Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Carina sa one strane sveta

Carina sa one strane sveta

 

Na svojoj zemlji, u tuđoj državi

 

U ime 37 radnika ugašene UNMIK carine na Kosovu (jer je tu službu pratktično preuzela separatistička administracija u Prištini), državnim organima Srbije obratili su se carinici Verodrag Miletić i Albin Tatarević, i to u nekoliko navrata, sa nadom da će im neko reći, kojoj oni državi sada pripadaju i da li su i zvanično predati samoproglašenom albanskom Kosovu. U očekivanju odgovora državnih organa Srbije, Tabloid objavljuje njihovo pismo bez skraćenja.

 

...

 

Proglašenjem nezavisnosti od strane privremenih institucija u Prištini, prestala je da postoji UNMIK carinska služba u kojoj smo do tada radili. Ne želeći da priznamo jednostrani akt privremenih institucija, dali smo otkaz tad već Kosovskoj carinskoj službi. Na osnovu zaključaka vlade br. 02-812/2008 od 21. februara 2008.godine i br.112-1619/2008-002 od 17. aprila 2008. godine, preuzeti smo (1. septembra 2008. godine) u Upravu carina Republike Srbije. Od tada se nalazimo na plaćenom odsustvu (nas 37) sa ličnim dohocima koji su bazirani na nivou proseka poslednja tri lična dohotka koje smo primili u UNMIK carinskoj službi.

Pre pet godina smo odlučno i bez razmišljanja dali otkaze kao odgovor na odluku prištinskih vlasti da proglase nezavisnost ne želeći da damo legitimitet jednoj takvoj jednostranoj odluci. Ne tražimo orden za to što smo učinili, jer bi to učinio svaki građanin koji poštuje i voli svoju zemlju. Tražimo samo da se dosledno poštuje zakon o radu, odnosno da budemo radno angažovani, a samim tim potpuno integrisani u carinsku službu Srbije.

U više navrata smo se, u toku ovih pet godina, obraćali Upravi carina Republike Srbije sa zahtevom da budemo radno angažovani, ali nas niko od nadležnih, sve ove godine, nije udostojio ni odgovora. Zadnje naše obraćanje Upravi carina, odnosno generalnom direktoru, bilo je krajem prošle i početkom ove godine, i završilo se bez odgovora. Za sve ove godine od Uprave smo bili kontaktirani samo jedan jedini put, i to da damo pisanu izjavu da od kosovskih institucija ne primamo nikakva sredstva.

Revoltirani smo i razočarani odnosom Uprave carina i ostalih nadležnih organa prema nama. Pet godina imamo status preuzetih carinskih službenika, lični dohoci nam se ne baziraju na osnovu stručne spreme i ispod su zakonom garantovanog minimalca, a lišeni smo i primanja kosovskog dodatka. U zaključcima Vlade na osnovu kojih smo preuzeti se kaže da institucije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji treba da se jačaju. Zar na ovakav način?

Zabrinuti smo i opravdano se pitamo treba li da prođe još pet godina pa da se neko smiluje da reši naše pitanje? Svedoci smo uspostavljanja integrisanog upravljanja na administrativnim linijama sa Kosovom i Metohijom. S obzirom da smo radili na pomenutim prelazima u svojstvu UNMIK carinika, a da smo više od pet godine na plaćenom odsustvu sa statusom preuzetih carinika, interesuje nas da li je naše angažovanje na bilo koji način vezano za uspostavljanje integrisanog upravljanja i da li postoji strategija, plan našeg radnog angažovanja? Tokom ovog perioda od Uprave carina nijednom, niko od nas nije dobio ponudu da bude radno angažovan, te se nameće pitanje - da li je svrha našeg preuzimanja bilo preuzimanje radi toga da bismo bili preuzeti i to u nedogled, ili suštinsko rešavanje našeg statusa tj. radno angažovanje?

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane