Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kragujevac

 

Kragujevac

 

Akademsko dno ponovo za katedrom

 

Neuništivi Mićko i sin mu Andreja

 

U pismu koje je uputio redakciji Tabloida, bivši student Pravnog fakulteta u Kragujevcu, govori o korumpiranim profesorima koji su, nakon velikih skandala i sudskih procesa gde su dokazana njihova krivična dela primanja mita, ponovo vraćeni na posao

 

...

 

Neposredni povod za ovaj napis je TV emisija RTS-a, "Da, možda, ne", u kojoj je po lošem glasu i kao primer korupcije pomenut Pravni fakultet u Kragujevcu. Pošto sam se i sam uverio u to, kao nekadašnji student ovog fakulteta, kao posebne negativne primere koji su doprineli tako lošoj slici i onda se posebno pominjalo ime  Miodraga Mićovića, jednog od profesora koga su na Fakultetu, valjda od milošte, zvali Mićko.

On je, međutim, daleko od bilo kakve milošte ili dobrote. Naprotiv, Mićko je primer nečasnog i nepoštenog profesora i pedagoga koji bi, da su normalna vremena odavno bio u zatvoru sa oduzetim pravom da se bavi nastavom.

To se, ipak, nije desilo, tako da Mićko predaje Privredno pravo i niz drugih sporednih predmeta, i uglavnom zbog para izmišljenih predmeta, i to kad se vratio iz pritvora iz Smedereva!

 Na čuvenoj smederevskoj optužnici Mićko je lider na slavnom prvom mestu po broju krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Kažu oko trideset krivičnih dela, uglavnom zbog prodaje ispita. Mićko je, izgleda, kao dobar privrednik i trgovac, radio po sistemu obrta- veći obrt manja zarada, pa mu ni ispit nije bio skup. Za to će svakako odgovarati, ali to nije sve... Nakon što se vratio iz pritvora, neuništivi Mićko je primenio novi metod prodaje ispita sa ciljem da još poveća obrt na račun zarade. Sve vreme od kako ponovo predaje on istovremeno i prodaje knjigu Privredno pravo po ceni između dve i tri hiljade dinara i to u Institutu za pravne i društvene nauke i na ruke.

Knjige potpisuje kako bi imao evidenciju da takve studente oslobodi jednog od tri pitanja na ispitu. Lepo njemu, a jeftino i studentima. Da to nije samo nezakonito, o čemu se valjda brinu ovi koji su se zakleli protiv korupcije, već i nečasno, govori i podatak da je Mićko koautorsku knjigu sa prof. dr Ivicom Jankovecem, nakon smrti ovog drugog, proglasio svojom.

Ni tu se nečasnost ovog profesora ne završava. Bolje rečeno, korene nečasnog i nepoštenog ponašanja treba tražiti u tome kako je foliranjem izbegao služenje vojnog roka, odnosno da bude oslobođen iz vojske. Reklo bi se da je Mićko bolešljiv i da zaslužuje posebnu brigu.

To da nije bolešljiv je sam demantovao jer se svake sedmice (kad jednom u sedam dana dođe na Fakultet) "dolije" do te mere da ga ni verna sluškinja (sekretarica Instituta, izvesna Suzana, čiji je Mićko večiti direktor) nije mogla da spreči da jedne prilike krene da vozi mrtav pijan u Čačak, i da pred Čačkom, u Trepči, ubije čoveka!

 Stvar je, naravno na sudu sređena, pa nije ležao zatvora, niti mu je to smetalo poslu. Nikome na Fakultetu nije smetalo ni kada mu je sin Andreja upisao doktorske studije baš na njegovoj katedri, niti kada je polagao doktorski ispit baš kod njegovih kolega sa katedre. Mićko je redovni profesor, a ostale kolege su vanredni profesori pa se lako može zaključiti o objektivnosti i nepristrasnosti Komisije.

Tako je neuništivi Mićko doprineo ne samo korupciji, već i nepotizmu, a i švaleraciji na radnom mestu u okviru Instituta za pravne i društvene nauke. I, ako se neko pita da li je Pravni fakultet Kragujevcu zaista leglo korupcije i nemorala, primer Mićka to najbolje potvrđuje.

Na žalost, on nije jedini, svestranu pomoć ali druge vrste mu u tome daju Ivan Čukalović, veliki "borac" sa Kosova, koji se kao predstavnik Srbije, koja ga plaća kao svog nastavnika "bori" u Ustavnom sudu Kosova da Kosovo što pre bude priznato kao nezavisna država, jer mu svojim članstvom daje legitimitet iz srca Šumadije.

I "Čuka" je na smederevskoj optužnici zbog primanja mita, ali to izgleda nije smetalo ni kosovskim ni srpskim vlastima.

Neslavnoj slavi Pravnog fakulteta svakako doprinosi i čuvena (po svemu osim po nauci) bivša pomoćnica ministra prosvete Emilija Stanković koja je uhvaćena na delu kako uzima pare u kabinetu a posle su joj isti studenti koji su joj dali, te pare otimali na parkingu Fakulteta (o čemu je vođen čudan proces pred kragujevačkim sudom).

 I na osnovu ova dva primera, za koje svi student znaju, jasno je zašto je Pravni fakultet ozloglašen. Nije, međutim, jasno zašto država na to ćuti i da li ih neko iz države podržava, iako se zakleo na borbu protiv korupcije. Izgleda da nekim, čak ni ministrima, ovakvi profesori ne smetaju, pa ih dalje uzimaju za "savetnike" i eksperte i dele im silne novce koje možda i dele između sebe. Majstor ekspertstva je takođe "indeksovac" profesor Nenad Đurđević, čiju apanažu redovno dobija od ministarstva prosvete u poslednjih više od deset godina.

 

(Ime poznato redakciji)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane