvali na razgovor, gde je njegov telefon, mogli su uzeti listing, sa kim je razgovarao, dopisivao...itd...

Molnar je istragu zatvorio, a ja vas gospodine Brkiću molim da se medijski pokrene obnova istrage...Jer naš prijatelj nije znao ni pertlu redovno da zaveže, to nije šala, već istina, pitanje za inspektora u Subotici Zorana Bašića, koja vrsta čvora je bila?

Mene da su zvali u MUP, gledao bi koji je čvor. Imate više vrste čvorova, tako da nije jednostavno  napraviti ni čvor za vešanje.

Molnar Ferenc je u službi mafije, a inače boluje od epilepsije...Pa se plaši da se ne otkrije da je nesposoban sa suđenje. A pije sa lekovima vinjak! Znam, jer smo zajedno bili članovi jugoslovenske levice, a u jednom momentu sam mu bio i predsednik. O Molnar Ferencu ću posebno da pišem. Brančika se najviše plašio Olivera Dulića, pa tek onda Jozefa Kase...

Pozdrav, sa velikim poštovanjem hrabrom i pravednom čoveku i novinaru Brkiću.

 

Rajko Vukojević, Subotica

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane