Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preduze}e Pupin Telekom je propalo, ali direktoru nikad bolje nije i{lo

 

Preduzeće Pupin Telekom je propalo, ali direktoru nikad bolje nije išlo

 

Nezavisni poverioci protiv zavisnog društva

 

Grupa radnika Pupin Telekoma AD iz Beograda poslala je 7. februara 2013. godine prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, ministru pravde Nikoli Selakoviću, specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću i direktoru Poreske uprave Ivanu Simiču obaveštenje o nezakonitim radnjama u preduzeću i krivičnim prijavama koje su s tim u vezi podnete. Do danas, međutim, nije bilo nikakve reakcije nadležnih službi.

 

I.M.

 

Obraćamo Vam se u svojstvu poverilaca preduzeća Pupin Telekom DKTS d.o.o, Zemun, sa namerom da Vas informišemo o postojanju osnovane sumnje da su organi uprave matičnog privrednog društva Pupin Telekom AD izvršili proboj pravne ličnosti zavisnog privrednog društva Pupin Telekom DKTS, te da su shodno tome izvršili krivična dela prevare iz člana 208, krivično delo oštećenja poverilaca iz člana 237 i izazivanja lažnog stečaja iz člana 236 Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Okolnost da su sva 74 zaposlena u prvoutuženom na dan 18. februara 2010. godine proglašeni viškom, svedoči da su celokupno poslovanje, odnosno svi poslovi, predmeti i sredstva rada prvoutuženog preneti u drugoutuženo društvo. Sa jedne strane, oduzimanjem i prenosom svih poslova, matično društvo je zavisnom društvu onemogućilo bilo kakvo poslovanje i prihodovanje, te učinio nemogućim izmirivanje dugovanja prema poveriocima.

Sa druge strane, suštinski ali ne i pravno-formalno sprovedenim spajanjem uz pripajanje, i na posletku pokretanjem stečaja reorganizacijom u zavisnom društvu, matično društvo izbeglo je solidarnu odgovornost za potraživanja poverilaca zavisnog društva.

Stoga, može se osnovano posumnjati da su poverioci društva Pupin Telekom DKTS d.o.o žrtve teške prevare, te da napred navedene radnje, koje su sinhronizovano preduzimali članovi uprave Pupin Telekom AD i odgovorno lice Pupin Telekom DKTS d.o.o, u periodu od avgusta 2010. pa do danas, imaju biće krivičnih dela prevare, oštećenja poverilaca i izazivanja lažnog stečaja.

Samo po osnovu neisplaćenih a dospelih zarada ukupna pričinjena šteta zaposlenima sa spiska tehnološkog viška uveliko prelazi iznos od 1,5 dinara, za šta je po osnovu člana 208 Krivičnog zakonika propisana kazna zatvora od dve do deset godina.

Da je uprava Pupin Telekom AD sklona primeni pravnog nasilja, te kršenju Zakona i odluka pravosudnih organa Republike Srbije, posebno svedoči činjenica da već 7 godina ista nije ispoštovala pravosnažnu sudsku odluku o prinudnom uvidu u akcionarsku i poslovnu dokumentaciju društva u predmetima Privrednog suda u Beogradu br. XV R-88/05 po pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj odluci od 25. marta 2005.

Upravni odbor matičnog društva  odbio je da sprovede navedene pravosnažne sudske odluke, te omogući uvid u dokumentaciju malim akcionarima, i po cenu dosadašnjih izrečenih sudskih kazni u iznosu od 700.000,00 dinara, a sve na štetu akcionara društva. Upravni odbor matičnog društva u kontinuitetu od 2006. godine do danas odbio je da izvrši pravosnažne sudske odluke prinudnog izvršenja i to:

- sredinom 2006. godine kada su odbili da izvrše Rešenje Trgovinskog suda u Beogradu posl. br. XV I-1351/2005 od 19.5.2006. godine, zbog čega im je Sud izrekao sudsku kaznu iz izreke II navedenog Rešenja u iznosu od 100.000,00 dinara;

- krajem decembra 2009. godine kada su odbili da izvrše Rešenje Trgovinskog suda u Beogradu posl. br. I-I.1351/05 od 29.10.2009. godine, zbog čega im je Sud prinudno naplatio sudsku kaznu iz izreke II navedenog Rešenja u iznosu od 300.000,00 dinara;

- sredinom juna 2010. kada su odbili da izvrše Rešenje Trgovinskog suda u Beogradu posl. br. I-I.1351/05 od 22.3.2010. godine, zbog čega im je Sud izrekao sudsku kaznu iz izreke III navedenog Rešenja u iznosu od 300.000,00 dinara.

 

Dr Predrag Božović, dipl. inž. i Boris Milijić, dipl. inž.

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane