Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Plja~ka

Pljačka

 

I uništavanje šumskih gubara je delatnost koja donosi profit državnoj mafiji

 

Preko gubara do dolara

 

Otimanje državnog novca spregom državnih službenika, političara, stručnjaka i biznismena, redovna je pojava u Srbiji. Jedna od bizarnijih pljački koja je zadesila Srbiju sprovodi se pod "pokroviteljstvom" Ministarstva poljoprivrede i Šumarskog fakulteta u Beogradu.

 

M. Hadžić

 

Dana 9. januara 2013. godine, ministar poljoprivrede Goran Knežević donosi rešenje o formiranju Posebne radne grupe za praćenje gradacije štetnog insekta gubara, na čijem je čelu direktor Uprave za šume, Perica Grbić, a članovi stručnjaci iz ove oblasti: prof. dr Ljubodrag Mihajlović, sa Šumarskog fakulteta u Beogradu, koji ima višegodišnje iskustvo upravo u suzbijanju gradacija gubara; dr Ljubinko Rakonjac, direktor Instituta za šumarstvo, institucije koja godinama prati i predlaže mere suzbijanja biljnih bolesti i štetočina, a takođe i rezultate suzbijanja gubara različitim preparatima; dr Predrag Aleksić, izvršni direktor Sektora za šumarstvo i zaštitu životne sredine u JP „Srbijašume", takođe sa višegodišnjim iskustvom, kao i direktor Nacionalnog parka Đerdap, i ostali članovi, stručnjaci u svojim oblastima. Posebna radna grupa je održala tri sastanka. Na sva tri sastanka, "studioznim pristupom", stvorene su pretpostavke da krene nova pljačka srpskog budžeta...

Naime, već godinama biološki preparat Foray 48bF američkog proizvođača Valent Biosciences služi kao sredstvo za pljačku poreskih obveznika Srbije. On u Bugarskoj i okolnim zemljama, kada se koristi za suzbijanje gubara u šumama, košta 8,5 evra po jednoj litri, samo u Srbiji javna preduzeća (Nacionalni parkovi, Srbijašume, Vojvodinašume) ga plaćaju 14,5 evra za jedan litar, i to bez pdv-a!

Organizatori ove pljačke su prof. dr Ljubodrag Mihajlović stručnjak sa Šumarskog fakulteta u Beogradu, Perica Grbić direktor Uprave za šume, direktori javnih preduzeća koji kupuju preparat i kompanija Visan iz Beograda koja zastupa američkog proizvođača preparata Foray 48B.

Recept je vrlo jednostavan. Ova gospoda sačeka takvu situaciju da zapreti epidemija gubara u šumama (a, često se dešava!) i onda, već rečeni profesor Mihajlović sa Šumarskog fakulteta, proglasi situaciju hitnom, a Uprava za šume onda traži od Ministarstva finansija nabavku preparata bez tendera ili po „skraćenom postupku" bez objavljivanja javnog poziva. Onda se javi samo jedan preparat Foray 48B po ceni duplo skupljoj nego što je njegova redovna cena i javno preduzeće ga izabere kao jedinog ponuđača.

U Srbiji postoje osim Foray-a još dva registrovana biološka preparata istog tipa - domaći "-STOP i italijanski Wormox of.

Radna grupa koju je formiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gde, gle čuda, opet prof. Ljubodrag Mihajlović i direktor Uprave za šume Perica Grbić, je domaći preparat ocenila kao neefikasan a italijanski kao ne proveren i preporučila nabavku Foray 48B koji čeka u bescarinskog zoni da političari i korumpirani državni službenici završe svoj prljavi posao.

Upravo u toku je pljačka preko JP „Nacionalni park Đerdap" koji treba da nabavi oko 100 tona preparata Foray 48B bez tendera ili po skraćenoj proceduri, a sve uz  preporuku „stručne" radne grupe na čijem čelu je opet Perica Grbić direktor Uprave za šume.

 I naravno da će ga nabaviti po ceni od 14,5 evra po litri bez pdv-a što je preporuka u Informaciji o gradaciji štetnog insekta gubara od 2.aprila 2013. godine, iako svi znaju da je cena 8,5 evra za jednu litru.

Razliku od 600.000 evra treba da plate građani Srbije a da podele članovi organizovanog klana. Kao perjanica istraživačkog novinarstva u Srbiji molimo vas da sprečite ovaj kriminal time što ćete obavestiti javnost i nadležne organe o ovoj pljački.

Ovakva pljačka se desila prošle godine prilikom tretiranja šuma u Vojvodini od napada gubara gde je preparat Foray 48B takođe prodat po 14,5 evra za litru a ne po 8,5 evra za litar, gde akcija nije dala čak ni zadovoljavajuće rezultate.

Hapšenja u Srbiji zbog iste stvari su vršena 1997. godine i tada je uhapšena Violeta Josifova vlasnica hemijske industrije „Župa" koja je u to vreme zastupala Foray preko svoje firme „Vektra M". Preparat je takođe prodavan državnim preduzećima po duplo većoj ceni. Ona je u istrazi navela kome je sve davala novac od razlike u ceni ali istraga nikad nije završena.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane