Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

Pismo radnika Policijske uprave Vranje: prvi čovek u policiji, prvi je i u kriminalu!

 

Kralj u Vranju, a Tito u Bujanovcu

 

Načelnik Policijske uprave Vranje i njegovi pijuni, sklopili su savez sa politikom i kriminalom, a svoje veze učvrstili su i u pravosuđu, tužilaštvu, zdravstvu, medijima, i svugde gde je njima potrebno da vladaju suvereno, mimo zakona. Tu su i veze u vrhu MUP-a koje im omogućavaju da ovaj "savez" bude što čvršći i dugovečniji...Ovo je samo deo činjenica koje je grupa radnika PU Vranje iznela u pismu upućenom glavnom uredniku magazina Tabloid.

 

....

   

Moramo da Vas upoznamo sa dešavanjima, akteri (kanceri) ove drame ostali su isti. Dolazilo je do turbulencije, ali, ništa se bitno nije promenilo. Često je agencija za legalizovanje i rešavanje problema (Sektor unutrašnje kontrole) boravio u PU Vranje. Nakon izvršenih kontrola, stvari su uvek bile ispeglanije i čistije. Čistili su brljotine starešina, a svoj bes i nadmoć iskazivali na policajce (ništa novo). Ono što ne znate jeste da smo „istinom" uspeli da  pridobijemo na našoj strani Sindikat ujedinjene policije, Vranje. Jadni predsednik je ispisao brdo dopisa, čak je i javno putem medija pozvao načelnika da postupi moralno i da ostavku na mestu načelnika PU Vranje.

Načelnik Slađan Velinović učvrstio je svoje pozicije, popunio pukotine i obukao novo ruho. On nije više ona osoba koje se  sumnjičila za silovanje Romkinje i seksualno zlostavljanje supruge dilera droge koga je smestio u zatvor.

Nastupila je narodna amnezija i mi smo zaboravili ko je krao („zadržavao za sebe") oduzetu drogu, podmetao dokaze, ucenjivao i fingirao dela. Sada je humanitarni radnik i novcem prikupljenim od kolega i humanih ljudi, izgrađuje kuću pokojnom kolegi. Svoj kolač deli sa ministrom Dačićem, sa kojim zajedno pred mnogim televizijskim kućama uručuje ključ od sagrađane kuće, nasledniku pokojnika.

Ali, ima onih koji pamte i onih koji su rekli ne kriminalu. Kao rezultat toga, anonimno i putem tajnih kanala podnosi se krivična prijava načelniku za zloupotrebu službenog položaja ; što je zajedno sa načelnikom odeljenja logistike Nebojšom Spasićem  neovlašćeno prodao sekundarne sirovine vlasništva MUP-a RS, PU Vranje. Roba je prodata njegovom dobrom prijatelju, vlasniku otpada kome je omogućio pribavljanje imovinske koristi na štetu MUP-a RS. Inače, vlasnik se u više navrata pojavljivao kao sponzor načelniku Velinoviću (razne proslave i poslovne večere).

  Takođe, podneta mu je krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja što je omogućio Petrović Marjanu da napreduje u službi i ako  imenovani ima status ratnog vojnog invalida i krivično je odgovarao. Podneta mu je i krivična prijava za sindikalno sprečavanje.

Samouveren da će ga njegove političke i kriminalne veze i ovog puta odbraniti, načelnik nastavlja sa anarhijom. Bilo je slučajeva da je službeni autobus i pride nekoliko policajca angažovao kako bi omogućio crkvenom horu i muzičkoj školi „Stevan Mokranjac" u Vranju, odlazak do „Kolarca" u Beogradu i povratak.

Nekoliko puta pod nerazjašnjenim okolnostima jedna „policajka" odlazi sa njim na službena putovanja a vodi se na rasporedu kao da radi u stanici. Ta koleginica je zbog terenskog rada brzo napredovala u službi.

U jednom primeru načelnik Velinović angažovao je zatvorenike iz Okružnog zatvora u Vranju i službeni kamion. Jeftina -besplatna radna snaga i službeni kamion poslužili su svrsi da se njegova prijateljica useli u lokal „Tradicija" (pekarska radnja).

Njegovoj darežljivost nema kraja. Organizuje proslavu osmog marta u Bugarskoj i sada je i agent turističke agencije. Na dvodnevnu proslavu vodi svoju „debelu drugaricu", kuvara i nosi hranu i piće vlasništva MUP-a. Noć je proveo u svojoj sobi?  

Naravno, ova neonska uprava nije se mogla izgraditi bez svoje „braće po kriminalu i šifri". Da se malo podsetimo i ostalih uloga:

 Protiv načelnika PS Bujanovac Dragana Vučkovića i komandira PS Bujanovac, Voje Mihailovića, podneto je nekoliko krivičnih prijava po službenoj dužnosti. Načelnik PS Bujanovac Dragan Veličković poznat je kao „Tito" i „ Kralj šverca".

Lično vrši kontrolu i balans šverca preko zvaničnog i nelegalnog prelaza prema Kosovu. Prati i usmerava rad na kontrole licima- albancima koji kasnije dobiju državljanstvo Srbije. Ova operativna provera radi se po tarifi za iznos od 1000 do 2000 evra.

 Načelnik PS Preševo  Bajrami Avdija radi na radnom mestu sa falsifikovanom diplomom zbog koje mu je podneta krivična prijava.

I na kraju, sećate se šifranta Marjana Petrovića? E, njemu je podneta krivična prijava zbog zloupotrebu službenog položaja. Tereti se da je po osnovu bolesti ostvario pravo na RVI sa statusom 40 odsto trajnog invaliditeta i šifrom (F) težak poremećaj anksioznog-depresivnog stanja i neuroze .

Petrović je na osnovu statusa  ostvario pravo na mesečna primanja a o statusu i šifru nije obavestio poslodavca, a sebe prikazao radno sposobnim na periodičnom pregledu,  lekarskoj komisiji MUP-a. Razlog neprikazivanja svoje bolesti je strah od uredbe kojom je regulisano da policijski službenici, koji na osnovu lekarske komisije ili lekarskih izveštaja, imaju utvrđenu bolest u obliku psihičkog poremećaja, anksiozno-depresivnog stanja, sve dok bolesti traju nisu sposobni za obavljanje poslova policijskog službenika sa nošenjem vatrenog oružja.

Prikrivanjem ove činjenice, kao i da je Petrović pravosnažnom presudom oglašen krivim za izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, načelnik ga je, od mesto pomoćnika komandira, unapredio u mesto zamenika komandira PI Vranje!

 Ova krivična prijava je malo poremetila ambicije Petroviću koji je u jednom momentu ciljao na mesto načelnika policije, ili zamenika načelnika Policijske uprave.

Kako je i sam načelnik na meti, u ovom slučaju ne može mu pomoći. Tu Petrović koristi Sindikat i nekoliko puta odlazi kod direktora (tate) po pomoć. Kako nije mogao suprugu da zaposli u MUP-u, koristi se "protivuslugom": zapošljavanje sina direktora RTV Vranje u PS Bujanovac, kako bi zaposlio svoju suprugu u televiziji, sa visokom stručnom spremom, na radnom mestu „kamerman".

Obratite pažnju na novu ulogu, u drami ničim izazvan, na scenu izlazi  vršioc dužnosti načelnika saobraćaja Tomislav. Gazda Toma iz Trgovišta je svoju porodičnu kuću u Vranju izdao firmi AKTOR-a, grčka firma koja vrši radovi na izgradnji auto-puta na koridoru 10. Od stanarine u visini od 1.500 evra,  sebi je iznajmio stan u Vranju po ceni od 110 evra. To mu nije smetalo da od PU Vranje naplaćuje putne troškove kao da putuje na relaciji Vranje - Trgovište. Javna je tajna da je „Gazda Toma" zaštitnik Aktora i Kavim Jedinstva a da zaštitu u vidu aboliranja saobraćajnih prekršaja debelo naplaćuje. Često se viđa po kafanama ali račune on nikad ne plaća.

Takođe moramo da vas upoznamo sa raskidom veze između načelnika i predsednika NUNS-e Vukašina Obradovića. Naime, nakon žestoke psovke i fizičkih nasrtanja od strane narodnog poslanika SNS na načelnika, oglasio se Obradović. U njegovom tekstu imenovani navodi da je razočaran načelnikom i traži njegovu smenu. Odjednom, svi se okreću i puštaju ga niz vodu, a načelnik koristi trenutnu političku situaciju i pokušava da se podigne iz blata. 

Ono što nas i javnost posebno zabrinjava jeste piromanija u Vranju. Ovaj rat, bande na preotimanju teritorije izazvao je strah kod  Vranjanca.

Tačno je da su vozila paljena lokalnim kontraverznim biznismenima i političkim mafijašima. Paljevine su često puta zahvatale i neplanirane objekte, pa se zato sad građani Vranja plaše da parkiraju svoja vozila pored lokalnih mafijaša. Tako je kao kolateralna šteta izgorelo Narodno pozorište koje se graničilo sa diskotekom koja je bila meta paljenja. Mi smo mala sredina i većinu stvari znamo. Tako znamo, ili sumnjamo, da su trenutno uhapšeni na neki način povezani ili su izvršioci paljenja.

Da se ne bi pogrešno razumeli, želimo da kažemo da kao profesionalci takve osobe osuđujemo, ali da i kao takvi oni imaju prava na pravično suđenje. Takođe iz iskustva znamo da su dokazi mnogo tanki i  zabrinuti smo da će zbog nečije bahatosti i nestručnosti građani srbije platiti ceh nezakonitog pritvaranja i oslobađanja ovih od krivične odgovornosti. Moramo da Vam naznačimo da je hapšenje ove grupe usledilo u času kada se digla ogromna prašina i povika po načelniku PU Vranje.

Mišljenja smo da je njihovim hapšenjem kupio sebi mir i nastavak vladavine. Nakon toga je usledila reakcija nezapamćena u našim redovima. Svi mi smo kao profesionalci hapsili, podnosili krivične prijave i po nekad bi dolazilo do vređanja ili sitnih čarki, ali nikad da neko preti i to iz zatvora. Ova grupa preko svojih kanala počela je otvoreno da preti inspektorima i načelniku. Tada su čule teške optužbe da su dokazi montirani i nameštani.

Ubrzo se pronela vest o tome kako su pronađeni dokazi DNK na flaši 100 metara od lica mesta i kako su se na garderobi osumnjičenih pojavile čestice benzina. Ogorčeni smo, ne možemo da poverujemo kuda ide ljudska zloba. Na ovaj način ako je to istina, ova operativna grupa inspektora je bolesna i društveno opasna. Mi se ovom prilikom ograđujemo od takvih pojava i oštro ih osuđujemo.

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane