Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(P)likovi

(P)likovi

 

Uspon (još uvek bez pada) Tominog kućegraditelja

 

Grobar predsednik, mesar mu savetnik

 

Životne i profesionalne krivine Predraga Mikića, savetnika za privredu predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, počinju sa potpune društvene margine, a završavaju se na samom vrhu državne piramide. Na svakoj od tih krivina, Mikić je postajao sve važniji i bogatiji. Tu i tamo, presreli bi ga drumski razbojnici sa kojima je poslovao ili crnogorske "poslovođe" iz porodice Đukanović, ali bi ga uvek štitio njegov prijatelj, načelnik Policijske uprave iz Kraljeva, Bogoljub Živković. Ulogu Mikićevog zaštitnika kasnije je preuzeo Tomislav Nikolić, kome je kasnije sagradio i kuću u Bajčetini. Ta zaštita i dalje važi, jer Mikić savetuje Nikolića kako da sačuva sopstveni kapital u teškim vremenima. A, njegovom iskustvu treba verovati...

 

M. Hadžić

 

 Aktuelni savetnik za privredu predsednika Republike Srbije Predrag Mikić, široj javnosti je poznat kao, u najmanju ruku, kontroverzna ličnost. Njegova, inače bogata biografija je u pojedinim svojim segmentima, reklo bi se, veoma zanimljiva.

Još daleke 1999. godine, neposredno posle potpisivanja Kumanovskog sporazuma, ili kapitulacije, kako je kome draže, gospodin Predrag Mikić iz Novog Sada dolazi u Kraljevo, i još tada je slovio za čoveka veoma bliskom Resoru državne bezbednosti Srbije. Ubrzo po dolasku, kupuje ogroman poslovni prostor od izvesnog Dragana Milovanovića, za oko 800.000 ondašnjih nemačkih maraka, a nedugo zatim gradi još jedan, na svega nekoliko kilometara udaljenosti od prvog. I to je bio početak izgradnje njegove mini poslovne imperije pod nazivom  "Trgomen PV".

Znatno ranije,  Predrag Mikić svoje prve poslove započinje u Prištini, gde je zajedno sa izvesnim gospodinom po imenu Basrija, albanskog porekla, otvorio firmu koja se bavila održavanjem i zamenom potrošnog materijala za prištinsku gradsku Toplanu. Treba istaći da je u tom trenutku Predrag Mikić od škole imao završen samo mesarski zanat.

U međuvremenu, pod veoma čudnim okolnostima, izgubio svog poslovnog partnera, da bi mu posle toga materijalno obezbedio porodicu?!

Po dolasku u Kraljevo stupa u vezu sa uticajnim političarima, posle čega odmah počinje da se ponaša kao neko ko je iznad zakona. Naime, i mimo protivljenja građana, počinje da gradi poslovni objekat visine sedam spratova, za koji nije imao sve neophodne dozvole. Svoje osiono ponašanje izdiže na viši nivo, nakon upoznavanja a kasnije i uspostavljanja bliskih odnosa sa načelnikom Policijske uprave Kraljevo, Bogoljubom Živkovićem, sa kojim često odlazi u lov, gde učvršćuju svoje prijateljstvo.

Jednom prilikom, gospodina Mikića nadležni organi hvataju u krivolovu i on biva priveden, ali na intervenciju svoga bliskog prijatelja Bogoljuba Živkovića, odmah biva pušten.

Između njih dvojice dolazi i do razvoja poslovne saradnje.  Između ostalog, prave i dogovor po kome Živković uzima kredit od Metals banke u vrednosti od 60.000 švajcarskih franaka. Mikićeva firma mu pravi kuću u Čačku, i to po najsavremenijim standardima. Drugim rečima, visoko luksuzni objekat. Pare mu vraća, te Živković dobija i kuću i pare.

U međuvremenu, uspeva je da razgrana i svoje poslove po bratskoj Crnoj Gori  (braća, barem kad je biznis, čitaj- lopovluk, u pitanju), gde otvara veliki poslovni centar i niz stovarišta.

Ali, vremenom, poslovanje Predraga Mikića malo po malo zapada u krizu, te Aco Đukanović šalje poverioce koji iz Crne Gore dolaze kod Mikića u Ratinu kod Kraljeva na pregovore. U jednom trenutku pregovori se zaoštravaju i bivaju vrlo neprijatni po gospodina Mikića. On poziva svog prijatelja Bogoljuba Živkovića, i nedugo zatim kod Mikića kući stiže interventna patrola policije. Crnogorci pod prisilom napuštaju Ratinu i uvređeni odlaze nazad u Crnu Goru. Nedugo zatim, uzimaju znatan deo Mikićeve imovine u Crnoj Gori.

Nekako u isto vreme, s obzirom da je u velikoj finansijskoj krizi, Mikić  ne samo da ne izmiruje svoje obaveze prema javnim komunalnim preduzećima, u prvom redu prema Vodovodu, kome duguje preko dvadeset miliona dinara, već se ilegalno priključuje na vodovodnu mrežu. Kako nijedna nedaća u životu ne ide sama, u međuvremenu ga napušta i supruga koja mu uzima znatan, tačnije veći deo zajedničke imovine.

Inače treba napomenuti da je sve vreme svoje bogate poslovne karijere Predrag Mikić bio jedan od glavnih finansijera Srpske radikalne stranke, i u vrlo bliskim odnosima sa Tomislavom Nikolićem, kome pravi kuću u Bajčetini kod Kragujevca. Kada je Tomislav Nikolić napustio SRS i formirao SNS, Mikić mu se odmah pridružio.

Kada je gospodin Nikolić izabran za predsednika Srbije, odmah angažuje Predraga Mikića za svog savetnika za privredu. Jedno od prvih putovanja u inostranstvo ove dvojice bilo je, gle čuda, put u Crnu Goru. Zvanično, cilj putovanja je bio da se pozovu Srbi da uđu u aktuelnu vladu Mila Đukanovića a nezvanično, pravi cilj ovog putovanja je bio izgladiti odnose između Mikića i Aca Đukanovića.

Treba napomenuti i to da je Mikić ekspresno, po stupanju na dužnost savetnika Predsednika Republike, zaposlio svog poslovnog partnera na mesto, ni manje ni više nego zamenika generalnog direktora EPS -a, preko koga se u velikom broju zapošljavaju u prvom redu kadrovi SNS-a, a potom i SPS-a u ovo preduzeće. Do sada ih je zaposleno trideset troje.

Aktuelni savetnik za trgovinu Predsednika RS, za vreme sankcija uvozio je robu široke potrošnje  (sanitarije, automobile, traktore, poljoprivredne mašine...) iz Kine, i to preko tadašnjeg saveznog ministra trgovine gospodina Boriše Vukovića, člana JUL-a, kome je po  jednom kamionu sa robom Mikić svojevremeno plaćao između 100.000 i 150.000 ondašnjih nemačkih maraka. Drugim rečima, na taj način je novac išao JUL-u.

Inače, Mikić je bio predviđen za hapšenje zbog neplaćene carine za  navedenu robu, kao i druge carinske malverzacije i prestupe. I to u iznosu od 6.000.000 dinara, neposredno pred poslednje Đurđevdanske izbore u Srbiji.

Eto, to bi bio u najkraćem  "poslovni, stručni i moralni"  lik aktuelnog savetnika za privredu Predsednika RS.

 

A 1.

 

Firme u vlasništvu Predraga Mikića

 

Razvijajući svoje poslove, predsednikov savetnik Mikić otvorio je više preduzeća. Dostpune informacije govore da ih ima šest: „Trgomen nekretnine" d.o.o., „Fabrika Trgomen" d.o.o., „Mehanizacija Trgomen" d.o.o., „Trgomen vele" d.o.o., „Plan" a.d., „MSV Invest ing" d.o.o. (preneo vlasništvo na sina Žarka Mikića).

Pripremajući se, valjda, za ulogu predsednikovog savetnika, Mikić je neke od svojih firmi prepisao na druga imena, ili im je promenio im adrese. Tako je u aprilu mesecu 2012. godine, kao novi vlasnik 100  udela u firmi „Trgomena PV" d.o.o. iz Kosovske Mitrovice, upisana ofšor firma P.G.S.M., (informacija sa sajta Agencije za privredne registre). Obe firme su registrovane na Britanskim Devičanskim Ostrvima, mada na različitim adresama.

Nepuna tri meseca pošto je „Trgomen PV" formalno promenio vlasnika, nad preduzećem je otvoren stečajni postupak, koji je potom obustavljen. Račun preduzeća je više od godinu dana u blokadi, a iznos neizmirenih dugovanja je dostigao sumu od 46 miliona dinara (prema podacima Narodne banke Srbije). Ukratko, dok Mikić miruje blizu Tominog kabineta, miruje i njegov dug državi.

 

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane