Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

(P)likovi   

 

Kako je Manojlo Vukotić kompaniju Novosti doveo do prosjačkog štapa

 

I mali Manojlo, krupan zalogaj za Vučića

 

Za trinaest godina upravljanja kompanijom Novosti, dugovečni Pantelija Manojlo Vukotić, kao poslednji komunistički vampir i zloduh, potpuno je počistio sve račune ove, nekada dobre državne "krave muzare". Zahvaljujući njegovoj "dogovornoj ekonomiji", ličnim prohtevima i prohtevima njegovih miljenika, kompanija Novosti danas duguje više od 12 miliona evra! Istovremeno, dok je uništavao preduzeće koje je vodio, Vukotić je pored obilne penzije primao i astronomsku platu i zato neće biti nikakvo čudo ako dođe do novog sabiranja štete koju je napravio. Ipak, onaj ko je 5. oktobra 2000. godine doneo odluku da sačuva ovog minijaturnog megalomana (ni manjeg čoveka, ni većih prohteva), odgovoran je isto kao i on, za neviđenu pljačku koju je sproveo tokom svog beskonačnog mandata. Mada je ključna ličnost pljačke kompanije Novosti, Vukotić nije bio sam, ne  bi bilo fer da  na optuženičku klupu, do njega ne sedne i Milan Beko i barem još jedan istaknuti političar

   

Igor Milanović

 

Ukupni gubici u poslovanju Kompanije Novosti, koju je punih trinaest godina vodio generalni direktor, zakonski zastupnik i član Odbora direktora, Manojlo Vukotić (jmbg: 2111938710442), zaključno sa 31. decembrom 2012. godine, iznosili su 750 miliona dinara, od čega: 614 miliona dinara do visine ukupnog kapitala Kompanije i 136 miliona dinara iznad visine kapitala. U to nije uračunat deo od 383 miliona dinara nenaplaćenih potraživanja starijih od dve i više godina, za koje Kompanija nije u godišnjem obračunu za 2012. godinu rezervisala nikakva dodatna sredstva.

Manojlo Vukotić je pre tri nedelje podneo Nadzornom odboru neopoyivu ostavku, optužujući dva člana Srpske napredne stranke da žele njegovu smenu, jer žele da list učine partijskim glasilom. O njegooj ostavci se ćuti, po nalogu Aleksandra Vučića!

U ukupnoj poslovnoj imovini Kompanije od 1,3 milijarde dinara nenaplaćeni prihodi su 914 miliona dinara, što čini 70 odsto poslovne imovine. I oni se sastoje od bruto prihoda od milijardu i 254 miliona dinara, uz rezervisan otpis od 340 miliona dinara. Struktura ovih potraživanja govori o Manojlu Vukotiću i njegovom „uspešnom" poslovanju. Naime, vremenska dospelost ovih potraživanja je sledeća (u milionima dinara): do 30 dana 304, od 30 do 180 dana 69, od 180 do 360 dana    157, preko 360 dana   724 uz rezervisan otpis 340.

Dakle, u 2012. godini naplaćeno je samo 2,2 miliona dinara ili 0,6 odsto. U istoj toj godini nije dodat ni jedan jedini dinar za procenu stepena nenaplativosti dugoročno nenaplativih potraživanja. Na toj bilansnoj poziciji nalaze se prikriveni gubici koji su zahtevali od odgovornog lica Kompanije preispitivanje od koga se potražuje, da li je potraživanje utuženo ili ne, i kakva je procena naplativosti, jer u toj poziciji nalaze se neiskazani dodatni gubici.

Pad ukupnih prihoda Kompanije Novosti u 2012. godini u odnosu na prethodnu godini je čitavih 8,4 odsto, ili prihodi su manji za 182 miliona dinara, jer su prihodi od reklame i propagande manji za 97 miliona dinara, prihodi od prodaje knjiga manji su za 59 miliona dinara, prihodi od prodaje dnevnih i revijalnih izdanja za 22 miliona dinara, a ostali prihodi za četiri miliona dinara.

Kompanija je po osnovu prihoda od prodaje knjiga ostvarila u 2012. godini samo 81 milion dinara, što čini samo 4,1 odsto ukupnog prihoda Kompanije.

Kompanija Novosti danas duguje dobavljačima milijardu i 83 miliona dinara, bankama 130 miliona dinara, državi 140 miliona dinara i ostalim poveriocima 94 miliona dinara. Sa ukupnim dugom od milijardu i 447 miliona dinara Kompanija je dostigla obaveze na nivou 8,5 meseci ukupnih poslovnih prihoda. To je pokazatelj kraha poslovne ere Manojla Vukotića. Na ukupan prihod od dve milijarde i 30 miliona dinara Kompanija Novosti danas duguje dobavljačima i Štampariji Borba, AD, milijardu i 447 miliona dinara.

Manojlo Vukotić je kadar "revolucionarnog petoktobarskog komiteta" za privredu, koji se sa papirom tog "komiteta" samostalno ustoličio kao glavni i odgovorni urednik i generalni direktor.

Danas Republika Srbija u toj Kompaniji ima 36,66 odsto akcija, ali po tom osnovu aktivno ne učestvuje u upravljanju tom Kompanijom. Nominalna vrednost tih državnih akcija je 154 miliona dinara, a po cenama akcija koje su mali akcionari prodali firmama Milana Beka, to je bilo oko tri miliona evra. Pored tog izgubljenog iznosa, država danas potražuje 139,9 miliona dinara po osnovu nenaplaćenih poreza i doprinosa na isplaćene zarade zaposlenima. Postavlja se razumno pitanje: kad je to tako, zašto poreski i drugi državni organi nisu više brinuli o kontroli poslovanja ove Kompanije i naplati svojih potraživanja.

U 2012. godini ukupno ostvareni prihodi Kompanije su bili dve milijarde i 30 miliona dinara sa 446 zaposlenih i iskazanim gubitkom u toj godini od 96,3 miliona dinara, bez dinara dodatnih rezervacija za nenaplaćena potraživanja starija dve, tri ili više godina. U toj istoj godini konkurentska kompanija izdavač dnevnih i revijalnih novina Ringier Axel Springer d.o.o. Beograd sa 315 zaposlenih, uključivši u to i više desetina zaposlenih u sopstvenoj štampariji, ostvarila je prihode od četiri milijarde i 588 miliona dinara, ili 2,26 puta veće od Kompanije Novosti, uz iskazani neto dobitak u toj godini od 401,7 miliona dinara.

Šta bi Manojlu Vukotiću da ne održi datu reč, da će na svoj 75. rođendan, 21 novembra 2013. godine, otići u zasluženu mirovinu, mada je više od deset godina primao punu penziju i ogromnu platu, a, kažu, da je osim domaće imao i inostranu apanažu!

 

   

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane