Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

 

Uvodnik

 

(Pr)osudite sami

 

Pedaliranje

 

Milovan Brkić

 

U ponedeljak, 1. jula, napustio sam raspravu pred Apelacionim sudom u Beogradu, koja je zakazana povodom tužbe Manojla Vukotića, kojim je tražio da mu zbog povrede časti i ugleda isplatim novčani iznos, ne sećam tačno i koliko. Priložio sam sudijama pismo kojim se Ratko Dmitrović, v.d. generalnog direktora  kompanije "Novosti'', koji je nasledio Manojla na ovom mestu pre mesec dana, obraća zaposlenima, obaveštavajući ih da ne zna kada će moći da im isplati plate, jer je kompanija, opisao je, opljačkana na njemu čudan način, i da je šokiran saznanjima do kojih je došao za ovo kratko vreme.

Posmatrao sam sudije, kojima sam rekao da nesreća srpske države počiva i na njihovim zlodelima, na služenju vlastima, na mizernom držanju i presuđivanju koje je urušilo pravni sistem i svakog od nas dovelo u brigu, da možemo, preko noći, ostati bez stana, naći se u pritvoru.

Sudilo je veće od tri žene-sudije, i činilo mi se da su dve sasvim bile iznenađenje izjavom kolege Dmitrovića, a do mozga treće sudije, bilo je jasno da nikakve činjenice ne dopiru. Mera njenog života je da je vlast vlast, i da ona ima pravo na pljačku. Dok sam izlazio iz sudnice, pravdajući se da moram da napišem ovaj uvodnik, i da novine pošaljem u štampu, žalio sam u sebi što joj nisam polomio kosti pre nekoliko godina, dok je sudila na Novom Beogradu i prodavala pravdu koja je uništila živote mnogim koji su očekivali sudsku zaštitu.

Na poslu me je čekala jedna gospođa, profesorka, samohrana majka dve kćerke, koju 2. jula Prvi osnovni sud u Beogradu iseljava iz stana, koji je joj je dodelila Opština Savski Venac, kao vlasnik stana. Izvesni Ivan Đurić, advokat, tužio je stambenu zadrugu Pobeda, da mu preda u posed taj stan, jer ga je kupio ''ličnim radom''.

Stečajni upravnik Dragan Petrović je priznao tužbeni zahtev. Opština je zatražila od izvršnog sudije Nade Milutinović Pančevski da prekine izvršenje, dostavljajući dokaze da je uredno isplatila pomenuti stan stambenoj zadruzi. Ali, pomenuta sudija je supruga Aleksandra Pančevskog, bivšeg sudije koji je bio član zemunskog klana.

 "...Prvo ću da pedaliram Zoricu iz stana, pa ću onda da odlučim o zahtevu opštine" - pobedonosno je rekla sudija.

Potegao sam najviše državne veze. Predsednica suda Tanja Šobat odgovorila mi je da ne može da spreči sudiju da krši zakon. Takav dopis dobio sam i od nesrećnog Duška Milenkovića, predsednika Apelacionog suda u Beogradu. Prvo opštinsko tužilaštvo stavilo je zahtev za sprovođenjem istrage protiv stečajnog upravnika Dragana Petrovića.

Iz stana koji je dosuđen Ivanu Đuriću ''zbog ličnog rada" u zadruzi Pobeda, iseljava se samohrana majka sa dve kćerke, čiji muž je, za života, dobio stan od opštinske uprave u kojoj je radio celog života.

U svakom sudu većina sudija su Nade Milutinović - Pančevske. Oni bi da pedaliraju, muče, osuđuju po svom ćefu i raspoloženju.

Svakog dana u redakciji Tabloida dolazi više ljudi sa fasciklom, žaleći se na odluke suda. Svaki slučaj ledi krv kod mojih novinara, koji ne mogu da shvate da ljudski ološ koji se zovu sudije, presuđuju u šprintu, da svoje životinjske strasti i frustracije zadovoljavaju što građanima uzimaju sve što imaju.

Pre nekoliko godina, izjavio sam u te-ve emisiji Predraga Sarape da tvrdo mislim da kada bi u Srbiji bilo ubijeno, na brutalan način, najmanje deset sudija, da bi većina njih počela da dosledno primenjuje zakonitost kao osnovno načelo svakog pravnog sistema. I danas verujem da nema drugog načina da ljude u togama učinimo poštenim deliocima pravde.

A u kakvoj se nevolji i sudije nalaze, opisaću u sledećem broju, kada budem navodio ko je sve od sudija i tužilaca pokušavao da me podmiti, da ih ne prozivam u štampi, što sam odbijao s gađenjem, ali sam pristajao da nekima izađem u susret, ako, zauzvrat počnu i da sude po zakonu, a ne po svom hiru.

 

 

 

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane