Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Policija

Policija

 

Ko i kako sprovodi nasilje nad građanima u Policijskoj upravi Novog Sada

montira procese i nasilno uzima DNK

 

Sumnjivo lice na informativnom razgovoru

 

Žrtve policijskog nasilja u Srbiji retko kada progovore. Ipak, ima i onih koji su spremni da ispričaju svoju priču. Građanin Boško Šarac iz Petrovaradina i njegov pravni zastupnik Dragan Miljenović, iz Novog Sada, skrenuli su Tabloidovom dopisniku pažnju na nasilje kome su bili izloženi, a kao upozorenje svima šta ih može zadesiti ako dopadnu šaka bahatim policajcima i njihovim načelnicima.

 

.....

 

Događaji od 14. i 17. juna 2013. godine, koji su se odigrali u Policijskoj upravi u Novom Sadu - poznatijoj kao Gradski SUP Novi Sad, potvrđuju da policija u Novom Sadu može da uradi sve što hoće ili šta kog zaželi,  bez zakonskih ograničenja i posledica za svoj nezakonit rad.

 Bez obzira na to, šef Odseka za krvne delikte Nikola Lazarević, njegova desna ruka iz istog odseka Ljubomir Trninić i Nikola  Krainović, zaposlen kao zamenik šefa interventne jedinice, imaju jednodušnu podršku rukovodstva Policijske uprave u Novom Sadu (Stevana Krstića, Nikole Brkića i Mladena Korice) da mogu da rade šta hoće, bez zakonskih ograničenja, a ako se ko od građana, ili advokata-branilaca tome usprotivi, onda protiv njega montiraju krivični postupak. Na primer, pod uzgovorom da "ometa službeno lice u vršenju službene dužnosti" i da se zato protiv njega podnosi krivična prijava.

Građani Novog Sada bi trebali da se zapitaju: ako se policijski službenici u Novom Sadu ne libe da montiraju krivične postupke protiv advokata, šta će da rade običnim građanima i kako su kod njih ugrožene građanske slobode i njihova prava, ako uopšte postoje u Policijskoj upravi u Novom Sadu?

Sve je počelo kada je građanin Boško Šarac dobio poziv da dana 14. jun 2013. godine, u svojstvu građanina, dođe u prostorije MUP-a R. Srbije, Policijske uprave Novi Sad, radi prikupljanja obaveštenja (kako je navedeno u samom pozivu) i da se javi policijskom službeniku  Ljubomiru Trniniću, zaposlenog u Odseku za krvne delikte, a povodom događaja od 25. aprila 2012. godine, kada je na autoplac u Petrovaradinu, vlasništvo Srboljuba i Suzane Blažević, inače kumova Boška Šarca i njegove supruge Jasne, bačena eksplozivna naprava - bomba „kašikara".

  Na autoplac u Petrovaradinu, vlasništvo Srboljuba i Suzane Blažević, dana 25. aprila 2012. godine bačena je eksplozivna naprava - bomba „kašikara", i to u vreme kada je Srboljub bio na službenom putu u Italiji. Za bacanje eksplozivne naprave na autoplac, kuma Suzana je prvo obavestila i pozvala u pomoć svoje kumove, Boška i Jasnu Šarac, koji su joj odmah priskočili u pomoć.

Policijski službenici MUP-a R. Srbije, Policijske uprave Novi Sad, izvršili su uviđaj, ali oštećenima nikada u poslednjih 14 meseci (od kada se eksplozija desila) nisu dostavili zapisnik o uviđaju, i pored višestrukog insistiranja.

Srboljub i Suzana Blažević su od policijskih službenika insistirali da se prikupe snimci kamera, što oni nisu učinili, mada se autoplac nalazi pored više objekata koji imaju kamere, a do danas nikada nisu ukazali na svoje kumove Jasnu i Boška Šarca kao mogućeg izvršioca ovog dela, što potvrđuju svojom izjavom od 17. juna 2013. godine, koja je overena.

I pored ove činjenice Ljubomir Trninić i njegov svemogući šef  Nikola Lazarević, došli su do sledeće konstrukcije: ako unazad 14 meseci nisu mogli da pronađu izvršioca, onda je to sigurno uradio njihov kum Boško Šarac! U ovom slučaju, posebno je interesantno da do sada nikome nije uziman uzorak DNK-a.

  Da iznenađenje bude veće, dana 17. juna 2013. godine, u zgradi MUP-a R. Srbije, Policijske uprave Novi Sad (Gradski SUP Novi Sad) građanin Boško Šarac nije saslušan u prisustvu svog pravnog zastupnika Dragana Miljenovića, advokata iz Novog Sada, od strane policijskog službenika koji ga je pozvao, a nije mu ni saopšteno da mu je promenjeno svojstvo, te da se sada ne nalazi u svojstvu građanina, već u svojstvu osumnjičenog!

O napred navedenom, nije sačinjen bilo kakav zapisnik, već je policijski službenik Trninić samo saopštio Bošku Šarcu da on ima rešenje ili naredbu od suda, da od njega uzme DNK-a i protiv njegove volje! Tu naredbu (ili rešenje) inspektor Trninić nikada nije uručio Šarcu, niti mu je ikada saopšteno da mu je promenjen status, da više nije u svojstvu građanina, već da se sada nalazi u svojstvu osumnjičenog.

Kada je pravni zastupnik Dragan Miljenović objasnio policijskom službeniku Ljubomiru Trniniću da zakonom nije dozvoljeno da se DNK-a uzima na silu od građanina i da tako nešto može biti štetno za zdravlje, Trninić je, ne obazirući se na upozorenja, pozvao  Nikolu Krainovića, zaposlenog u Policijskoj upravi Novi Sad, na radnom mestu policijskog službenika - zamenika šefa interventne „92", koji je odmah potom došao sa više pripadnika PU Novi Sad i na silu izveo građanina Boška Šarca iz kancelarije broj 5, na drugom spratu, te ga uveo u kancelariju broj 4, kako bi mu (takođe na silu!) uzeli bris iz usta, bez zapisnika i zakonitog označavanja i zapečaćene posude u koji je stavljen bris!

Da bi se prikrilo ovo nasilje i zastrašili građanin Boško Šarac i njegov pravni zastupnik Dragan Miljenović, advokat iz Novog Sada, odmah pošto su  napustili zgradu MUP-a R. Srbije, Policijske uprave Novi Sad (17. juna 2013. godine oko 14,00 časova), policijski službenik Ljubomir Trninić, po ovlašćenju šefa Nikole Lazarevića, obaveštava Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu da je advokat Miljenović ometao službeno lice u vršenju službene dužnosti, te se odmah protiv istog podnosi krivična prijava, a odmah sledećeg dana, 18. juna 2013. godine, nalaže se i njegovo saslušanje! Dakle, brzinom svetlosti!

Zbog ovakve torture i nezakonitog postupanja navedenih policijskih službenika i njihovih NN nalogodavaca, oštećeni Boško Šarac i njegov pravni zastupnik Dragan Miljenović su  podneli krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu R. Srbije u Beogradu i prijavu unutrašnjoj kontroli protiv pomenutih policajaca, sa poukom da se zaštite građani Novog Sada od nezakonitog postupanja i torture. Između ostalog, dodali su i to da "...ako je ovo zakonit rad policije u 21. veku, možemo se slobodno zapitati šta su radili u 20. veku, ili ranije...". 

 

 

 

                          

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane