Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tragom vesti

Tragom vesti

 

Megalomanska pljačka najvećeg srpskog autoprevoznika

 

Lastino zlatno jato

 

Nesmenjivi generalni direktor "Laste" Velibor Sovrović preduzeće koje vodi zavio je u crno, ali zato on i njegovi saradnici žive u neviđenom luksuzu. Zaposleni "Laste", dostavili su redakciji Tabloida spisak samo jednog dela imovine svog direktora koji je očigledno "težak" desetine miliona evra, upravo onoliko za koliko je "Lasta" u gubicima.

 

...

 

 Za dvanaest godina koliko je na čelu SP "Lasta", Velibor Sovrović i njegov zamenik Dragan Belić, sa pojedinim direktorima, kumovima i rukovodiocima (koji su poslušni), uz pomoć raznih malverzacija i štetnim ugovorima, pokrali su 60 miliona evra, taman onoliko koliko su je i zadužili! Naime, 60 miliona evra je trenutni dug prema bankama, plus dobavljači.

Samo za gorivo, SP "Lasta" duguje šest miliona evra, i pitanje je dana kada će neko pustiti menicu i blokirati nas.

A, kakav je Sovrović, ustvari, to se videlo i u Vaterpolo savezu Srbije, gde je smenjen apsolutnom većinom.

Malverzacije su pravili preko firmi "Koloseum", "BG moto provide", "Adelante trade", "Oto moto", "3D mediator" itd...

 Imovina Velibora Sovrovića, u nepokretnostima, izgleda ovako: stanovi u Beogradu u ulicima Strahinjića bana 33 a, Studentski trg 10, Studentski trg 19, na suprugu Mirjanu Sovrović uknjižen je stan u Kapetan Mišinoj 6, vila u Borči sa bazenom i halom za košarku u ulici Mihajla Petrovića...Takođe, na suprugu Sovrović Mirjanu, je stan u Londonu (Engleska), kao i stan u Barseloni (Španija)...Zna se i za dva lokala, ali ko zna koliko ih ima? Samo stanovi u centru Beograda imaju ukupno preko 400 kvadrata i vrede više od dva miliona evra, jer je svaki sređen vrhunski sa nameštajem i umetničkim slikama.

Na primer, samo u stan na Studentskom trgu broj 10, veličine 135 kvadrata, uloženo je više od 200.000 evra! Radove i opremanje je izvršila firma koja je napravljena da radi rekonstrukciju objekata u SP "Lasta".

U Borči, pored vile Velibora Sovrovića je i vila zamenika generalnog direktora Dragana Belića, ulica Mihajla Petrovića 27 a, koja se vodi na Belićevu suprugu.

 Prošle, 2012. godine, kupio je i stan u ulici Kneginje Ljubice br. 6, veličine 103 kvadrata. Ima vikendicu na planini Zlatar, koju je napravila firma "Put sistem" i poklonila je njemu i njegovom kumu, šefu nabavne službe, Damjanu Nisiću, jer smo kod njih remontovali autobuse na štetu SP "Lasta".

Inače, on javno preti direktorima u firmi, preti i radnicima da će se obračunati "na svoj način" sa njima, a bilo je i telefonskih pretnji.

A, koliko je daleko otišao "projekat" pljačke, govori i spisak firmi koje su napravljene da bi radile sa "Lastom". Tu su  "BG noto provide", "Adelante trade", "3D mediator", "NV plast", "Oto-Moto", "Điđa", "Quarta", "Koloseum", "Vlan", "An-an"...

 Naravno, tu su i firme-saučesnici: "Vintel", "Continental coop", "Inter Lub", "Valtec", "Ekstra Miron", MTA i na kraju "Auto moto klub Lasta"...

Treba na kraju podsetiti da je Saobraćajno preduzeće "Lasta" akcionarsko društvo koje se nalazi u većinskom državnom vlasništvu (republika ima 64,41 odsto akcija). Prošlu godinu, "Lasta" je završila sa 42.521.000 dinara duga, dok je 2011. bila u plusu za 77.930.000, tako da je rukovodstvo za 12 meseci proćerdalo više od milion evra samo po bilansima.

Bez obzira na loše poslovne rezultate, "Lasta" se sprema da za desetak miliona evra preuzme "Apex solution", preduzeće koje stoji iza Bus-plus sistema. Na ovaj način Sovrović želi da se oduži Draganu Đilasu koji je urgirao da se privatno autobusko preduzeće direktora "Laste" uključi kao jedan od najvažnijih partnera Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd. Do ove kupovine bi došlo jedino pod uslovom da Đilas proceni kako će izgubiti mesto gradonačelnika i da bi nova gradska vlast mogla da prekine sa Bus-plus pljačkom.

Osim Sovrovića "Lastom" upravljaju i sledeći direktori: Milan Urošević, Dragan Belić, Marinko Ljumović, Vladimir Vinš, Nenad Jevtić, Zoran Milić, Snežana Perović i  Vladan Maksimović.

Zbog sopstvene bezbednosti, ostaćemo anonimni. Ako ovo objavite, dostavićemo vam još informacija i dokaza. Unapred hvala.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane