Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otima~ina

Otimačina

 

Došli su na traktorima posle "Oluje", a sad Komesarijat u lice im pljuje

 

Ukrali dvadeset stanova namenjenih izbeglicama

 

Službenici Komesarijata za izbeglice Republike Srbije, obmanuli su najugroženije prognanike iz Hrvatske, pozivajući ih da konkurišu za dobijanje stanove. Neki od pozvanih su teški invalidi, imaju bolesnu decu, ali su ih službenici Komesarijata ipak skinuli sa rang liste, a stanove počeli da dele između sebe!

 

Vuk Stanić

 

Konkurs za dodelu stanova najugroženijim izbeglicama iz Hrvatske, koji je raspisao Komesarijat za izbeglice Republike Srbije, probudio je nadu kod mnogih porodica koje  godinama žive u neljudskim uslovima. Ali, službenici Komesarijata su takve nade brzo ugasili i stanove počeli da dele kako njima odgovara.

U Srbiju su mnogi stigli na traktorima, traktorskim prikolicama i starim automobilima. Sa sobom su neki od njih poneli stvari koje su im stale u jednu ili dve plastične kese. Iza sebe su ostavili svoje domove, poginulu braću, očeve. U Srbiji im je data sloboda da žive bedno. Milioni evra odvojeni su iz budžeta za rešavanja statusa izbeglih porodica od 1995. godine do danas. Isto tako, milioni evra stigli su i iz inostranstva. Veći deo novca nikada nije stigao do onih kojima je namenjen.

-Obmanuli su nas da konkurišemo i da se iscrpljujemo, terali su nas da prikupimo obimnu dokumentaciju, a onda su one koji ispunjavaju uslove za dobijanje stana skinuli sa liste bez objašnjenja, pričaju oštećene izbeglice iznoseći do detalja maltretiranja kroz koje su prošli u razgovoru sa novinarom Tabloida.

Oni navode da su sa liste sistematski skidane porodice palih boraca, učesnika rata, ratnih invalida, porodice koje imaju decu na redovnom školovanju. Kao primer lošeg ophođenja prema prognanicima, oni navode slučaj Boška Blagojevića kome je supruga umrla od raka, dok mu je dete ometeno u razvoju. Proveravjući njhove navode saznali smo da Blagojević i danas kao samohrani otac, sa detetom živi u trošnoj kući u Vojvođanskoj ulici u Beogradu.

Sa druge strane, stanove namenjene ugroženima dobile su službenice Komesarijata Mulija Marković i Marica Šarac.

-Mulija Marković je morala da podnese ostavku na funkciju pravnika u Komesarijatu za Izbeglice, pre rešavanja stambenog pitanja da bi izbegla sukob interesa. To važi i za ostale radnike koji su dobili stan na konkursu. Prema zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije funkcioner ne sme da vrši funkciju da bi stekao pogodnosti za sebe, što znači da je protivzakonito da zaposleni radnici Komesarijata za izbeglice konkurišu, a potom između sebe dele stanove namenjene najugroženijima, objašnjavaju naši sagovornici. Prema njihovim rečima Mulija Marković je organizovala izbacivanje izbeglica iz stanova u Ustaničkoj ulici koji su dodeljivani na konkursu.

- Konkursu je raspisan za dodelu stanova u Ustaničkoj 244 G, iz te zgrade nas je službenica Komesarijata Mulija Marković izbacivala sa obrazloženjem da su stanovi tehnički nespravni. U tenutku kada se službenica Komesarijata Emilija Ergić uselila u stan u Ustaničkoj 244 G. uselila zgrada je iznenada postala tehnički ispravna, pričaju naši sagovornici.

 

Samohranom ocu Bošku Blagojeviću, čija je žena umrla od kancera, a dete ometeno u razvoju, uskraćeno je pravo na stan, dok se službenica Komesarijata Emilija Ergić uselila u stan u Ustaničkoj 244 G. Iz iste zgrade je druga službenica Mulija Marković izbacila više ugroženih izbeglih porodica, sa obrazloženjem da je zgrada "tehnički neispravna"...

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane