Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

(Su)mrak

 

(Su)mrak

 

Loše vesti  iz Večernjih Novosti: plate nema, a kad će, ne znamo!

 

I dužni i tužni

 

V.D. generalnog direktora i glavni  urednik kompanije Novosti Ratko Dmitrović, obratio se zaposlenima cirkularnim pismom  "Zašto kasne plate". Bivši direktor Manojlo Vukotić, doveo je  Kompaniju Novosti  do prosjačkog štapa. O sunovratu ove kuće Tabloid  je godinama upozorava državne organe. Posledice su više nego vidljive. Zaposleni se suočavaju sa surovom istinom da je kompanija u bankrotu.

 

I. Milanović

 

Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti a.d. nalazi se u gotovo bezizlaznoj situaciji. Po podacima kojima raspolaže redakcija Tabloida ukupni dugovi pomenutog preduzeća iznose 18 miliona evra, što je tek nešto manje od celokupnog poslovnog prihoda ostvarenog tokom cele 2012. godine.

Skoro ista situacija je i u preduzećima koja izdaju dnevne listove Politiku i Dnevnik. Za sve njih je zajedničko to što je većinski vlasnik Miroslav Bogićević, tajkun iz Šapca koji po pravilu investira tuđ novac, a eventualni dobitak deli sa strankama na vlasti. Pošto je iz svih privrednih društava izvukao sav novac koji je mogao Bogićević grozničavo pokušava da krhotine svoje poslovne imperije proda nekome.

Prema izveštajima predatim Agenciji za privredne registre, kompanija Novosti je 2012. godinu završila sa ukupnim gubicima u visini od 750 miliona dinara. U međuvremenu je sa mesta generalnog direktora oteran Manojlo Vukotić, a doveden Ratko Dmitrović koji je 26. juna 2013. svim zaposlenima u Novostima a.d. (ostalo ih je manje od 450) uputio cirkularno pismo u kome objašnjava finansijsku situaciju u kojoj se kompanija nalazi. Pismo Tabloid prenosi u celosti:

 

Zašto kasne plate

 

Poštovane kolege! Kompanija Novosti nalazi se u katastrofalno teškoj finansijskoj situaciji i to je razlog što plate kasne. Prošla isplata omogućena je podizanjem kredita. Novo kreditno zaduživanje nije moguće, a i da jeste Kompanija Novosti više nema prostora da otplaćuje sve kredite, dugove, plaća kazne, promašene projekte...

Situacija je teža nego što sam pretpostavljao, svakoga dana otkrijem nešto što se kosi sa zdravim razumom, da ne spominjem zdravo i normalno poslovanje. Načini kako se iz Novosti odlivao novac, i kako se trošio, prevazilaze rubriku ,,Verovali ili ne". Odliva se i dalje, na mestima gde ne treba, i ovih dana rešavaju se neke od tih anomalija. Za sve je potrebno vreme.

Novosti su urušavane godinama i nema mera, uključujući one najbolnije, koje za kratko vreme mogu da daju pozitivne rezultate. Nešto radikalno mora da se uradi, inače nemamo ni minimum šanse da se izvučemo. Biće smanjene sve plate koje su u neskladu sa stvarnošću. Razgovaraću sa sindikatom da, poštujući kolektivni ugovor, na neko vreme obustavimo isplatu toplog obroka, zaustaviću sve projekte koji donose gubitak, slede nova kadrovska rešenja. Verujte mi da bez toga ni najmanji pomak nije moguć.

Od vas koji živite za Novosti i od Novosti ne tražim ništa, niti imam prava da tražim. Očekujem samo razumevanje. Uostalom, većina vas bolje od mene zna kako i zbog čega su Novosti došle u ovu situaciju. Od mene nikada ne žele dobiti netačnu informaciju, niti lažno obećanje. Što se plata tiče, neće ih biti ove nedelje. O eventualno promenjenoj situaciji obavestiću vas u utorak.

 

V.D. generalnog direktora i gl. urednika kompanije Novosti

 

Ratko Dmitrović

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane